KU‘ DAMM 101

Οι Γερμανοί είναι απλοί και πρακτικοί άνθρωποι. Όταν ήρθε η ώρα να δώσουν ένα όνομα σε αυτό το εντυπωσιακό, ultra minimal ξενοδοχείο δεν πρέπει να το σκέφτηκαν ιδιαίτερα. Διάλεξαν την συντομογραφία της Kurfurstendamm, του πασίγνωστου σικάτου δρόμου του Δυτικού Βερολίνου, έβαλαν δίπλα τον αριθμό της διεύθυνσης και κάπως έτσι το Ku’ Damm 101 γεννήθηκε.

+ Ναός της μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής. Αν είστε φίλος του συγκεκριμένου στυλ, θα το λατρέψετε. Καταπληκτικό πρωινό, που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε, εξαιρετικές τιμές.

–  Δυστυχώς βρίσκεται στην άκρη του Δυτικού Βερολίνου μακριά από μετρό και αξιοθέατα.

http://www.kudamm101.com/

PARK INN by Radisson Berlin-Alexanderplatz

Πρόκειται για το περίφημο Forum, την τουριστική ξενοδοχειακή ναυαρχίδα της πάλαι ποτέ Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που εξαγοράστηκε και ανακαινίστηκε πλήρως από την γνωστή αλυσίδα. Άνοιξε τις πύλες του το 1970 και αποτελεί, κυρίως λόγο ύψους, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της πόλης. Ακόμη και σήμερα παραμένει το ψηλότερο ξενοδοχείο σε ολόκληρη την Γερμανία.

+ Βρίσκεται πάνω στην Alexander Platz, στο κέντρο του Ανατολικού Βερολίνου, συνεπώς η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόντων της πόλης, είναι σε απόσταση βολής.

–  Αν και σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένο παραμένει ένα απρόσωπο ξενοδοχείο αλυσίδας χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στυλ.

http://www.parkinn.com/hotel-berlin

ADLON

H Grand Dame των ξενοδοχείων του Βερολίνου. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο θρύλο, που το 1907κατασκεύασε ένας βαθύπλουτος μεγαλέμπορος κρασιών, ο Lorenz Adlon. Το ξενοδοχείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά την λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, κυρίως λόγω μιας πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από την κάβα και κατέστρεψε όλη την κυρίως πτέρυγα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κατεδάφιση του, το 1952. Μετά την επανένωση της Γερμανίας, το ADLON ξαναχτίστηκε από την αρχή, βάση των αρχικών σχεδίων και σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές διαμονής στο Βερολίνο.

+ Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο – κόσμημα ακριβώς απέναντι από την Πύλη του Βραδεμβούργου. Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, μάλλον ότι καλύτερο για την διαμονή σας στο Βερολίνο.

–  Δυστυχώς οι τιμές του ανταποκρίνονται πλήρως και στις ανέσεις του. Βασιλικές ανέσεις, βασιλικές τιμές.

http://www.kempinski.com/de/berlin/hotel-adlon/welcome/

MICHELBERGER HOTEL

Ένα παλιό εργοστάσιο, στα όρια του μποέμικου Κρόιτσμπεργκ, μετατράπηκε σε στυλάτο, μοντέρνο, νεανικό ξενοδοχείο εκατόν δέκα δωματίων. Με κύρια όπλα το προχωρημένο ντιζάιν και τις καταπληκτικές τιμές, το MICHELBERGER γρήγορα έγινε talk of town, συγκεντρώνοντας πλήθος νεαρόκοσμου.

+ Ξεχωριστό, νεανικό ξενοδοχείο σε μια προχωρημένη συνοικία του Βερολίνου, με ωραίο πρωινό και ένα μοδάτο casual εστιατόριο, με εξίσου φιλικές τιμές.

–  Το προσωπικό αποτελείται από νέα άτομα, με ιδιαίτερα “άνετη” συμπεριφορά προς τους πελάτες. Αυτή ακριβώς η υπέρ του δέοντος “άνετη” συμπεριφορά, πολλές φορές ξενίζει.

http://www.michelbergerhotel.com/#/en/hotel

DAS STUE

Το Das Stue είναι η πιο φρέσκια άφιξη luxury boutique hotel στην πόλη. Άνοιξε μόλις τον Δεκέμβριο του 2012. Η παλιά Δανέζικη πρεσβεία, που στεγάζονταν σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του Μεσοπολέμου, στην καρδιά του Tiergarten , μετατράπηκε σε έναν πραγματικό ξενοδοχειακό ναό του ντιζάιν, με κύρια χαρακτηριστικά την διακριτικότητα και την πολυτέλεια.

+ Οι εξαιρετικοί χώροι του spa, με κορυφαίο όλων την εντυπωσιακή εσωτερική πισίνα. Στο CINCO, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, ιερουργεί ο βραβευμένος με τέσσερα αστέρια Michelin, Καταλανός chef Paco Pérez. Όπως καταλαβαίνετε οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

–  Ο χώρος αν και άριστα διακοσμημένος δεν εκφράζει όλα τα γούστα. Αρκετούς ίσως ενοχλήσει ένα τόσο στυλιζαρισμένο περιβάλλον.

http://www.das-stue.com/en