Το ξενοδοχείο Marina Bay Sands είναι ο συνδυασμός μιας γιγαντιαίας  μαξιμαλιστικής αρχιτεκτονικής κατασκευής και ενός τεχνολογικού θαύματος. Αυτός ο ξενοδοχειακός κολοσσός, που κατασκευάστηκε στην κοσμοπολίτικη μαρίνα της Σιγκαπούρης, κόστισε πάνω από 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια και το μέγεθός του προκαλεί δέος.

Σχεδιάστηκε από τον Καναδοϊσραηλινό αρχιτέκτονα Mose Safdie και αποτελείται από τρεις παράλληλους πύργους ύψους 55 μέτρων ο καθένας. Διαθέτει 2.561 δωμάτια, shopping mall, εκθεσιακό κέντρο, μουσείο, δύο μεγάλα θέατρα, επτά υπερπολυτελή εστιατόρια, παγοδρόμιο και ένα από τα μεγαλύτερα casino στον κόσμο. Το όλο φαραωνικό project συμπληρώνουν έργα τέχνης, πολυτελείς φοντάνες και ένα εντυπωσιακό εσωτερικό κανάλι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βαρκάδα με κινέζικα παραδοσιακά πλοιάρια- ρέπλικες του 17ου αιώνα.

Το εντυπωσιακότερο όμως κομμάτι όλης αυτής της ξενοδοχειακής υπερπαραγωγής, είναι το περίφημο SkyPark. Πρόκειται για μια ενιαία πλατφόρμα 340 μέτρων, σε σχήμα καραβιού, που είναι σκαρφαλωμένη στην κορυφή των τριών πύργων και περιλαμβάνει εστιατόρια, clubs, τροπική βλάστηση και την μεγαλύτερη σε ύψος εξωτερική πισίνα του κόσμου. Πράγματι, οι ένοικοι του ξενοδοχείου έχουν την δυνατότητα να κάνουν το μπάνιο τους στην 150 μέτρων πισίνα, απολαμβάνοντας την φαντασμαγορική θέα της Σιγκαπούρης που ξετυλίγεται 67 μέτρα κάτω  τους.

Extra tip. To ArtScience Museum είναι κι αυτό μέρος του συμπλέγματος Marina Bay Sands. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μουσείο τέχνης σε σχήμα λωτού, που εκτός από την μόνιμη συλλογή του, φιλοξενεί τακτικότατα σημαντικότατες περιοδικές εκθέσεις από όλο τον κόσμο.

http://www.marinabaysands.com/