ΗΠΑ USA Party!!!

andreas38

Member
Μηνύματα
48
Likes
27
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ
Να φανταστώ ότι περιμένεις να κάνουμε καμιά μεταγραφή για να γράψεις την συνέχεια..
 

evripidis4

Member
Μηνύματα
75
Likes
458
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Έχω πάψει να ελπίζω για μεταγραφή :haha::haha::haha:...
Είχα όμως ένα roadtrip να κανονίσω, να πάω και να επιστρέψω.. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η συνέχεια θα έρθει σύντομα...
:clap::clap::clap:
 

vastsak

Member
Μηνύματα
46
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Τί θα γίνει ρε euro ,θα γράψεις την συνέχεια ή όχι ???
 

evripidis4

Member
Μηνύματα
75
Likes
458
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Day 9

Είναι αδύνατο για κάποιον να μην ερωτευτεί την Santa Monica και την τεράστια παραλία. Κι επειδή μια φορά δεν είναι αρκετή, σηκωθήκαμε το πρωί και ξεκινήσαμε για άλλη μια βόλτα by the beach. Πρώτη στάση το Pier στην μια πλευρά του οποίου είχαν τοποθετηθεί εκατοντάδες σταυροί, κόκκινοι και λευκοί, προς τιμήν κάποιων θυμάτων από ότι μας είπαν.
Ήταν Κυριακή πρωί και ο κόσμος είχε αρχίσει να κατακλύζει την παραλία. Κάποιοι παράτολμοι κάνανε και μπάνιο στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού. Πήραμε τον δρόμο προς την Venice beach όπου είχε στηθεί ένα μικρό πανηγυράκι. Φτάνοντας εκεί παρατηρήσαμε στην παραλία σημαίες. Πολλές σημαίες, από χώρες όλου του κόσμο και από τις πολιτείες των ΗΠΑ. Κάποιες ήταν καρφωμένες στην άμμο και κυμάτιζαν στον Αμερικάνικο ουρανό και κάποιες άλλες ήταν πεσμένες κάτω. Αφού ψάξαμε λίγο βρήκαμε την Ελληνική και αφού την σηκώσαμε και την στήσαμε, όλο καμάρι, συνεχίσαμε την βόλτα μας.
Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος γινόταν ολοένα και περισσότερος. Η μέρα ήταν υπέροχη και οι δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να κάνει απεριόριστες. Basketball, skateboard, beach volley, foot-volley, μπάνιο στην θάλασσα, ηλιοθεραπεία, ψάρεμα, ποδήλατο, γυμναστική ή ακόμα-ακόμα και απλά ΄εντύπωση' είναι μόνο κάποια από αυτά.
Κάναμε και μια βόλτα στην Abbot Kinney blvd για την οποία τόσα είχαμε διαβάσει, αλλά τζάμπα χαμένος χρόνος. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Επιστρέψαμε στην παραλία που ήταν όλο το ζουμί και πήραμε σιγά-σιγά τον δρόμο της επιστροφής προς την Σάντα Μόνικα μιας και είχαμε και ένα roadtrip μπροστά μας.
Μεσημέρι ποια, μπήκαμε στο αυτοκίνητο, ανοίξαμε την οροφή και ξεκινήσαμε παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο με πρώτη στάση το Malibu. Η κίνηση ήταν αυξημένη λόγω μέρας αλλά εμάς δεν μας ένοιαζε και τόσο. Απολαμβάναμε το τοπίο, τα σπίτια και τα ακριβά αυτοκίνητα.
Το Malibu φημίζεται για τις ακριβές του βίλες χτισμένες πάνω στην θάλασσα. Πανέμορφα σπίτια εκατομμυρίων, το ένα δίπλα στο άλλο, σχεδόν πάνω στο νερό, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ειρηνικού.
Νιώσαμε λίγο λύπηση για τους ιδιοκτήτες που ενώ έχουν τόσο ακριβά σπίτια, μπροστά στην θάλασσα, δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο. Το νερό παγωμένο και τα φύκια νόμιζες ότι είναι σαρκοφάγα και πως θα ανοίξουν το στόμα τους και θα σε φάνε...Σαν την Χαλκιδική δεν έχει ρε φίλε, τους είπαμε και φύγαμε!!! Καβάλα στο άλογο και πάλι και καρφί για τον επόμενο σταθμό μας όπου και θα διανυκτερεύαμε, την Σάντα Μπάρμπαρα. Είχε βραδιάσει και αφού κάναμε check-in στο ξενοδοχείο μας, πήγαμε στο κοντινότερο in&out burger για φαγητό και επιστροφή στο δωμάτιο για ξεκούραση...(και πολλή κρέμα after-sun γιατί το κάψιμο από τον ήλιο ήταν απερίγραπτο!!!)
 

Attachments

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ωραίο τα ταξίδι κάνατε και τα γραφεις και ωραία .

Μηπως θυμάσαι πόσο πληρώσατε για τα δωμάτια στο LA ;
 

evripidis4

Member
Μηνύματα
75
Likes
458
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Σε Airbnb μείναμε... Για 2 βράδυα στο Hollywood 185 και στην Santa Monica 140 για ένα βράδυ... Έχει πάντως πάρα πολλές επιλογές.. Και πιο οικονομικές..Και πολύ Πιο ακριβές...εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξεις να μείνεις...και την διαθεσιμότητα φυσικά..
 

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Πολύ ωραία ιστορία! Και επίσης... ζηλεύωωωωωωωωωω!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Σε Airbnb μείναμε... Για 2 βράδυα στο Hollywood 185 και στην Santa Monica 140 για ένα βράδυ... Έχει πάντως πάρα πολλές επιλογές.. Και πιο οικονομικές..Και πολύ Πιο ακριβές...εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξεις να μείνεις...και την διαθεσιμότητα φυσικά..
Το διάβασα οτι μείνατε σε Airbnb για αυτό σε ρώτησα .
Τα φανταζομουν πιο οικονομικά . Εχω μείνει σε ξενοδοχειο στο Μπεβερλι Χιλλ και ηταν δυσκολο να βρουμε κατι σε "λογική" τιμή.
Στη Σαντα Μόνικα μεινατε με 140 σε δωμάτιο σπιτιου ή σε κάτι αυτόνομο ;
 

evripidis4

Member
Μηνύματα
75
Likes
458
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Δωμάτιο και στα δύο σπίτια.. Επειδή όμως ήμασταν συνεχώς εκτός και γυρίζαμε μόνο για ύπνο δεν μας πολυ-ενδιέφερε.. Και δεν είχαμε κάποιο θέμα στα σπίτια.. Πολύ καλή συνεννόηση και διακριτικότητα.. Τα δωμάτια με δική τους κλειδαριά.. Πολύ σημαντικά τα reviews που είχα διαβάσει.. Ήταν η πρώτη μας φορά σε Airbnb, ήμουν λίγο διστακτικός αλλά όλα ήταν καλά...
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Το ξενοδοχείο μας λοιπόν, το 3 West Club ήταν στους 51 δρόμους ακριβώς πάνω από το Rockefeller Center και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου. Η επιλογή έγινε λόγω τοποθεσίας. Το ξενοδοχείο το οποίο φημίζεται για τα γαμήλια πάρτι που διοργανώνονται εκεί, ήταν παλιό, είχε μεν μια γοητεία αλλά για να πω την αλήθεια λίγο απογοητευτήκαμε.
Καταπληκτική η ιστορία σου! Εχω κάνει παρόμοιο road trip και είναι αξέχαστο.

Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ τί ήταν αυτό που σας απογοήτευσε στο ξενοδοχείο?
 

evripidis4

Member
Μηνύματα
75
Likes
458
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Κυρίως η αρκετή φασαρία που είχε, λόγω των γαμήλιων πάρτυ που έχει καθημερινά (φημίζεται γι'αυτά).. Το δωμάτιο ήταν ναι μεν μεγάλο αλλά δεν είχε γίνει καμία ανακαίνιση με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο δύο πρίζες για φόρτιση συσκευών και ψάχναμε να βρούμε αντάπτορα για να εξυπηρετηθούμε.. Τα καινούρια ξενοδοχεία σου προσφέρουν φόρτιση μέσω USB.. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά στην εποχή μας είναι πολύ σημαντικό..ειδικά σε μια πόλη που χρειάζεται την τεχνολογία είτε για χάρτες είτε απλά για φωτογραφίες και βίντεο.. Κατά τ'άλλα ήταν σε πολύ καλή περιοχή.. θεωρώ όμως πως στα λεφτά του μπορείς να βρεις καλύτερες επιλογές..
 

evripidis4

Member
Μηνύματα
75
Likes
458
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Day 10

Η Santa Barbara είναι μια πραγματικά πολύ όμορφη πόλη. Η αίσθηση που σου αφήνει είναι...να ένα μέρος που θα ερχόμουν να ζήσω. Καταλαβαίνεις αμέσως την ποιότητα ζωής που σου προσφέρει. Μπορεί να μην έχει πολλά αξιοθέατα να επισκεφτείς αλλά η βόλτα στους δρόμους και τα καλαίσθητα μαγαζάκια, αξίζει πολύ.
Το κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι το Santa Barbara County Courthouse. Το κτήριο είναι κτισμένο σε Ισπανικό αποικιακό ρυθμό και φιλοξενούσε κάποτε τα δικαστήρια και τις φυλακές της πόλης. Είναι επισκέψιμο (δωρεάν!!!) και μπορεί κανείς να ανέβει πάνω στο φημισμένο του ρολόι και να περιμετρικά την θέα της πόλης, του βουνού και της θάλασσας. Κατά την διαδρομή προς τα πάνω μπορείς να δεις τις καλοδιατηρημένες αίθουσες του δικαστηρίου αλλά και τον μηχανισμό του ρολογιού φτάνοντας στην κορυφή.
Δυστυχώς ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος, το ταξίδι μπροστά μας μεγάλο και έπρεπε σύντομα, με βαριά καρδιά, να αφήσουμε την πανέμορφη αυτή πόλη. Μετά από μια στάση στο Stearns Wharf, την τεράστια αποβάθρα της Santa Barbara, όπου μπορείς να πας για βόλτα και φαγητό αλλά και να απολαύσεις της θέα της ακτογραμμής της περιοχής, πήραμε τον δρόμο προς τον περίφημο Highway 1 της California.
Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, ένα κομμάτι του δρόμου ήταν κλειστό (ο δρόμος πλέον έχει ανοίξει) λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχές που έπεσαν στην περιοχή τον χειμώνα, οπότε το πλάνο ήταν την πρώτη μέρα να φτάσουμε ως το σημείο εκείνο και να επιστρέψουμε νότια για διανυκτέρευση και την επόμενη μέρα μέσω του αυτοκινητόδρομου 101 να ανεβούμε βόρεια και να πάρουμε ξανά τον Highway 1 προς τον νότο μέχρι το σημείο που έκλεινε ξανά. Η διαδρομή αρχικά δεν ήταν κάτι το αξιόλογο μιας και ένα μεγάλο κομμάτι δεν είναι και πολύ παραλιακό. Πρώτη στάση μας το Pismo beach, μια μικρή, παραλιακή και τουριστική πόλη η οποία δεν έλεγε και πολλά. Κάναμε μια μικρή βόλτα στην παραλία για να ξεπιαστούμε και συνεχίσαμε τον δρόμο μας.
Μέσω του San Luis Obispo φτάσαμε στο Morro bay από όπου και μετά ο δρόμος είναι πλέον δίπλα στον Ειρηνικό ωκεανό και η διαδρομή αποκτά κάποιο νόημα. Συνεχίσαμε σιγά-σιγά (για να απολαμβάνουμε την διαδρομή και την θέα) και μετά από μια μικρή στάση στο San Simeon φτάσαμε στο Ragged Point όπου και έκλεινε ο δρόμος. Σε κάποιο σημείο κοντά στο San Simeon (Sea elephants vista point) είδαμε πολλά αυτοκίνητα σταματημένα. Σταματήσαμε κι εμείς και τι να δούμε;;; Όλη η παραλία ήταν γεμάτη θαλάσσιους ελέφαντες οι οποίοι είχαν βγει στην ακτή και απολάμβαναν τον ήλιο και την άμμο. Το θέαμα ήταν μοναδικό. Τι καλύτερο από το να βλέπεις αυτά τα μεγάλα θηλαστικά στο φυσικό τους περιβάλλον. Φοβερή εμπειρία πραγματικά... Όσο ανεβαίνεις προς τον βορρά η διαδρομή γίνεται όλο και καλύτερη, γι' αυτό και όταν φτάσαμε στο σημείο εκείνο η απογοήτευσή μας ήταν έντονη παρόλο που γνωρίζαμε εκ των προτέρων για την κατάσταση του δρόμου. Το πήραμε όμως απόφαση, κάναμε αναστροφή και πήραμε τον δρόμο προς το Morro bay όπου θα περνούσαμε το βράδυ μας. Δεν βιαζόμασταν και πολύ και κάναμε πολλές στάσεις για να δούμε την θέα και να τραβήξουμε φωτογραφίες.
Φτάνοντας στο Morro bay είχε ήδη αρχίσει ο ήλιος να δύει. Αποφασίσαμε να μην πάμε αμέσως στο ξενοδοχείο αλλά στην παραλία για να δούμε και το ηλιοβασίλεμα και δεν χάσαμε. Τα χρώματα, καθώς χανόταν ο ήλιος στα νερά του Ειρηνικού, ήταν μαγευτικά. Το ξενοδοχείο μας είχε την μορφή ενός κλασσικού αμερικάνικου μοτέλ, ένα χαρακτηριστικό που μας γοήτευσε.
Πάμε στην ρεσεψιόν, χτυπάμε το κουδουνάκι και έρχεται ένας κυριούλης ο οποίος μας κοιτούσε περίεργα. Ήρθαμε του λέμε... Ποιοι είστε εσείς μας λέει...δεν περιμένουμε κανέναν!!! Παγώσαμε... Του λέω έχουμε κάνει κράτηση στο τάδε όνομα...το ελέγχει και μας λέει..Δεν σας ήρθε ενημέρωση; Η κράτηση ακυρώθηκε σήμερα αυτόματα γιατί δεν έγινε πληρωμή... Είμαστε όλη μέρα στον δρόμο του λέω και δεν το πήραμε χαμπάρι...Και τώρα του λέω; Δεν έχει δωμάτιο;;; ...Έχει!! μου λέει... (ανακούφιση γιατί ποιος ψάχνει για δωμάτιο τελευταία ώρα και τι τιμή θα βρούμε).. Ωραία του λέω.. Πόσο;;; ..90 δολάρια μου λέει με πρωινό... Το κλείνω του λέω... (η κράτηση που είχαμε κάνει από το booking ήταν 95!!!) και αφού εξοικονομήσαμε 5 ολόκληρα δολάρια αφήσαμε τα πράγματα στο δωμάτιο πήγαμε για φαγητό (in n out burger εννοείται) και έπειτα για ύπνο γεμάτοι ικανοποίηση από το μεγάλο deal που κάναμε...
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom