Στα νότια της Αυστραλίας, μόλις 45 λεπτά με το πλοίο από την μικρή πόλη του Cape Jervis, νοτιοδυτικά της Αδελαϊδας, βρίσκεται το Κανγκαρού Άιλαντ, τρίτο σε μέγεθος νησί της χώρας και  απόλυτος φυσιολατρικός παράδεισος.

Δεν χρειάζεσαι παρά ελάχιστα λεπτά για να διαπιστώσεις γιατί χαρακτηρίζεται σαν το Γκαλαπάγκος της Ωκεανίας. Με το που θα εγκαταλείψεις το λιμάνι και  κινηθείς προς την ενδοχώρα, συναντάς την χαρακτηριστική εξωτική πανίδα της μακρινής ηπείρου σε όλο της το μεγαλείο. Άγρια κοάλα, αγέλες καγκουρό, παραδείσια πουλιά και μια σπάνια ποικιλία ερπετών κάθε είδους και μεγέθους. Αν πάλι ακολουθήσεις τον παραλιακό δρόμο, θα δεις χιλιάδες θαλασσοπούλια, φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και τις κρύες μέρες του χειμώνα μέχρι και μικρές αποικίες πιγκουίνων.

Εκτός όμως της πολυποίκιλης πανίδας, το νησί είναι και ένας παράδεισος γαστρονομίας. Μικρές κτηνοτροφικές μονάδες παράγουν το φημισμένο τοπικό τυρί ενώ το ντόπιο μέλι και λάδι θεωρούνται από τα καλύτερα της χώρας. Δεκατρία πρότυπα οινοποιία αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό  ενώ ο θαλάσσιος πλούτος της περιοχής είναι τεράστιος. Καθημερινά αλιεύονται εξαιρετικά όστρακα, υπέροχοι αστακοί και ψάρια που μαγειρεύονται στα εστιατόρια με παραδοσιακό τρόπο, χαρίζοντας στους επισκέπτες σπάνιες στιγμές γαστρονομικής απόλαυσης.

Αν το budget για την διαμονή σας είναι περιορισμένο, ή θέλετε να χαρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο την φύση, στο Κανγκαρού Άιλαντ  υπάρχουν πέντε άριστα οργανωμένα camping σε υπέροχες τοποθεσίες, με τιμές που ξεκινούν από πέντε δολάρια Αυστραλίας το άτομο.

http://www.tourkangarooisland.com.au/