Με τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων στα ύψη, το Μανχάταν έχει καταντήσει σήμερα ένα πραγματικό γκέτο πλούσιων και διάσημων. Μοιραία, η ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης το εγκαταλείπει, για να αναζητήσει καινούργια στέκια πέρα από το ποτάμι, στο Ουίλιαμσμπεργκ, ένα παλιό βιομηχανικό προάστιο του Μπρούκλιν.

Πράγματι, το Ουίλιαμσμπεργκ αποτελεί αυτή την στιγμή μια από τις το πιο hot συνοικίες της Νέας Υόρκης, συγκεντρώνοντας από φοιτητές και συγγραφείς έως μουσικούς και καλλιτέχνες παντός είδους. Όπως είναι φυσικό, όλη αυτή η καλλιτεχνική έκρηξη συνοδεύεται από μια πλημμυρίδα καινούργιων καταστημάτων, εστιατορίων και bars  και από το άνοιγμα δεκάδων στυλάτων ξενοδοχείων που προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Μια από τις αξιολογότερες, καινούργιες αφίξεις είναι αυτή του Wythe Hotel. Πρόκειται για ένα ιστορικό βιομηχανικό κτίριο των αρχών του εικοστού αιώνα, που μετατράπηκε σε ένα ultra hip ξενοδοχείο, συνδυάζοντας άριστα την γοητεία του  χθες με την πολυτέλεια του σήμερα. Νέοι καλλιτέχνες, χρησιμοποίησαν τα αυθεντικά  υλικά αυτού του παλιού εργοστασίου βαρελοποιίας, για να διακοσμήσουν με ένα ιδιαίτερο βιομηχανικό στυλ τα δωμάτια και τους κοινούς χώρους. Το Wythe βρίσκεται σε απόσταση βολής από την προκυμαία του Μπρούκλιν και οι τιμές του, συγκρινόμενες με αυτές αντίστοιχων ξενοδοχείων στο Μανχάταν, είναι εξόχως φιλικές.

Extra tip. To ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο, αίθουσα που φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και ένα καταπληκτικό εστιατόριο. Εκείνο όμως που πραγματικά κλέβει την παράσταση είναι το rooftop bar του 6ου ορόφου. Η θέα προς το skyline του Μανχάταν είναι εκπληκτική.

http://wythehotel.com/