Ο Χάουαρντ Κάρτερ μέχρι τον Νοέμβριο του 1922, ήταν απλά ένας από τους δεκάδες αρχαιολόγους-αιγυπτιολόγους, που πλούσιοι Άγγλοι αριστοκράτες προσελάμβαναν στις ανασκαφές που χρηματοδοτούσαν στην Αίγυπτο. Η 4η Νοεμβρίου του 1922 όμως έμελε να ήταν η μέρα που θα σημάδευε την ζωή του και θα τον κατέτασσε στο πάνθεον της αρχαιολογικής ιστορίας. Εκείνο το πρωινό, μετά από έρευνες που κράτησαν οκτώ ολόκληρα χρόνια, ανακάλυψε επιτέλους, τον ασύλητο τάφο του Τουταγχαμών, του νεαρού Φαραώ, που βασίλεψε στην Αίγυπτο τον 13ο αιώνα προ χριστού και πέθανε σε νεότατη ηλικία.

Η σπουδαιότατη αυτή αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην Κοιλάδα των Βασιλέων απέναντι από την πόλη του Λούξορ, στην δυτική όχθη του Νείλου. Εκεί, όπως ήταν φυσικό, τα επόμενα χρόνια οι ανασκαφές εντατικοποιήθηκαν και οδήγησαν στην ανακάλυψη πλήθους ταφικών ευρημάτων, ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας, με αποτέλεσμα το Λούξορ και η γύρω περιοχή σήμερα να θεωρούνται από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον πλανήτη μας. Κάθε μέρα λοιπόν και ανεξάρτητα εποχής, η Κοιλάδα των Βασιλέων κατακλύζεται από πλήθη τουριστών που συρρέουν για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το τόσο εντυπωσιακό ανοιχτό αρχαιολογικό μουσείο.

Το Hotel Sheherazade βρίσκεται μακριά από την τουριστική φρενίτιδα του Λούξορ, στο μικρό, ήσυχο παραποτάμιο χωριό Αλ Γκεζίρα, δυο βήματα από την Κοιλάδα των Βασιλέων. Είναι πάμφθηνο, πεντακάθαρο, κτισμένο σε Αραβικό στυλ και καλόγουστα διακοσμημένο σύμφωνα με την Αιγυπτιακή μαξιμαλιστική παράδοση. Το προσωπικό είναι ιδιαίτερα φιλικό και αν το θελήσετε θα κανονίσει για σας ατομικό Αγγλόφωνο ξεναγό για την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο.

http://www.hotelsheherazade.com/index.html