ludovica
Member
Linda demais.
Υπάρχει και το war Λισαβόνα Μαδρίτη μόνο του, ο τίτλος ίσως μπερδεύει ότι πρόκειται για war. Εννοείται ότι η Λισαβόνα προηγείται χαλαρά.Έχοντας πάει μόνο σε Μαδρίτη και Τολέδο, δε θα μπω σε σύγκριση με την Πορτογαλία που έχω επισκεφθεί πολλές φορές σε διαφορετικά μέρη. Δεν έχω αμφιβολία βέβαια ότι λόγω μεγέθους κ ιστορίας η Ισπανία συνολικά θα έχει πολύ περισσότερα αξιοθέατα.
Μπορώ να συγκρίνω τη Λισαβόνα με τη Μαδρίτη πάντως και να πω ότι η πρώτη κερδίζει κατά κράτος σε ομορφιά και ατμόσφαιρα, αυτό το λίγο παρακμιακό κ μελαγχολικο π λέει ο @nickostraveller ισχύει, αλλά εγω το προσμετραω στα θετικά. Η Μαδρίτη φυσικά έχει πολύ ανώτερα μουσεία κ μεγαλύτερη ποικιλία στο nightlife. Γενικά είναι μια πιο κεφάτη πολη κ θεωρώ με ανώτερο βιοτικό επίπεδο κ ποιότητα ζωής γ τον μόνιμο κάτοικο, παρότι δεν αφορά άμεσα τον τουρίστα αυτό. Φαγητό επιφυλασσομαι γτ έχω δοκιμάσει πολύ περισσότερα πράγματα στη Λισαβόνα κ δε θα ήταν δίκαιη η κριτική, πουθενά δε φεύγεις πεινασμένος πάντως.
Για ανθρώπους πάλι δε θα κάνω σύγκριση λόγω μη ασφαλούς δείγματος στο ισπανικο κομμάτι. Ξέρω αρκετούς Ισπανούς στην Ελλάδα, αλλά μιλάμε γ expats παρόμοιου δημοφραφικου προφίλ π ίσως δεν είναι κ ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικο του συνόλου. Με 5 μέρες Μαδρίτη κ Τολέδο σίγουρα δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμενη άποψη, συν ότι ως τουρίστας πιο πολύ Λατίνους σε θέσεις σέρβις συναναστρεφεσαι (το ίδιο γίνεται με τους Βραζιλιάνους στην Πορτογαλία), άρα πάλι λείπουν κομμάτια απτό παζλ.
Πιστεύω ότι δύσκολο να εκθρονιστεί η Πορτογαλία από την πρώτη θέση στην καρδιά μου, ως τωρα την πλησιάζει μονο η Σικελία θα έλεγα, αλλά σίγουρα η Ισπανία είναι μια χώρα π δικαίως βρίσκεται διαχρονικά στην κορυφή των προτιμήσεων και σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω πολλές φορές στο μέλλον.
Όχι βρε το war το γράφει ο τίτλος. Το ότι πρόκειται για πρωτεύουσες το άφησα για έκπληξη.Υπάρχει και το war Λισαβόνα Μαδρίτη μόνο του, ο τίτλος ίσως μπερδεύει ότι πρόκειται για war. Εννοείται ότι η Λισαβόνα προηγείται χαλαρά.
War: η μάχη της Ιβηρικής