Αλικάντε – La Taberna Del Gourmet

Τα τελευταία χρόνια, οι μετοχές του Αλικάντε σημειώνουν συνεχή limitups στο gourmet χρηματιστήριο της Ισπανίας. Ανάμεσα όμως στα δεκάδες αξιόλογα tapas bars της περιοχής η La Taberna Del Gourmetξεχωρίζει. Ξεχωρίζει για το ατμοσφαιρικό urban-chic περιβάλλον της και για την υψηλή ποιότητα των tapas. Εξαιρετικό hamoniberico, εντυπωσιακή ποικιλία τυριών, τεράστια γκάμα τοπικών κρασιών. Όσοι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να σταματήσετε μόνο στα tapas, διαλέξτε το menu ημέρας, που κλέβει πάντα την παράσταση.

http://latabernadelgourmet.com/

Βαλένθια – Casa Montana

Η Casa Montana έχει δημιουργήσει πραγματική σχολή στα tapas bars της Ισπανίας. Ο χώρος, με το υπέροχο artnouveaubar και τα βαρέλια στους τοίχους, παραπέμπει στα τέλη του δεκάτου αιώνα, ενώ τα βασισμένα σε βιολογικά υλικά, ευφάνταστα tapas, καθηλώνουν τους πολυπληθείς θαυμαστές αυτού του εξαιρετικού εστιατορίου. Βρίσκεται στην συνοικία της Cabanyal, κοντά στο λιμάνι και όπως καταλαβαίνετε οι κρατήσεις ειδικά την Κυριακή το μεσημέρι, είναι υπεραπαραίτητες.

http://www.emilianobodega.com/

Βαρκελώνη – Tickets

Για το Tickets μιλήσαμε και πρόσφατα. Είναι το πιο in tapas bar αυτή την στιγμή στην Βαρκελώνη. Ο μεγάλος Φεράν Αντριά και ο αδελφός του, προκάλεσαν ταραχή στους γευσιγνώστες της Καταλανικής πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα θεατρικό casual εστιατόριο, που σερβίρει πληθώρα ευφάνταστων tapas σε απίστευτες τιμές. Οι κρατήσεις φυσικά είναι απαραίτητες.

http://www.ticketsbar.es/en/

Σαν Σεμπαστιάν – Fuego Negro

Ένα γεύμα στο Fuego Negro είναι πραγματική ιεροτελεστία. Αυτό το εκπληκτικό gastrobarτης γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ισπανίας, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης του Σαν Σεμπαστιάν και σερβίρει εκτός από τα πιο ψαγμένα pintxos, όπως λέγονται τα tapasστα Βασκικά, της πόλης και μερικά από τα ωραιότερα κρασιά της Χώρας των Βάσκων.

http://www.afuegonegro.com/

Σεβίλλη – La Giralda

Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα τάπας μπαρ στη Σεβίλλη. Δυνατό του χαρτί, ορισμένα εξεζητημένα πιάτα όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο σε ουίσκι ή οι καυτερές κόκκινες πιπεριές γεμιστές με μπακαλιάρο. Ο χώρος είναι παραδοσιακός, με κύριο χαρακτηριστικό την εντυπωσιακή θολωτή οροφή ενώ το καλοκαίρι υπάρχουν εξωτερικά τραπέζια που βλέπουν στην Giralda. To σέρβις είναι άριστο και οι τιμές σε σχέση με την ποιότητα λογικότατες.

http://www.cerveceriagiralda.com/