Τοπ – 5 Μαγικές Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

5Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Άαχεν – Γερμανία

Photo by Peter Bu

Όποιος πιστεύει στην μαγεία των Χριστουγέννων, σίγουρα πρέπει να επισκεφτεί τουλάχιστον μία από τις πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, για να αποκτήσει τα πιο υπέροχα δώρα και στολίδια, να δοκιμάσει τις πιο εκλεκτές τοπικές και παραδοσιακές λιχουδιές, και να γνωρίσει από κοντά τα έθιμα και τις εορταστικές παραδόσεις των λαών της.

Η ολόφωτη Χριστουγεννιάτικη αγορά αναβιώνει κάθε χρόνο στην καρδιά του  Άαχεν, μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Οι ετοιμασίες ξεκινούν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με τις πλατείες και τους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο να μεταμορφώνονται σε έναν παράδεισο από φώτα και χρώματα, γιορτινούς ήχους και σαγηνευτικές μυρωδιές. Το πανέμορφο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” με σταθερή αξία το Καρουζέλ που δεσπόζει στο κέντρο του, με τα στολισμένα περίπτερα και τους πολύχρωμους πάγκους του, μαγεύει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Με τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το Aachen Printen, το οποίο μοιάζει με μελόψωμο,  ποικιλία από χριστουγεννιάτικα κέικ και τα διάσημα εορταστικά μπισκότα “Dominosteine”, απευθείας από τους φούρνους του Άαχεν, αλλά και επιλογές όπως καυτά fritters πατάτας και το παραδοσιακό ζεστό κρασί Glühwein, μια επίσκεψη στην πλατεία της αγοράς θα γεμίσει όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη της.

Η παράδοση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς του Άαχεν χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70, με τον αριθμό των επισκεπτών αλλά και των εκθετών να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Οι επιλογές των γαστρονομικών λιχουδιών καθώς και των υπέροχων δημιουργιών τέχνης και χειροτεχνίας έχουν πολλαπλασιαστεί, προτρέποντας τους επισκέπτες να επιστρέφουν κάθε χρόνο στην Χριστουγεννιάτικη πόλη του Άαχεν για να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές αγορές τους.

aachenweihnachtsmarkt.de/en/