Travel War: Πόρτο ή Λισαβόνα;

Πόρτο ή Λισαβόνα;

  • Πόρτο

    Votes: 26 51,0%
  • Λισαβόνα

    Votes: 25 49,0%

  • Total voters
    51

Extra muros

Member
Μηνύματα
147
Likes
953
@Extra muros με τις πολυπλευρες αναλυσαρες σου (δωσε κ αλλες!!) πυροδοτεις φοβερα ενδιαφερουσες συζητησεις.
Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης, δει δη χρόνου φευ...Περίμενα λίγο μεγαλύτερο ντέρμπι, με δεδομένου ότι είχα την αίσθηση πως υπάρχουν αρκετοί ορκισμένοι πορτόφιλοι στο φόρουμ, βέβαια σε απόλυτους αριθμούς η διαφορά όντως είναι μικρή ως τώρα.
 

Extra muros

Member
Μηνύματα
147
Likes
953
Για το Πόρτο να πω ότι το έχω επισκεφθεί και με συννεφιά και κρύο και ηλιόλουστο. Ήταν άλλη πόλη. Δεν του πάει καθόλου ο μουντός καιρός. Την πρώτη φορά που πήγα μπορώ να πω ότι απογοητευτηκα κιόλας. Με καλό καιρό είναι που με κέρδισε.
Συνυπογράφω και το επεκτείνω συνολικά στις πορτογαλικές πόλεις που έχω δει, ακόμα και τις μη πολύχρωμες, όπως η Έβορα. Δεν είναι Βερολίνο, Παρίσι ή έστω και Μιλάνο, να τους δίνει γλυκιά μελαγχολία η μουντάδα. Είμαι τυχερή που πήγα βόρεια καλοκαίρι, αλλά και Λισαβόνα πρώτη φορά αρχές Νοέμβρη μεν, με απίθανη ηλιοφάνεια δε - πλην μιας μέρας με λίγη βροχή, αλλά καθόλου κρύο -. Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα τώρα το Φλεβάρη, όπου πέτυχα μια μέρα μόνο ήλιο (ευτυχώς καθόλου βροχή και πολύ ήπιες θερμοκρασίες) και τις υπόλοιπες συννεφιά, σκέφτηκα πόσο διαφορετική θα μου είχε φανεί αν την είχα πετύχει με τέτοιο καιρό. Για το Πόρτο δεν το συζητώ, πολύ μεγάλη απώλεια να πας και να μην πετύχεις ηλιοβασίλεμα στο Ντόουρο από τη γέφυρα Dom Luis, ισάξιο της Οίας και χωρίς σελφοκονταρομαχίες. Γιατί, να το πούμε κι αυτό, προς το παρόν μπορείς να πας και μες στη σαιζόν Πόρτο, πολλώ δε μάλλον γύρω - γύρω, με τουρισμό πολύ νεανικό και σε διαχειρίσιμα επίπεδα, η Λισαβόνα που έστω για τράνζιτ δε θα την αποφύγω τον Ιούνιο από τώρα με αγχώνει για τα ασυγκράτητα στίφη στο αεροδρόμιο, εδώ χειμώνα και έπαιζες αγκωνιές να περάσεις, δε μιλάω καν για αξιοθέατα, δε θέλω καν να μάθω. Όσο για το κλίμα δε καμία σύγκριση, 24 βαθμοί μέγιστη ακόμα και αρχές Ιούλη (Πόρτο, η ενδοχώρα ελαφρώς θερμότερη), το πρωί μπουφανάκι με 12-13 βαθμούς, η Λισαβόνα μπορεί να μη χτυπάει συνήθως αθηναϊκά επίπεδα καύσωνα, αλλά σίγουρα θα σε ψήσει.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.996
Likes
40.895
Πρωτη φορα βρεθηκα στο Πορτο με κατακλυσμιαια βροχη Ιουλη. Καταφεραμε μια "πανοραμικη" περιηγηση με το λεωφορειο, μετα ξενοδοχειο, σχεδον κολυμπησαμε ως το εστιατοριο και πισω ξενοδοχειο για υπνο. Ομως η θεα απο τη γεφυρα μεσα απο το λεωφορειο με στοιχειωσε.
Οποτε ξαναπηγα αλλες δυο φορες με ηλιοφανεια και μου φυγε ο καημος.
 

Konstantinb

Member
Μηνύματα
220
Likes
943
Καλοκαιράκι πριν λίγα χρόνια ξεκίνημα από Πόρτο και κατάληξη στη Λισαβώνα. Το Πόρτο μου έδωσε μια πολύ ρομαντική αίσθηση. Το θυμάμαι σαν κάτι πολύ όμορφο. Επίσης, η Λισαβώνα είναι μια κούκλα, αλλά σε άλλα επίπεδα, είναι πιο πρωτεύουσα με ότι συνεπάγεται. Όπως και να χει ότι καλύτερο η Πορτογαλία.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.569
Likes
12.751
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ως Σαλονικιά ψηφίζω την ...συμπρωτεύουσα Πόρτο.
Για τον έξτρα λόγο ότι δεν είναι ατσαλάτωτο σαν τη Λισσαβόνα, βγάζει και κάτι από παρακμή.
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
350
Likes
1.337
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πόρτο δαγκωτό. Μαγικό. Διαφορετικό. Νοσταλγικό. Καλοκαιράκι, βόλτα στο ποτάμι και στα υπέροχα ταβερνάκια στη γαία με θέα τη Ριμπέιρα και τη γέφυρα. Είχαμε την τύχη να μείνουμε και σε ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο (Eurostars Porto Duro) στην πλευρά της Ριμπέιρα με θέα τη γέφυρα και το ποτάμι, το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα. Βάζω φώτο από το ξενοδοχείο και τη θέα το βράδυ για όποιον ενδιαφέρεται.



IMG_9640.JPG IMG_9760.JPG
 
Last edited:

Extra muros

Member
Μηνύματα
147
Likes
953
Ως Σαλονικιά ψηφίζω την ...συμπρωτεύουσα Πόρτο.
Για τον έξτρα λόγο ότι δεν είναι ατσαλάτωτο σαν τη Λισσαβόνα, βγάζει και κάτι από παρακμή.
Συμφωνώ ότι βγάζει παραπάνω ντεκαντάς το Πόρτο και γενικά η πορτογαλική επαρχία, αλλά όχι ότι η Λισαβόνα είναι παντού καλογυαλισμένη, ακόμα και στο καρακέντρο συναντάς κτίρια ή και ολόκληρες γειτονιές μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Δε θα μιλήσω καν για περιφερειακούς δήμους, όπου μια τυπική εικόνα (ούτε καν από τις ασχημότερες) είναι κάτι σαν αυτό:
Olis.jpg
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Κι εγώ πιστεύω ότι η Λισαβόνα μόνο καλογυαλισμενη δεν είναι. Έχει υπέροχες γειτονιές με τη φθορά και τη ντεκαντανς τους, σε σωστές δόσεις, καθώς επίσης και τα υπέροχα λαϊκα καφέ της με καφέ σε τιμές ευρώ και κάτω.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Συνυπογράφω και το επεκτείνω συνολικά στις πορτογαλικές πόλεις
Τη Λισαβόνα την είχα πετύχει με βροχή αλλά δεν με χάλασε καθόλου. Δεν μου έβγαλε αυτή τη μιζέρια του Πόρτο με μουντό καιρό.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.048
Πολύ δύσκολη απόφαση.Έχω μείνει κ στα 2 για πολλές μέρες,τα έχω γυρίσει,μα δεν τα χόρτασα...

Το Πόρτο έχει κάπως καλύτερες τιμές, όμως η Λισσαβώνα είναι πιο ενδιαφέρουσα.Κ οι δύο είναι νοσταλγικές,ατμοσφαιρικές,αλλά το Πόρτο είναι λίγο πιο...."ρημάδι"σε πολλά σημεία.

Θα το δώσω στη Lisboa γιατί ήταν η πρώτη αγάπη,έχει πιο πολλά να δεις κ να κάνεις...


(Δεν φαίνεται ποιός ψήφισε τι....) 🤔
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.619
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom