Το Μπόντρουμ, η παλιά Αλικαρνασσός δηλαδή, δεν είναι μια συνηθισμένη Τουρκική πόλη. Αυτό το πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο, που βρίσκεται μόλις μισή ώρα με το ταχύπλοο από την Κω, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, ζώντας σε δικό του κόσμο, μακριά από τους χαρακτηριστικούς ράθυμους ανατολίτικους ρυθμούς της Τουρκίας του χθες. Το Μπόντρουμ αποτελεί το σύγχρονο πρόσωπο του Τουρκικού τουρισμού, που αποτινάζει τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος, κερδίζοντας μια θέση προόδου στην Ευρώπη του σήμερα.

Με σήμα κατατεθέν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το περίφημο Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού και κύρια χαρακτηριστικά τις κοντινές υπέροχες παραλίες, μια αχανή μαρίνα και ένα ατμοσφαιρικό κάστρο, αποτελεί την ιλουστρασιόν βιτρίνα της σημερινής Τουρκίας. Αν μάλιστα σε αυτά προσθέσεις, τις εντυπωσιακές υλικοτεχνικές υποδομές, με τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία και τα κοσμοπολίτικα μπαρ- εστιατόρια, τα παραδοσιακά παζάρια και τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα, τότε ο τουριστικός πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά και το όλο πακέτο γίνεται ασυναγώνιστο. Λογικά λοιπόν ο τόπος κατακλύζεται από ντόπιους και ξένους και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών.

Extratip. Το Fink Club στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο 130 χρόνων πάνω στην κεντρική περατζάδα του Μπόντρουμ. Με κύριο χαρακτηριστικό του έναν αιωνόβιο φοίνικα και έναν τεράστιο κόκκινο πολυέλαιο, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους και ωραιότερους τόπους διασκέδασης στο Μπόντρουμ.

http://www.bodrumfun.com/fink-club-bodrum/

Extra tip 1. Αν το μεσημέρι θελήσετε να τσιμπίσετε κάτι παραδοσιακό και καλό, αδιαφορήστε για τα τουριστικά ταχυφαγεία που κατακλύζουν την πόλη και χαθείτε στον λαβύρινθο του παζαριού της παλιάς πόλης. Ψάξτε για το BilalinYeri κι εκεί θα γευτείτε αλλοτινές παραδοσιακές Τουρκικές γεύσεις, που έχουν αρχίσει πια να εκλείπουν. Μην το χάσετε.