Το  Άμστερνταμ, εκτός από μια γοητευτική πόλη, πλούσια σε φυσικές ομορφιές, είναι και μια δυναμική πρωτεύουσα γεμάτη ζωή και πολιτιστικά δρώμενα. Δίπλα στα γραφικά κανάλια, τα  χιλιάδες ποδήλατα και τα εκατοντάδες bar- εστιατόρια, συναντάς μουσικές σκηνές, gallery, πολυχώρους τέχνης και φυσικά ορισμένα από τα σπουδαιότερα μουσεία στον κόσμο.

Αυτή η πολιτιστική άνοιξη που χαρακτηρίζει την πόλη, κορυφώθηκε το 2009 με τα εγκαίνια του Hermitage Amsterdam, προσθέτοντας έτσι δίπλα στο Rijksmuseum και το Mουσείο Van Gogh ένα ακόμη  μουσείο κλάσης. Πρόκειται  για ένα παράρτημα του φημισμένου μουσείου της Αγ. Πετρούπολης  που στεγάζεται σε ένα κλασσικό κτίριο του 1682, στην ανατολική όχθη του ποταμού Άμστελ, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σαν οίκος ευγηρίας.

Εκτός από τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στις αίθουσες του και περιλαμβάνουν κατά βάση αριστουργήματα δανεισμένα από Ρωσικό Μουσείο, υπάρχουν και δύο μόνιμες συλλογές αφιερωμένες, η πρώτη στις Ρωσολλανδικές σχέσεις  και η δεύτερη στην ιστορία των παραδοσιακών κτιρίων του Άμστερνταμ.

Εxtra tip. Το παρακείμενο κτίριο λειτουργεί επίσης σαν μουσείο αφιερωμένο στα παιδιά. Περιλαμβάνει εκτός των εκθέσεων, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, κυλικείο και κατάστημα αναμνηστικών, όλα ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά ηλικίας έως 18 ετών.

http://www.hermitage.nl/en/