Σε μια χώρα όπως η Κίνα, που παράγει πάνω από το 26% της παγκόσμιας παραγωγής ρυζιού, μια επίσκεψη στους απέραντους ορυζώνες του Γκουιλίν είναι το απόλυτο must. Εκτός όμως το εικαστικά πανέμορφο τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη, οι ορυζώνες αποτελούν και ένα εντυπωσιακό, αυτόνομο οικοσύστημα, που μαζεύει τα νερά της βροχής και μαγνητίζει δεκάδες είδη πουλιών και εντόμων, προσελκύοντας έτσι χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητές από όλα τα μέρη του κόσμου.

Δυο ώρες λοιπόν μακριά από την πόλη του Γκουιλίν, σκαρφαλωμένοι στα βουνά, σε υψόμετρο μέχρι και 850 μέτρα, βρίσκονται οι πανέμορφοι ορυζώνες του Λονγκσένγκ, ίσως οι εντυπωσιακότεροι ορυζώνες ολόκληρης της Κίνας. Με ιστορία πάνω από πεντακόσια χρόνια, αποτελούν την κύρια πηγή σίτισης ενός τεράστιου μέρους του πληθυσμού της χώρας και συνάμα, χάρη στην συγκλονιστική ομορφιά του τοπίου, χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές αισθητικής απόλαυσης. Πράγματι, η πανδαισία των χρωμάτων, οι υποβλητικές φιγούρες των ντόπιων και η αυθεντικότητα των γύρω χωριών, συνθέτουν μια εικόνα από Κίνα αλλοτινών καιρών που καθηλώνει.

Μακριά από πόλεις, χαμένο στα βουνά και είκοσι λεπτά περίπου ποδαρόδρομο από το τέλος του αμαξωτού δρόμου, βρίσκεται ένα από τα χαρακτηριστικότερα χωριά του Λονγκσένγκ, το Πινγκγιάν. Εκεί, ο ταξιδιώτης θα βρει έναν από τους ατμοσφαιρικότερους ξενώνες της περιοχής, το Longji Star Resort. Πρόκειται για έναν απλό ξενώνα με χαρακτήρα και φανταστική θέα στους ορυζώνες, που θα αποτελέσει ιδανική έδρα για τις εξορμήσεις σας στην γύρω περιοχή. Είναι διακοσμημένος σύμφωνα με την τοπική παράδοση ενώ το φαγητό που σερβίρει είναι εξαιρετικό.

Extra tip. Διαλέξτε οπωσδήποτε κάποιο δωμάτιο με βεράντα. Έχει καταπληκτική θέα προς τους ορυζώνες και η χρηματική διαφορά από τα απλά δωμάτια είναι μικρή. Έχετε υπ’ όψιν ότι θα χρειαστεί να δώσετε κάποιο έξτρα φιλοδώρημα στους αχθοφόρους για να μεταφέρουν τις αποσκευές σας από το τέλος του δρόμου στον ξενώνα.

https://www.booking.com/hotel/cn/longji-star-wish-resort.el.html?aid=317904