Η Γιούρμαλα, είναι η τουριστική ναυαρχίδα της Λετονίας. Πρόκειται για ένα γοητευτικό σύνολο τριών – τεσσάρων χωριών, που απλώνεται σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα και που ενώ τον χειμώνα κοιμάται, το καλοκαίρι ζει μια άνευ προηγουμένου τουριστική φρενίτιδα.

Αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια, η Γιούρμαλα την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, συγκέντρωνε πάνω από 300.000 κόσμου, αποτελώντας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών στην Σοβιετική Αυτοκρατορία. Μετά την πτώση της όμως, γνώρισε μια περίοδο κάμψης, αλλά τα τελευταία χρόνια ξαναέρχεται στη μόδα σημειώνοντας συνεχή limit up στο τουριστικό χρηματιστήριο της ρωσικής νέας τάξης πραγμάτων. Πραγματικά χιλιάδες νεόπλουτοι από όλες τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, συρρέουν στη Γιούρμαλα για να απολαύσουν μια βουτιά στη θάλασσα της Βαλτικής, να ηλιοκαούν στην ατελείωτη παραλία ή να παρακολουθήσουν κάποιο από τα δεκάδες μουσικά κονσέρτα που διοργανώνονται τα βράδια στις πλατείες.

Μοιραία λοιπόν η περιοχή βρίσκεται σε τουριστικό οργασμό. Παλιά ξενοδοχεία ανακαινίζονται, οι παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική αναστηλώνονται και δεκάδες καινούργια εστιατόρια και café ανοίγουν, για να εξυπηρετήσουν το ολοένα και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα.

Extra tip. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα φρεσκοανακαινισμένα ξενοδοχεία της Γιούρμαλα έχει το Baltic Beach Hotel. Χτισμένο ακριβώς πάνω στους αμμόλοφους της παραλίας και σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του Μαγιόρι, του σημαντικότερου χωριού της Γιούρμαλα, αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην περιοχή.

http://www.balticbeach.lv/en