Η πόλη της Δράμας απέκτησε το 2016 το πρώτο της 5* ξενοδοχείο, το Hydrama Grand Hotel. Το ξενοδοχείο αυτό δημιουργήθκε στις ανακαινισμένες καπναποθήκες του Σπήρερ του 19ου αιώνα που βρίσκονται μέσα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, και διεκδικεί σίγουρα θέση στο πάνθεον των πιο ιδιαίτερων ξενοδοχείων της χώρας.

Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η Δράμα ειδικά, φημίζονται για την παραγωγή και επεξεργασία του καπνού, και πολλά κτήρια σχετικά (εργοστάσια, καπναποθήκες, καπνομάγαζα) σώζονται σήμερα. Ένα από αυτά, η εντυπωσιακή καπναποθήκη Σπήρερ, που δεσπόζει από το 1924 στο βόρειο τμήμα των πηγών της Αγ. Βαρβάρας. 10 χρόνια χρειάστηκαν για την ανέγερσή του, χρόνια που συνέπεσαν με την άνθηση της παραγωγής καπνού στην περιοχή – η ευμάρεια αυτή φαίνεται άλλωστε και από το εντυπωσιακό μέγεθος της καπναποθήκης.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, οι μεγαλοπρεπείς αποθήκες μετατράπηκαν σε ένα μοναδικό, κι όχι μόνο για την περιοχή της Δράμας, ξενοδοχείο. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο όσο και πολύπλοκο μιας και το κτήριο είχε κριθεί διατηρητέο, αλλά τελικά δικαιώθηκε. Σήμερα το κτήριο, χαρακτηριστικό της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου, στέκει σαν άλλοτε και αναβαθμίζει συνολικά την εικόνα της περιοχής.

To Hydrama Grand διαθέτει 73 μοντέρνα δωμάτια, deluxe δωμάτια και σουίτες, κάποια με θέα στη λίμνη. Διαθέτει επίσης spa κ ένα μοντέρνο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας ενώ το lobby bar και το jazz bar του αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους.

Tip: Το Hydrama Grand διαθέτει ίσως το μοναδικό Wine Dispenser στην Ελλάδα. Προμηθεύεστε μια κάρτα, την “φορτώνετε” με το ποσό που θέλετε και με αυτή την κάρτα δοκιμάζετε όποια από τις 16 ποικιλίες είναι διαθέσιμες και χρεώνεστε ανάλογα το μέγεθος (25 ml, 75 ml & 125 ml) και την ποικιλία που επιλέξατε!

 

http://www.hydramagrandhotel.gr/en/