Χαρακτηρισμένο από το 1972 σαν εθνικό πάρκο και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, το αρχιπέλαγος  των Λος Ρόκες αποτελεί μια από τις ωραιότερες περιοχές όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κρυστάλλινα νερά , απέραντες παραλίες με λευκή πούδρα άμμου, καυτός ήλιος , ψαροφαγία, φιλικοί κάτοικοι και πάνω απ’ όλα ησυχία και ασφάλεια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού νησιωτικού συμπλέγματος.

Καθημερινά, από τα χαράματα έως νωρίς το απόγευμα, τακτικές και charter πτήσεις, αναχωρούν από το terminal εσωτερικού του διεθνούς αεροδρομίου του Καράκας, για το μικροσκοπικό αεροδρόμιο του Grand Roque, του μεγαλύτερου οικισμού του αρχιπελάγους. Σχεδόν μια ώρα αργότερα, μετά από μια ονειρική πτήση πάνω από το κατάστικτο με κοραλλιογενή νησάκια, τουρκουάζ υπερθέαμα της θάλασσας, προσγειώνεστε στον παράδεισο.

Το πρόγραμμα της απόδρασης σας στα Λος Ρόκες, κανονίζεται από τουριστικά γραφεία στο Καράκας και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, πλήρη διατροφή και μια ημερήσια εκδρομή σε διαφορετικό κάθε μέρα νησάκι. Ανάλογα  με το budget σας, μπορείτε να διαλέξετε το στυλ της posada που θα μείνετε και τις extra δραστηριότητες που θα ακολουθήσετε, όπως ψάρεμα, ιστιοπλοία, snorkeling. Έχετε υπόψη ότι για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στα Λος Ρόκες δεν υπάρχουν. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος και συνεπώς το κόστος επίσκεψης αρκετά υψηλό.

Extra tip. Ένα από τα πιο αξιόπιστα τουριστικά γραφεία στη Βενεζουέλα είναι το Natura Raid. Διοργανώνει με επαγγελματισμό, καταπληκτικές ανεξάρτητες εκδρομές σε όλη την χώρα και φυσικά στα Λος Ρόκες. Εμπιστευτείτε το.