Γενέτειρα το ταγκό και πατρίδα της Εβίτα Περόν, το Μπουένος Άιρες είναι μια ολοζώντανη, έντονη και θορυβώδης μητρόπολη. Με μεγάλη γκάμα επιλογών σε τουριστικά καταλύματα ανακαλύψαμε τρία για να τα αποφύγετε ή να μείνετε με δική σας ευθύνη!

Ο καλός: Hostel colonial

Το ξενοδοχείο που ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται ρητά και αυστηρά και οι υπάλληλοι κυνηγούν τους καπνιστές με ζήλο που θυμίζει τον επιθεωρητή Ιαβέρη.

+ Θετικά: Μέσα στο μικρόκεντρο (microcentro) του Μπουένος Άιρες το μοντέρνο ντιζάιν του colonial μοιάζει σε πρώτη όψη να καλύπτει τα στάνταρ ενός ταξιδιώτη. Διαθέτοντας πρωινό στις παροχές του, εξοπλισμένη κουζίνα αλλά και αγγλόφωνο προσωπικό, σίγουρα είναι αρκετές βαθμίδες ανώτερο από άλλα χόστελ αντίστοιχης κατηγορίας,

– Αρνητικά: Για όσους είναι συνηθισμένοι σε ντους που δεν διαθέτουν προσωπικό χώρο – όπως άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή έχουν κάνει φυλακή – η διαρρύθμιση των εγκαταστάσεων υγιεινής δεν θα τους φανεί παράξενη, καθώς το μόνο που διαχωρίζει με τον διπλανό και τον χώρο γενικότερα είναι ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα. Μεγάλη ειρωνεία η επιγραφή που απαγορεύει τους ενοίκους να κυκλοφορούν μόνο με πετσέτα ενώ στο μπάνιο δεν υπάρχει καν χώρος για να αφήσει κάποιος το εσώρουχο του.

Tip: Το χόστελ διαθέτει και δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, όπου σε αυτήν την περίπτωση τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών.

www.hostelcolonial.com.ar/en/

Ο Κακός: Lime House

Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ, άλλο το πρωί και άλλο το βράδυ, το συγκεκριμένο χόστελ μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του.

+ Θετικά: Τοποθετημένο σε καλό σημείο, με εύκολη πρόσβαση στο τουριστικό κέντρο της πόλης, δίπλα από το μετρό, διαθέτοντας μπαλκόνια, μεγάλη θυρίδα για τις αποσκευές στους κοιτώνες και πρωινό, το κατάλυμα προϊδεάζει θετικά τον επισκέπτη του. Μπόνους η ήσυχη κυριούλα στο μπαρ που δίνει την εντύπωση ότι το μέρος είναι οικογενειακό.

– Αρνητικά: Για όποιον αρέσκεται στο να απολαμβάνει τα ντεσιμπέλ της μουσικής μέχρι τις πρωινές ώρες … μόνος του, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι δύσμοιροι γείτονες, ας ετοιμάσει βιογραφικό. Γιατί μέχρι της τρεις τα ξημερώματα ολόκληρο το κτίριο τρίζει με mainstream μουσικές επιλογές από τεράστια ηχεία τοποθετημένα ακριβώς έξω από τις πόρτες των κοιτώνων, με στόχο να ξεσηκώσει τους ενοίκους σε ατέρμονο λίκνισμα των γοφών. Κάτι οι παρέες που συνωστίζονται έξω στον δρόμο με κιθάρες και μπύρες, κάτι η πρωινή κίνηση της λεωφόρου, το μέρος ενδείκνυται μόνο για μια μεσημεριανή σιέστα.

limehouse.com.ar

Ο Άσχημος: Hostel Soleil

Πως γίνεται ένα τόσο υπέροχο κτίριο να έχει αφεθεί τόσο στην φθορά του χρόνου. Ένα πραγματικό κόσμημα που καταρρέει στην πιο όμορφη συνοικία της πόλης.

+ Θετικά: Το Σαν Τέλμο είναι πραγματικά από τις ομορφότερες περιοχές του Μπουένος Αϊρες, γεμάτο με μαγαζιά με αντίκες, όμορφα μπαράκια και μικρά εστιατόρια. Μια υπέροχη ταράτσα για βραδιές κάτω από τα αστέρια και ανεκτές εγκαταστάσεις υγιεινής, αναγεννησιακά μπαλκόνια και ήρεμη ατμόσφαιρα, ίσως και να ισορροπεί οριακά σε σχέση με τα αρνητικά του γνωρίσματα.

– Αρνητικά: Σε ένα κτίριο που έχει από καιρό χάσει την λάμψη του, οι άνθρωποι που το απαρτίζουν έχουν αρχίσει να του μοιάζουν. Για κάποιον άγνωστο λόγο οι ένοικοι μοιάζουν με τρόφιμοι, η τηλεόραση δεν κλείνει ποτέ, το πρωινό είναι παντελώς αδιάφορο, ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για ταχύρυθμα μαθήματα αγγλικών στο προσωπικό τους.

Hostel Soleil