Αν θέλετε να κάνετε κάποιο σύντομο διάλειμμα από την επίσκεψη σας στο Λονδίνο, σχεδιάζοντας μια μικρή απόδραση στην Αγγλική ύπαιθρο, πάρτε ένα από τα δεκάδες τρένα, που καθημερινά ενώνουν την Βρετανική πρωτεύουσα με το Ανατολικό Έσσεξ και φτάστε μέχρι το Ράι, μια από τις χαρακτηριστικότερες μεσαιωνικές κωμοπόλεις της Αγγλίας.

Να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε. Θα χαρείτε έναν τόπο γεμάτο ατμόσφαιρα εποχής, πλούσιο σε ιστορικά μνημεία, με μια αξιομνημόνευτη γαστριμαργική σκηνή και το σπουδαιότερο, μόλις μιάμιση ώρα μακριά από το Λονδίνο.

Η μικρή πόλη του Ράι ήταν μέλος της συνομοσπονδίας των Cinque Ports, μια συνομοσπονδία των παράκτιων πόλεων του Σάσεξ και του Κεντ, που δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα για στρατιωτικούς και εμπορικούς σκοπούς. Χάρη στην προνομιακή του θέση, στη συμβολή τριών ποταμών και μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα, το Ράι γρήγορα γίνεται μια από της σπουδαιότερες πόλεις της συνομοσπονδίας. Λόγω εμπορίου αλλά και λαθρεμπορίου, η πόλη γνωρίζει σημαντικότατη ακμή, δείγμα της οποίας είναι το δαιδαλώδες παραδοσιακό της κέντρο  με τους εντυπωσιακούς πύργους,  τις εκκλησίες και τα δεκάδες Γεωργιανής αρχιτεκτονικής σπίτια, που διατηρούνται ανέπαφα ως σήμερα, χαρίζοντας έναν αέρα μεσαιωνικής γοητείας στην πόλη.

Μια από τις ωραιότερες και οικονομικότερες λύσεις για την διαμονή σας στο Ράι, είναι το Rye Windmill B&B, ένα καταπληκτικό B&B στην άκρη της πόλης, δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό. Πρόκειται για έναν ιστορικό ανεμόμυλο του 16ου αιώνα, από τότε σήμα κατατεθέν της πόλης, που μετά την εκ βάθρων ανακαίνισή του, το 1984, λειτουργεί σαν B&B.

Extra tip. Περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το Ράι βρίσκεται η γνωστή για την φυσική ομορφιά της παραλία του Camber. Πρόκειται για μια τεράστια αμμώδη παραλία γεμάτη εντυπωσιακές αμμοθίνες, ιδανική για ηλιοθεραπεία, surfing και kitesurfing.. Νοικιάστε ένα ποδήλατο από το Ράι και απολαύστε την.

http://www.ryewindmill.co.uk/