Travel war : Επτάνησα vs Δωδεκάνησα

Επτάνησα ή Δωδεκάνησα


  • Total voters
    64

evaT

Member
Μηνύματα
1.553
Likes
12.607
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Έχω πάει μόνο Ρόδο κ Σύμη από Δωδεκάνησα, στη δε Σύμη έζησα μια από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου κ την έχω διαγράψει από το χάρτη μου...
Ψηφίζω δαγκωτό Επτάνησα. Για το χρώμα στις Θάλασσες. Βαθύ τυρκουάζ στη Λευκάδα, σμαραγδί στην αρχόντισσα Ιθάκη.
Γιατί στο Βουτούμι το βλέμμα είναι αδύνατο να ξεκολλήσει από το χρώμα και όπως προειπώθηκε μου σκλάβωσε την καρδιά και δύσκολα να αλλάξω γνώμη.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
@psilos3 έχω πάει και Κέρκυρα όπως είπα και ανυπομονώ να πάω στη Κεφαλλονια γιατί από ανθρώπους που εμπιστεύομαι ξέρω ότι θα είναι καταπληκτικά. Ζάκυνθο και Λευκάδα δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να πάω, δεν είναι το στυλ μου. Σίγουρα αδικώ τα 12νησα αλλά μέχρι να πάω και σε αλλά η ψήφος πάει Παξούς και Επτάνησα!
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Επτάνησα:
- Έχουμε επισκεφτεί την Κέρκυρα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι, την Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα.
Δωδεκάνησα:
- Ζώντας δύο χρόνια Ρόδο, πήγαμε Κω, Καστελλόριζο, Χάλκη, Κάρπαθο, Σύμη, Κάλυμνο, Τήλο, Νίσυρο, Πάτμο, Λέρο, Αρκιούς, Τηγανάκια - Ασπρονήσι (για βουτιές). ΚΑΙ Τέλενδος, Τελενδάρα!

- Τα Επτάνησα έχουν παραλιάρες, ναι. Ειδικά αυτές της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς και όσες χρειάζονται βαρκούλα στην Κέρκυρα. Αλλά και η Κάρπαθος τι έχει; Η Τήλος με τα μονοπάτια στο πουθενά; Η μαύρη παραλία της Νισύρου; Δεν λέω για τις παραλίες της Ρόδου στη νότια πλευρά της, εκεί που είσαι μονάχος τον Αύγουστο...
- Η γαλήνη των Διαπόντιων "ισοφαρίζεται" για εμένα από τους Αρκιούς, την Χάλκη, την Τέλενδο.
Οκ, ηλιοβασίλεμα σαν τους Οθωνούς δεν έχω δει ακόμη, το ομολογώ
- Πανηγύρια, α ρε Κεφαλλονιά, α ρε Μαθράκι, τι μουσική και χορός!!!!! Αλλά, έρχεται ένα Πάσχα στο Καστελλόριζο και χτυπάει δυνατά, επίσης. Μαζί με περπάτημα σε όλο το νησί.
- Σπήλαιο Μελισσάνης, μπλε σπηλιά Καστελλόριζου...
- Ηφαίστειο, και τι ηφαίστειο, σε νησί με άσπρα σπιτάκια, χωρίς μιλιούνια που σκοτώνονται για μία θέση στον ήλιο... Νίσυρος αγαπημένη.
@psilos3 , είναι τεραστιο το δίλημμά μου. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν τόσο σούπερ οι αναμνήσεις μας από Διαπόντια, Κεφαλλονιά (το ωραιότερο νησί της Ελλάδας για εμένα, μετά την Κρήτη) και Λευκάδα, που ξεκινώντας να σκέφτομαι, ήθελα να πατήσω το κλικ στα Επτάνησα.
Τώρα όμως, κλίνω μάλλον στα Δωδεκάνησα, λόγω ποικιλίας.
Ποικιλίας παραλιών, ζωής, φύσης, αρχιτεκτονικής (δεν έχω πάει και Αστυπάλαια).

Επίσης, τα Δωδεκάνησα, ειδικά εκτός Κω και Ρόδου αποπνέουν μία γαλήνη απόμακρου σε εμάς, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω.
ΔΕΝ μας αρέσει η Ρόδος το καλοκαίρι, αλλά ακόμα και Αύγουστο έχει παραλίες έρημες. Η Κέρκυρα πάλι, απογοήτευση με τα σκουπίδια, με τους δρόμους και το αδιαχώρητο στις περισσότερες παραλίες (εκτός εκείνων που πήγαμε με βάρκα από Παλαιοκαστρίτσα). Δεν μας κέρδισε η Κέρκυρα, να είμαι ειλικρινής.
Λεπόν!
Ηφαίστειο Νισύρου, Λίνδος και κάστρο Πάτμου, Παλιά πόλη στη Ρόδο, δραστηριότητες στην Κάλυμνο και χταποδοκεφτέδες στην Τέλενδο, Όλυμπος Καρπάθου, Καστελλόριζο, Τήλος γιατί έτσι, όλα μαζί κερδάνε τα Επτάνησα, κι ας είναι ανεπανάληπτη η Κεφαλλονιά στο σύνολό της και η δυτική πλευρά της Λευκάδας με τα απίθανα νερά. Και Παξούς να είχαμε πάει, και Ιθάκη, δεν νόμιζω ότι θα άλλαζα ψήφο, είναι και η Αστυπάλαια από την άλλη...

Επίσης, βλέπεις ότι δεν αναφέρω καν την Κω, όσο μας άρεσε η Κέρκυρα μας άρεσε και η Κως...

Κι επίσης, χωρίς να γνωρίζω αν έχεις ψηφίσει κι εσύ @psilos3 και τι προτιμάς από τα δύο, πιστεύω ότι είσαι των 12νήσων, εύκολα. Το έχει το στύλ σου, παιδί μου! Έχει και Αστυπάλαια και Νίσυρο, για να μη νιώθεις άσχημα μακριά από τις Κυκλάδες. ;) Μην απαντήσεις, ξέρω ότι έτσι είναι :D
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Κι επίσης, χωρίς να γνωρίζω αν έχεις ψηφίσει κι εσύ @psilos3 και τι προτιμάς από τα δύο, πιστεύω ότι είσαι των 12νήσων, εύκολα. Το έχει το στύλ σου, παιδί μου! Έχει και Αστυπάλαια και Νίσυρο, για να μη νιώθεις άσχημα μακριά από τις Κυκλάδες. ;) Μην απαντήσεις, ξέρω ότι έτσι είναι :D
Δεν έχω την αντίστοιχη δική σου εμεπειρία στα Επτάνησα, αλλά με κατάλαβες απόλυτα. ;)
Στα Δωδεκάνησα εννοείται έχω πάει σε όλα, οπότε ίσως δεν είμαι αντικειμενικός ψηφοφόρος.
Στα δε βόρεια έχω κάνει από τις καλύτερες εκδρομές της ζωής μο.
Χαίρομαι για την υπέροχη ανάλυση σου, την απόλαυσα ιδιαίτερα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.925
Likes
40.761
O @KonstantinosAlyona κλεβει και θα παρει καλυτερο βαθμο στο τεστ. Εχω παει κι εγω Τελενδο αλλα και Περγουσα και Παχεια (νησια ακατοικητα, ο Παραδεισος ο ιδιος) αλλα δεν τα μετρησα.
 
Last edited:
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
O @KonstantinosAlyona κλεβει και θα παρει καλυτερο βαθμο στο τεστ. Εχω παει κι εγω Τελενδο αλλα και Περγουσα και Παχια (νησια ακατοικητα, ο Παραδεισος ο ιδιος) αλλα δεν τα μετρησα.
Τα καλύτερα δηλαδή δεν έβαλες...Διότι, αν βγάλω τα Διαπόντια από την άλλη, πάει και η ηρεμία που ανέφερα για τα Επτάνησα. :D
Όλα μέσα, ακόμα και οι βραχονησίδες, άλλωστε travel war του @psilos3 είναι, αφήνουμε τα mainstream στην άκρη. ;)
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.005
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Μικρό το δείγμα μου: σε δύο από τα "επτά" (συν μια βόλτα στη Λευκάδα) και σε τρία από τα "δώδεκα".
Στην Κέρκυρα μία φορά χειμώνα και άλλη μία Πάσχα (όμορφα), στη Ρόδο χειμώνα. Δυσκολεύτηκα να τις συγκρίνω αντικειμενικά μια που υπάρχουν διάφοροι συναισθηματικοί δεσμοί με τη Ρόδο. Τελικά κερδίζει η Ρόδος στα σημεία: το πράσινο της Κέρκυρας (ελιά και κυπαρίσσι) δεν είναι του γούστου μου.
Ομοίως στην Κεφαλλονιά έχω βρεθεί χειμώνα, δεν με ενθουσιάζουν τα χωριά της και δεν έχω άποψη για τις παραλίες της. Μα όσο όμορφες κι αν είναι, τις παραλίες της Καρπάθου δύσκολο να τις χτυπήσει άλλο ελληνικό νησί.
Για καλοκαιρινές διακοπές έχω πάει στην Πάτμο (δεν τρελαίνομαι) και στην Κάρπαθο, που ακόμα και τα Πηγάδια της μου αρέσουν!
Εν τέλει με καταγωγή, έστω κατά 13%, από την Όλυμπο ή δεν θα ψήφιζα καθόλου ή θα έριχνα ψήφο στα Δωδεκάνησα, όπερ και εγένετο.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Χαλαρά η ψήφος μου στα Δωδεκάνησα σε όλους τους τομείς!!! Την τόσο πολύπλευρη αρχιτεκτονική τους ίσως σε πολύ λίγα μέρη της Ελλάδας τη βρίσκεις. Πόλεις με σημάδια πολιτισμών όλης της Μεσογείου (δε νομίζω πως πουθενά στην Ευρώπη υπάρχει μέρος που συμπυκνωνει τόσο ωραία δυτικοευρωπαικο μεσαίωνα, οθωμανικη αρχιτεκτονικη, και κτίρια ιταλικού αποικιακου ρυθμού όπως η Ρόδος), αρχοντικες χώρες που η ομορφιά τους συγκρίνεται ίσως με χωρια στην Ακτή Αμάλφι κ το cinque terrae (Σύμη, Χάλκη, Καστελλοριζο), αλλά και χωριά κ χώρες ολολευκες, αυθεντικά αιγαιοπελαγιτικες (Λινδος, Πάτμος, Αστυπάλαια).
Στα Επτάνησα είναι πολύ λιγότερα τα σημεία με χαρακτήρα κ αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.
Ακόμα και η φύση στα Δωδεκάνησα μου φαίνεται πιο πολυποικιλη. Στη Ρόδο μέσα σε 30 χλμ μπορείς να απολαύσεις απιστευτες καταπράσινες ορεινές διαδρομές μεσα στα πεύκα και μετά από λίγο να βλέπεις την ώχρα, το λευκό και το γαλάζιο της Λίνδου και των χωριών της νότιας Ρόδου (σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει και στην Καρπαθο και στην Κω)
Στα Επτάνησα το μοτίβο του τοπίου αν και όμορφο, μάλλον επαλαμβανομενο: ελιές, κυπαρίσσια και ούτω καθ' εξης (οκ στην Κεφαλλονιά έχει και έλατα)
Όσο για τις παραλίες, σίγουρα στα Επτάνησα μπορεί να βρει κανείς κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές ως προς το ανάγλυφο παραλίες όλου του κοσμου. Αλλά τι να το κάνεις με όλα τα λεφουσια και τα εκδρομικα σκάφη και την απίστευτη κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου. Εν τέλει θεωρώ πως τον Αύγουστο περισσότερο κανείς μπορεί να ευχαριστηθεί μπάνια π.χ. στην Καρπαθο η στη νότια Ρόδο (έχω βρεθεί σε απίστευτη παραλία της νότιας Ρόδου ολομόναχος με την παρέα μου), παρά π.χ στη Λευκάδα η την Κεφαλλονιά
Και τέλος μια ακόμα παράμετρος άκρως σημαντική: το κλίμα. Τη ζέστη, την υγρασία και την καταχνια ενίοτε στα Επτάνησα δεν την μπορώ με τίποτα. Είμαι τύπος του μελτεμιου! Αλλά ακόμα και στα μέρη της Δωδεκανήσου που δεν τα πιάνει το μελτεμι και κάνει ζέστη, αυτή είναι τουλάχιστον πιο ξηρή. Στη Λίνδο η στη Σύμη ακόμα και με 40 βαθμούς που φθάνει συχνά η θερμοκρασία, η χαμηλή υγρασία (γύρω στο 20% συνήθως) κάνει την κατάσταση πιο παλεψιμη. Στην Κέρκυρα βίωσα 38 βαθμούς με υγρασία 60% (αισθητή δηλαδη κάπου στους 50 βαθμούς!!!). Δυσπνοια κόντεψε να με πιάσει! Άσε που το χειμώνα όταν ξεκινάει να βρέχει, ξεχνάει να σταματήσει
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Edit: Τις κακεντρέχειες περί ανωτερότητας των Κυκλάδων δεν τις σχολιάζω γιατί θα είμαι οφτοπικ!
Συμφωνώ απόλυτα ☺😉😀
Φαληράκι vs. Λαγανάς... Τι να πρωτοδιαλέξω άραγε..
Μάλλον έχεις πολλά χρόνια να πας στο Φαληρακι. Καμία σχέση ΠΙΑ με Λαγανά η Κάβο
 

nasiapap

Member
Μηνύματα
105
Likes
130
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Έχω ζήσει μια χρονιά στη Ρόδο κι έχω επισκεφτεί Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Λέρο, Λειψους και Αστυπάλαια. Από τα Επτάνησα έχω επισκεφτεί Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα και Κεφαλονιά. Ναι τα επτάνησα έχουν εντυπωσιακές παραλίες με τιρκουάζ χρώμα, που δεν είναι όμως καθόλου του στυλ μου. Η ψήφος μου πάει στα Δωδεκάνησα τα οποία και λάτρεψα. Ειδικά Αστυπάλαια και Λειψοί είναι αδυναμία μου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.574
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom