Το ταξίδι από το Κάιρο μέχρι την μυθική όαση της Σίβα, έχει πολλά κοινά με το αντίστοιχο Καβαφικό προς την Ιθάκη. Μακρινό, επίπονο αλλά πλούσιο σε εμπειρίες και γνώσεις. Ο ταξιδιώτης που θα ξεκινήσει πρωί από την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, θα χαρεί τον πολιτιστικό πλούτο της υπαίθρου, θα μαγευτεί από τις γνήσιες λαϊκές φιγούρες των κατοίκων, θα απολαύσει τα υπέροχα τοπία της ερήμου, και επιτέλους, αργά το βράδυ, γεμάτος συναισθήματα και πολυποίκιλες εικόνες, θα φτάσει στην Ιθάκη του, την πόλη της Σίβα.

Δεκαέξι μόλις χιλιόμετρα μακριά από αυτό τον ιστορικό τόπο, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το θυμικό του Έλληνα, μια που αυτά τα χώματα διάλεξε ο Μέγας Αλέξανδρος για να ονομαστεί Θεός, βρίσκεται ένα πραγματικά θεϊκό ξενοδοχείο, το Adrere Amellal. Ξαπλωμένο στην απεραντοσύνη της ερήμου, κάτω από έναν λευκό αμμόλοφο, με θέα μια γαλήνια λίμνη με αλμυρό νερό, αποτελεί το ιδανικό ησυχαστήριο για αυτούς που λαχταρούν να σκαλίσουν μύθους και ιστορίες αυτής της ξεχωριστής γωνιάς του πλανήτη μας.

Πολλοί ίσως αναρωτηθούν πως ένα ξενοδοχείο χωρίς air condition, χωρίς μαρμάρινα μπάνια, χωρίς καν ηλεκτρισμό, χαρακτηρίζεται luxurious eco-lodge και διαφημίζεται σαν ένα από τα πιο υποβλητικά καταλύματα ολόκληρης της Αιγύπτου. Η επιβλητική όμως οικιστική αρμονία των εξωτερικών χώρων, όλο το συγκρότημα είναι χτισμένο από την λάσπη της κοντινής λίμνης, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό εσωτερικό, η επίπλωση είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από υλικά της ερήμου και το απαράμιλλο σέρβις του προσωπικού, δίνουν ξεκάθαρη απάντηση σε κάθε τέτοιου είδους απορίες. Πράγματι το Adrere Amellal είναι ένα ξενοδοχείο υπερπαραγωγή, το οποίο δικαιολογεί απόλυτα την φήμη του και χωρίς αμφιβολία ο ψαγμένος επισκέπτης αξίζει να το τιμήσει όταν βρεθεί σε αυτή την εσχατιά της γης. Δυστυχώς όμως το ξεχωριστό της εμπειρίας αντικατοπτρίζεται απόλυτα από την τιμή της διανυκτέρευσης, οι special εμπειρίες κοστίζουν.

Extra tip. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να γυρίζεις απόγευμα στη βάση σου, μετά από μια ονειρική εκδρομή στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους και να απολαμβάνεις το δείπνο σου στην βεράντα του εστιατορίου, με θέα το σαγηνευτικό τοπίο της λίμνης και της ερήμου.

http://adrereamellal.net/