Χωρισμένο ανάμεσα σε τρεις χώρες, την Μαλαισία, την Ινδονησία και το λιλιπούτιο Μπρουνέι, το Βόρνεο, αυτό του τεράστιο νησί – θαύμα της θάλασσας της Νότιας Κίνας, είναι ένας από τους τελευταίους φυσιολατρικούς παραδείσους στον κόσμο. Τα τεράστια βουνά, οι δυσπρόσιτες ζούγκλες και οι υπέροχες παραλίες, σε συνδυασμό με την μοναδική πανίδα, συνθέτουν ένα τόπο μαγικό, που αποτελεί τον ενδόμυχο πόθο των απανταχού ταξιδιωτών.

Η παραθαλάσσια πόλη της Κότα Κιναμπάλου, βρίσκεται στο βόρειο μέρος του Βόρνεο και μαζί με το Κουτσίνγκ αποτελούν τις σπουδαιότερες και ομορφότερες πόλεις του Μαλαισιανού τμήματος του νησιού. Χάρη στην προνομιακή γεωγραφική θέση, βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα ωραιότερα Εθνικά Πάρκα, την συχνή και φτηνή αεροπορική σύνδεσή με το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας και την άριστη υλικοτεχνική υποδομή, αποτελεί δημοφιλέστατο προορισμό και ιδανική βάση των ταξιδιωτών προς την εντυπωσιακή ενδοχώρα.

Πριν όμως κάποιος ξεκινήσει την περιπλάνηση του προς τα υπέροχα Εθνικά Πάρκα της περιοχής, οφείλει μια επίσκεψη στην μεγαλύτερη ατραξιόν της Κότα Κιναμπάλου, που δεν είναι άλλη από την περίφημη νυχτερινή  αγορά. Κάθε βράδυ, μπροστά από το υπερμοντέρνο ξενοδοχείο Le Meridien, στήνεται η ωραιότερη παραδοσιακή αγορά, όχι μόνο του Βόρνεο, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στους πάγκους αυτής της χαώδους αγοράς, κάνουν παρέλαση για τα μάτια σας μόνο, σουβενίρ, ενδύματα και κοσμήματα, ανακατεμένα με τροπικά φρούτα, ψάρια και κρέατα, ενώ αυτοσχέδια εστιατόρια ξεφυτρώνουν από κάθε γωνιά, προσφέροντας νοστιμότατες λιχουδιές, που ψήνονται στο λεπτό, σκορπίζοντας ένα ερεθιστικό άρωμα τσίκνας στον αέρα. Συμβουλή. Μην διστάσετε ούτε στιγμή να υποκύψετε στον πειρασμό και να δοκιμάσετε. Ειδικά τα ψαρικά είναι φρεσκότατα, νοστιμότατα και σε τιμές που καμία σχέση δεν έχουν με τις αντίστοιχες Ελληνικές.

Extra tip. Το Hotel Eden 54 είναι φτηνό, ντιζινάτο, κεντρικό, με εξυπηρετικότατο προσωπικό, αποτελώντας έτσι τον καλύτερο συνδυασμό τιμής προς απόδοσης σε ολόκληρη την Κότα Κιναμπάλου.

http://www.eden54.com/