Στο κέντρο της Μελβούρνης, μόλις δυο τετράγωνα μακριά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, βρίσκεται το Rooftop Cinema. Σκαρφαλωμένο στην ταράτσα ενός εντυπωσιακού Αρτ Νουβό κτιρίου της δεκαετίας του 1920, του Curtin House, αποτελεί τον μοναδικό θερινό κινηματογράφο που βρίσκεται σε κορυφή κτιρίου, σε όλη την Αυστραλία.

Η προβολή είναι μία κάθε βράδυ, εκτός Δευτέρας και Παρασκευής και η περίοδος λειτουργίας αρχίζει τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται μέχρι τέλη Μαρτίου. Ο θεατής, καθισμένος στην αναπαυτική του καρέκλα, έχει την δυνατότητα να απολαύσει μια πλειάδα σύγχρονων αλλά κυρίως κλασσικών ταινιών σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον, μια που high light του μέρους είναι φυσικά η απαράμιλλη θέα του φαντασμαγορικού skyline της πόλης. Μετά την προβολή ο χώρος μετατρέπεται σε ένα υπέροχο rooftop bar και σερβίρει καταπληκτικά cocktails.

Επειδή ο καιρός στην Μελβούρνη, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες είναι άστατος, έχετε την δυνατότητα, αν είσαστε ελαφρά ντυμένοι και κρυώνετε, να νοικιάσετε κουβερτούλες από το ταμείο.

Extra tip. Φροντίστε για την έγκαιρη προμήθεια των εισιτηρίων σας από το internet. Το μέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και πολλές από τις παραστάσεις γίνονται γρήγορα sold out.

http://www.rooftopcinema.com.au/