Πίσω από το αστικό χάος του κέντρου της Πόλης του Μεξικό, καμιά δεκαριά χιλιόμετρα νότια από την φρενίτιδα του Σόκαλο , απλώνεται μια από τις παλαιότερες και ωραιότερες συνοικίες της πόλης, το Κογιοακάν. Πρόκειται για μια ζωντανή γειτονιά, γεμάτη στενά πλακόστρωτα δρομάκια, μικρές ατμοσφαιρικές πλατείες και υπέροχες αρχοντικές μονοκατοικίες, που άκμασε από την περίοδο της αποικιοκρατίας μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Μετά από ένα σύντομο διάστημα απαξίωσης, το Κογιοακάν σήμερα ξαναγεννιέται, μια που έχει την ευτυχία όχι μόνο να διατηρεί την αξιοθαύμαστη αποικιοκρατική του ατμόσφαιρα, αλλά να ανανεώνεται και να αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτιστικό πνεύμονα της πρωτεύουσας του Μεξικό.

Δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης και γεμάτο πάρκα, μουσεία, μεταξύ των οποίων η CazaAzul, το μουσείο δηλαδή της φημισμένης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο και το Μουσείο Anahuacalli, που φιλοξενεί περισσότερα από 60.000 προ Ισπανικά εκθέματα, καθώς και δεκάδες ψαγμένα εστιατόρια, μπαράκια και γκαλερί, αποτελεί ιδανικό τόπο χαλάρωσης αλλά και πολιτιστικής ανάτασης μια που η καλλιτεχνική του σκηνή, ξεχειλίζει πραγματικά από παντός είδους ανερχόμενα ταλέντα.

Αν και τα luxury hotels δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αυτή την τόσο ξεχωριστή γωνιά της πόλης, μικρό το κακό. Το La Casita del Patio Verde είναι ένα μικρό, ξεχωριστό, ήσυχο b&b που πραγματικά κλέβει καρδιές. Βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Santa Catarina, στην καρδιά του Κογιοακάν, και ξεχωρίζει χάρη στην υπέροχη τοποθεσία του, την στυλάτη παραδοσιακή του διακόσμηση και την ζεστή φιλοξενία των ιδιοκτητών του.

Extratip. Σερβίροντας εξαιρετικές τεκίλες από το 1928, η διάσημη καντίνα La Guadalupana, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εντυπωσιάζει χάρη στην διακόσμηση και κυρίως χάρη στα ποτά της, τα οποία μάλιστα συνοδεύονται με καταπληκτικά σνακς. Εάν βρεθείτε στην περιοχή η επίσκεψη επιβάλλεται.

http://www.letsbookhotel.com/en/mexico/mexico-city/hotel/la-casita-del-patio-verde.aspx

https://www.yelp.com/biz/cantina-la-guadalupana-coyoac%C3%A1n-m%C3%A9xico