Χαμένο σε μια ήσυχη γωνιά της Βουργουνδίας, ανάμεσα σε λόφους, λίμνες και δάση, βρίσκεται το L’ Abbaye de la Bussiere. Πρόκειται για ένα παλιό αβαείο του 12ου αιώνα, που το 2005 αγοράστηκε από μια Βρετανική οικογένεια ξενοδόχων και μεταμορφώθηκε σε ένα υπερπολυτελές ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Το αποτέλεσμα είναι πέραν πάσης περιγραφής. Αν και λόγω του υπέρογκου κόστους ανακατασκευής, οι εργασίες συντήρησης ακόμη συνεχίζονται, τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά. Οι παλιές μοναστηριακές αίθουσες, με τα εντυπωσιακά βιτρό και τις θολωτές οροφές, αναγεννήθηκαν και μετατράπηκαν σε κομψούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ τα ταπεινά κελιά έδωσαν την θέση τους σε πολυτελή δωμάτια, καλόγουστα διακοσμημένα με αγγλικά χαλιά και αντικείμενα εποχής, έτσι ώστε να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ευημερίας. Τα μπάνια είναι ευρύχωρα, πλημυρισμένα με φως και εξοπλισμένα με ζακούζι, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις εντυπωσιακές βεράντες, που έχουν καταπληκτική θέα προς το γειτονικό πάρκο, αποτελούν κομμάτι του φημισμένου και τιμημένου με ένα αστέρι Michelin, gourmet εστιατορίου.

Σε αυτό ιερουργεί ο φημισμένος Γάλλος chef Εmmanuel Hebrard, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εποχιακά προϊόντα, διατηρεί την παράδοση και απογειώνει την τοπική κουζίνα. Όπως είναι φυσικό, η κάβα του εστιατορίου αποτελείται από μια απίστευτη ποικιλία κρασιών Βουργουνδίας, καλύπτοντας έτσι κάθε τσέπη και γούστο.

Extra tip. Αν βρίσκεται ότι το menu των 89€ χωρίς κρασί, είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, τότε μπορείτε να τσιμπίσετε κάτι στο bistro του ξενοδοχείου. H ποιότητα των εδεσμάτων είναι ίδια, μια που την επιμέλεια του menu έχει ο ίδιος chef, αλλά οι τιμές απείρως φιλικότερες. Από 25€ το άτομο, για menu δύο πιάτων χωρίς κρασί.

http://www.abbayedelabussiere.fr/en/