Την δεκαετία του 1980 το Ελ Σαλβαδόρ, η μικρή αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, έζησε στη δίνη ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου, που κόστισε την ζωή σε περισσότερους από 75.000 κατοίκους. Ο εμφύλιος κράτησε δώδεκα ολόκληρα χρόνια και κυριολεκτικά ρήμαξε την χώρα. Από το 1992 και μετά όμως, η ζωή άρχισε επιτέλους να βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς, η οικονομία να αναπτύσσεται και ο τουρισμός να κάνει τα πρώτα δειλά του βήματα.

Το Σουτσιτότο είναι μια γοητευτική πολίχνη που βρίσκεται περίπου στο κέντρο της χώρας, σαράντα οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ. Στα δύσκολα χρόνια του εμφύλιου, η πόλη ερήμωσε, μια που ο φόβος του πολέμου ανάγκασε τους κατοίκους να την εγκαταλείψουν, αλλά αυτό στη συνέχεια αποδείχθηκε πραγματική ευτυχία, μια που η πόλη δεν γνώρισε καταστροφές και διατήρησε ανέπαφο τον  αποικιοκρατικό  χαρακτήρα της.  Έτσι, τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι εντυπωσιακές εκκλησίες έχουν παραμείνει άθικτα και αποτελούν σήμερα βασικά αξιοθέατα μιας πόλης- διαμάντι που αναπτύσσεται  με γοργούς ρυθμούς.

Πράγματι, σήμερα το Σουτσιτότο, εξελίσσεται σε σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, οι οποίοι διοργανώνουν πολιτιστικά δρώμενα, ανοίγουν ατμοσφαιρικές γκαλερί και καλόγουστα καταστήματα. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν, όλη αυτή η πολιτιστική και τουριστική έκρηξη να οδηγήσει στο άνοιγμα του πρώτου boutique hotel της πόλης, του Los Almendros de San Lorenzo. Πρόκειται για μια παραδοσιακή hacienda πεντακοσίων περίπου ετών, στο κέντρο της πόλης, που μεταμορφώθηκε με πολύ μεράκι, σε ένα γοητευτικό ξενώνα, διακοσμημένο με αυθεντικά και σύγχρονα αντικείμενα τέχνης.

http://www.hotelsalvador.com/