Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μουσείων που εξετάζουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης διανόησης στην ιστορία, την τέχνη, την επιστήμη, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας απομακρύνεται από αυτή την παράδοση. Με έναν σύγχρονο και διασκεδαστικό τρόπο αναδεικνύει τη σχέση κ αλληλεξάρτησης μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης.

Σχετικά μικρό αλλά απλόχωρο, γεμάτο κουμπιά, βίντεο, ήχους και μια.. βάρκα, το μουσείο μας παρουσιάζει το φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και το πως αυτός επηρέασε την εξέλιξη της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η διαδραστικότητα, καθώς μεγάλοι και μικροί επισκέπτες γίνονται συμμέτοχοι στο παιχνίδι. Στον εξωτερικό του χώρο είναι τοποθετημένα τηλεσκόπια απ όπου, αν είσαι τυχερός, μπορείς να παρατηρήσεις υδρόβια πουλιά που ενδημούν στη λίμνη.

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, στις όχθες της λίμνης Στυμφαλίας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, περιτριγυρισμένο από καλαμιές και νερά και με φόντο τους απαλούς όγκους της Ζήρειας. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ταιριαστή τοποθεσία για ένα μουσείο που υμνεί τη φύση!