Ακροβασία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει απόλυτα την μυθική Ταγγέρη. Από τον 5ο π.χ αιώνα, όταν και μπαίνει στον ιστορικό χάρτη, σαν αποικία της Καρχηδόνας, ως τις μέρες μας, συνεχώς ακροβατεί και συναρπάζει. Ακροβατεί, ανάμεσα στα κύματα του Ατλαντικού και το βαθύ μπλε της Μεσογείου, ανάμεσα στον Αραβικό μαξιμαλισμό και την Ευρωπαϊκή φινέτσα, ανάμεσα στη γοητεία του παραδοσιακού και την ομορφιά του καινούργιου και συνάμα συναρπάζει, χάρη στο μοναδικό χαρμάνι των πολιτισμών που φιλοξενεί.

Είναι εντυπωσιακό, πως αυτό το φαντασμαγορικό Μαροκίνικο λιμάνι, αφομοιώνει με θαυμαστή τελειότητα τους νεοτερισμούς των ανά τους αιώνες κατακτητών του, συνθέτοντας ένα εκρηκτικό μίγμα πολιτισμού, που σοκάρει ευχάριστα. Πράγματι, ο τυχερός επισκέπτης που θα βρεθεί στην Ταγγέρη, βομβαρδίζεται από ένα πολυποίκιλο καταιγισμό εικόνων και αισθήσεων. Την μια στιγμή χάνεται στον εμπορικό λαβύρινθο της Μεντίνα, παρέα με Βερβερίνους και γαϊδουράκια, την άλλη βυθίζεται στην σαγηνευτική κουλτούρα των μεσοπολεμικών café της Grand Socco, ενώ την τρίτη, απολαμβάνει ένα δείπνο κλάσης στα μοντέρνα εστιατόρια της καινούργιας πόλης.

Στην πιο ψηλή κορυφή της Μεδίνα, με πανοραμική θέα προς τον βράχο του Γιβραλτάρ και το απέραντο της θάλασσας, βρίσκεται ένας  ξενώνας εύρημα, το La Tangerina. Πρόκειται για ένα παλιό ριάντ, που ανακαινίστηκε εκ βάθρων, πάντρεψε την τοπική παράδοση με τις αποικιοκρατικές αρχιτεκτονικές επιρροές και διακοσμήθηκε με περίσσιο γούστο από τους καινούργιους ιδιοκτήτες. Αποτέλεσμα; Ο θρίαμβος του μέτρου. Γύρω από μια παραδοσιακή εσωτερική αυλή, ξετυλίγονται δέκα απλά, αλλά περίτεχνα διακοσμημένα δωμάτια, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αν σε αυτά προσθέσεις την ταράτσα με την μαγευτική θέα, το εντυπωσιακό χαμάμ και τις φιλικότατες τιμές, τότε ναι, το La Tangerina είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την διαμονή σας στην υπέροχη Ταγγέρη.

http://latangerina.com/en/