Πόλη με μπόλικη ιστορία, με ξακουστά αξιοθέατα αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά, η Ναύπακτος το πάλαι ποτέ διάσημο Λεπάντο, πάντα θα σε προσκαλεί και θα σε μαγεύει με την ιδιαίτερη της ατμόσφαιρα.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πόλη της Ναυπάκτου είναι πολλά, στο μαυλό έρχονται κατευθείαν λέξεις όπως Κορινθιακός, μεσαιωνικό κάστρο, καλό φαγητό, ιστορική προίκα. Ξεκίνωντας από.. το παρελθόν και για να συλλάβουμε την προσωπικότητα της πόλης αναφέρουμε μόνο ότι στα 1571, στη ναυμαχία του Λεπάντου αναμετρήθηκαν ο ευρωπαϊκός με τον τουρκικό στόλο, κάτι που για πολλούς ιστορικούς έκρινε το μέλλον της Ευρώπης.

Στο σήμερα, μιλώντας για τη Ναύπακτο δεν γίνεται να παραλείψετε μια επίσκεψη στο Κάστρο που δεσπόζει αγέρωχο πάνω από την πόλη. Κάστρο θρυλικό, ο μύθος λέει μάλιστα και απόρθητο, διατηρεί ακόμα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Αξιοθέτα ίδιας “δυναμικής και εμβέλειας” ο μεσαιωνικός φάρος στην αριστερά πτέρυγα του λιμανιού- το καλοκαίρι σιγουρα θα δείτε πιτσιρίκια να τον αξιοποιούν ως βατήρα για τις βουτιές του- το ξακουστό ρολόι της πόλης, που κττίστηκε το 1914 από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ Δομβοΐτη και για το τέλος μια ανατολίτικη νότα, το Φετιχέ Τζαμί, που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι και σήμερα χρησιμοποιείται σαν χώρος εκδηλώσεων.

Η Ναύπακτος είναι επίσης γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, τις οποίες μάλιστα μπορείς να προσεγγίσεις σε λίγα λεπτά απόσταση από την πόλη. Πιο χαρακτηριστική η Ψανή, ενώ λίγο πιο μακριά από το λιμάνι μπορείτε να επισκεφτείτε την κοσμική παραλία της Χιλιαδού που αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Στερεολαδίτες.

Αν θέλετε- και καλά θα κάνετε- να συνδυάσετε μπανάκι και κρεατοφαγία επιλέξτε την παραλία Γρίμποβο και την ταβέρνα Ανέμελα που σας περιμένει με πολλές γαστρονομικές προτάσεις. Από την άλλη αν προτιμάτε θαλασσινά εδέσματα εμπιστευτείτε το μενού της ψαροταβέρνας του Βασίλη.

Πληθώρα επιλογών προσφέρει η πόλη και όσον αφορά τη διαμονή σας. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το κλασάτο Nafs Hotel, που απέχει μόλις 300 μέτρα από το ενετικό λιμάνι και το Αρχοντικό της Πέπως, η επιτομή του boutique hotel.