Volotea Volotea

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η Καταλονία δεν έχει να χάσει σχεδόν τίποτα από την φυγή της Volotea.
το σχεδον τιποτε ας το κρινουν αλλοι. δεν μπορει να υποβαθμιστει ομως η σημασια κ οι επιπτωσεις απο την αλλαγη εδρας και απο την αιτια αυτης οπως την αναφερουν:
ensure the development of its activity under the aegis and under the supervision of the aeronautical authorities European
καθολου καθυσηχαστικη δηλωση για οποια σοβαρη εταιρεια σκεφτεται να επενδυσει. αναλογη ιστορια ζουμε κ εμεις εδω. οταν ακους κ διαβαζεις τετοια, ε δεν επενδυεις, πας σε περιοχες με σοβαροτερους πολιτικους.

Εσύ πάλι πίστευε τις εφημερίδες.
πιστευω με κριτικο πνευμα μια σοβαρη εφημεριδα σαν αυτη. δεν εχω προβλημα να πιστεψω κ σενα αν αποδειξεις οτι οντως η εταιρεια ωφελειται φορολογικα αυτη τη χρονικη στιγμη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.999
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αλλά ούτε η Καταλονία έχει χάσιμο από την φυγή της εταιρίας.Δεν εισέπρατταν τίποτα από την παραμονή της εταιρίας.Χάσιμο θα έχει,αν χάσουν την δουλειά τους οι υπάλληλοι που δουλεύουν στην Βαρκελώνη.
Δεν είπαν όμως ότι θα κλείσουν το γραφείο τους στην Βαρκελώνη,αλλά μεταφέρουν την έδρα τους.
Θα χάσει από:
α) Φόροι δεν είναι μόνο οι φόροι εισοδήματος. Μια λειτουργούσα εταιρία πληρώνει ένα σωρό φόρους (ΦΠΑ, ακινήτων, εργοδοτικές εισφορές κλπ). Δεν ξέρω το καθεστώς καθενός από αυτούς, αλλά κάποιοι μπορεί να κατευθύνονταν στην Καταλανική Κυβέρνηση.
β) Σε περίπτωση ανεξαρτησίας, οι όποιοι φόροι δε θα πηγαίνουν πια στη Μαδρίτη. Επομένως χάνει δυνητική πηγή εισοδήματος για το μέλλον αν το φορολογικό καθεστώς αλλάξει. Επίσης, οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Volotea τηρούνται σε τραπεζικό κατάστημα στην έδρα της. Σε περίπτωση "ανεξαρτησίας" δεν θα μπορούν να βάλουν χέρι ή να τους μετατρέψουν σε τοπικό νόμισμα. Επιπλέον, το ΑΕΠ της Καταλονίας μικραίνει, οπότε οι δείκτες της οικονομίας χειροτερεύουν και αν η αυτονομία θέλει να δανειστεί θα πάρει χειρότερους όρους (οριακά μεν καθώς τα μεγέθη της Volotea είναι αστεία, αλλά αν το ίδιο κάνουν κι άλλες εταιρίες...).
γ) Το αρμόδιο δικαστήριο για υποθέσεις της Volotea (προμήθειες, αποζημιώσεις επιβατών, φορολογικές υποθέσεις κλπ) θα είναι πλέον αυτό της νέας έδρας (και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αρκετές υποθέσεις). Οι καταλανοί δικηγόροι χάνουν δουλειά. Αντίστοιχα, μεταφέρονται κι άλλες δραστηριότητες (ανάλογα με την Ισπανική νομοθεσία, μπορεί να επιβάλλεται λογιστήρια, ορκωτοί, κλπ. να είναι από την έδρα της). Αυτά είναι πραγματικά χρήματα που φεύγουν από την πραγματική τοπική οικονομία.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.880
Likes
26.790
α)Είπαμε,όλα πάνε Μαδρίτη.Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.Μόνο οι φόροι από τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία πάει στην τοπική κυβέρνηση.
β)Σε περίπτωση ανεξαρτησίας πολλοί θα φύγουν,να 'τανε μόνο η Volotea.Κι εγώ μπορεί να φύγω.
Εδώ όμως μιλάγαμε που άλλαξε τώρα έδρα ,χωρίς να υπάρχει ανεξαρτησία.
γ)
Η Καταλονία δεν έχει να χάσει σχεδόν τίποτα από την φυγή της Volotea
Δεν είπα όπως βλέπεις ότι δεν θα χάσουν τίποτα.Ένα περίπτερο να κλείσει είναι απώλειες.
Είναι όμως μικρή απώλεια για την Καταλονία.Φαντάζεσαι να είχε πτητικό έργο στην Καταλωνία και να το διέκοπτε;Εκεί θα λέγαμε μεγάλη απώλεια.
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Οπως αναφερθηκε και σε αλλο θεμα η εταιρια ξεκινα απο 26/4 πτησεις απο Αθηνα για Ηρακλειο οι οποιες θα ειναι καθημερινες μεχρι και τον Ιουλιο ενω απο Αυγουστο δεν θα πραγματοποιουνται τις Δευτερες. Η εταιρια θα εχει παρουσια στη γραμμη μεχρι τις 7/10.
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Και κάπου διάβασα πως στο μέλλον θα παρουσιάσει και νέους προορισμούς.
Πολύ πιθανο. Η εταιρία αλλαζει συχνοτητες και ωραρια απο βδομάδα σε βδομάδα αλλα αν μαζεψουμε αυτα που εχουν ανακοινωθεί ως τώρα για την εβδομαδα 23/7-29/7 έχουμε:

Α)Εσωτερικό

Ι)Μύκονος. Δυο δρομολόγια την ήμερα, πρωί και απόγευμα, από την βάση της Αθήνας.
ΙΙ)Σαντορινη. Ένα δρομολόγιο την ημέρα, από την βάση της Αθήνας.
ΙΙΙ) Ηράκλειο. Ένα δρομολόγιο την ημέρα, από την βάση της Αθήνας.

Β) Εξωτερικό

Ι) Βενετία. Τρια δρομολόγια τη βδομάδα από τη βάση της Βενετίας
ΙΙ) Παλέρμο. Ενα δρομολόγιο τη βδομάδα από τη βάση του Παλέρμο
ΙΙΙ), ΙV) Γένοβα, Μπάρι. Δυο δρομολόγια τη βδομάδα ως εξής: Γένοβα - Αθήνα - Μπάρι - Αθήνα - Γένοβα
V) Βερόνα. Δυο δρομολόγια τη βδομάδα από τη βάση της Βερόνα.

(Οταν γράφω "από την βάση της Αθήνας" εννοώ πως το αεροπλανο κάνει πχ Αθήνα - Μύκονο - Αθήνα, ενώ όταν γράφω πχ " από τη βάδη του Παλέρμο" πως κάνει Παλέρμο - Αθήνα - Παλέρμο.

Για το αεροπλάνο που έχει βάση την Αθήνα μένουν κενές ώρες ανά μέρα της βδομάδας:

Δευτέρα: 14:00-17:20, 19:15 -... ας το πούμε "λήξη βάρδιας", όπως στο μετρό :p (οπότε μπορεί να κάνει δυο κοντινά δρομολόγια, μικρότερης της μιας ώρας πτήση)
Τρίτη: Εδώ βλέπουμε δυο αεροπλάνα με "βάση" την αθηνα να αναχωρούν στις 09:20 για JMK και JTR. οπότε ισως το ένα από τα δυο να έρχεται από βαση του εξωτερικού που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Στο - υποθέτω - ένα αεροπλάνο που θα έχει βάση την Αθήνα εχει κενές ώρες: έναρξη έως 09:20, 14:00-17:20, 19:15 - ληξη.
Τετάρτη: κενές ώρες 11:30-17:20, 19:15-2020 (δεν μπορει να αξιοποιηθεί), 22:30 - λήξη, που λογικά θα είναι λήξη το 22:30
Πέμπτη: κενές ώρες: 11:30-17:30, 20:00- λήξη. Εδώ βλέπουμε πάλι δυο αεροπλάνα με βάση την Αθήνα να πραγματοποιούν ταυτόχρονα πτήσεις το απόγευμα, το ένα προς HER και το άλλο προς JMΚ, οπότε πάλι ίσως κάτι έρχεται από νεο εξωτερικό.
Παρασκευή: όπως και η τρίτη απλά η απογευματινή για JMK πάει λίγο πιο αργά.
Σάββατο: όπως και η Δευτέρα
Κυριακή: κενές 11:30- 15:20, 20:00 - λήξη.

Άρα ίσως περιμένουμε τρις πτησεις από εξωτερικό (ίσως ένας προορισμός με συχνότητα 3w), και αρκετά μικρά κενά για - ίσως - πτήσεις εσωτερικού τα μεσημέρια και βραδάκια.
 
Last edited:

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.772
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

panpan

Member
Μηνύματα
6.880
Likes
26.790
Σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση που έχω,η εταιρία έχει αρχίσει συνομιλία
με το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης,για έναρξη πτήσης από Prat (BCN).
Θα ξέρουμε μέχρι τον Οκτώβριο που θα καταλήξουν.
 

michgt

Member
Μηνύματα
81
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.783
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom