Η έκπληξη σε περιμένει μόλις πάρεις τη στροφή: μια μεγαλόπρεπα περιτειχισμένη ακρόπολη “κορώνα” στο κεφάλι ενός επιβλητικού βράχου, μια χούφτα κατάλευκα κυκλαδίτικα σπιτάκια να “στριμώχνονται” στις πλαγιές του και μια μοναδικής ομορφιάς παραλία στα πόδια του. Αυτή είναι η Λίνδος, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Πως αντέχει τόση ομορφιά αυτός ο έρμος ο βράχος, αναρωτιέσαι καθώς κατηφορίζεις να αφήσεις το αμάξι στο parking στην είσοδο του χωριού για μια βόλτα στα… ενδότερα.

Αναπόσπαστο κομμάτι εξερεύνησεις κάθε πόλης είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να χαθεί στα δρομάκια και τα στενά. Στη Λίνδο αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μιας που ο λαβύρινθός αυτός από σοκάκια, πεζούλια, αυλές και σκαλιά είναι σίγουρο ότι θα δοκιμάσει πολλές φορές την αίσθηση προσανατολισμού σου. Θαρρείς πως η Λίνδος κρατά τις ομορφιές της κρυμμένες μόνο για τους πιο επίμονους επισκέπτες! Μην το βάλεις κάτω – πάρε ανάσα (και καπέλο) και βούτα στα στενάκια αυτά με το κυκλαδίτικο εκτυφλωτικό λευκό για να αναζητήσεις τα ξακουστά καπετανόσπιτα της Λίνδου, αυτά τα εντυπωσιακά κτήρια με τις βοτσαλόστρωτες αυλές. Θα “σκοντάψεις” πάνω στην πλατειούλα του Αγ. Νικολάου με τη “ζωντανή” περατζάδα ή στον κατάλευκο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου και θα αναζητήσεις το σπίτι του David Gilmour που σίγουρα κάποιος κάνεις βουτιά στο απάνεμο λιμανάκι του Αγίου Παύλου. Το σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις ότι είστε στις Κυκλάδες.. μέχρι το κόκκαλο!

Tip: Ακόμα και αν το βαλαντιό σου δεν επαρκεί για διαμονή, οπωσδήποτε κάνε ένα πέρασμα για φαγητό/καφέ στο Melenos Lindos -ξενοδοχείο to die for!