Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

miss_quality

Member
Μηνύματα
38
Likes
1
καλησπέρα,για την villa borghese υπάρχει κάποιο email για κράτηση ή μόνο τηλεφωνικά? θέλω να κάνω χρήση της roma pass.
 

Valenthia

Member
Μηνύματα
22
Likes
10
καλησπέρα,για την villa borghese υπάρχει κάποιο email για κράτηση ή μόνο τηλεφωνικά? θέλω να κάνω χρήση της roma pass.
Αν δεν κανω λαθος μονο τηλεφωνικα .

καλησπέρα,για την villa borghese υπάρχει κάποιο email για κράτηση ή μόνο τηλεφωνικά? θέλω να κάνω χρήση της roma pass.
http://www.galleriaborghese.it/info-en.htm Ελπιζω να βοηθησει !
 
Last edited by a moderator:

Debbiek

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Γεια σας παιδιά!
Έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα (νομίζω...) μέσα από το travelstories για ότι αφορά την Ρώμη, αλλά εξακολουθώ να έχω κάποιες απορίες.
Όποιος μπορεί , έχει την διάθεση και τον χρόνο να μου απαντήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά!
Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι είναι η πρώτη μας φορά που θα πάμε εξωτερικό μόνοι μας(χωρίς γκρουπ), γι' αυτό και έχω ψιλο αγχωθεί.
Να σας ενημερώσω ότι θα έχουμε και την κορούλα μας μαζί μας που είναι 9 χρονών.
Η μικρή πόσο πληρώνει στο Βατικανό γιατί δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.(σκέφτομαι να κλείσω εισιτήρια μέσω internet-αν και έχω διαβάσει ότι επειδή δεν θα πάμε Χριστούγεννα ουτε ΣΚ αλλα Δευτέρα με Πέμπτη ισως να είναι ποιο εύκολα όσον αφορά την ουρά στα ταμεία ) Θα ήθελα την γνώμη σας!
Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω από το αεροδρόμιο είπαμε να πάμε με λεωφορειο αλλά κάτι διάβασα για Shuttle Bus...
Ενημερώνω ότι κλείσαμε ξενοδοχείο απέναντι από το Κολοσσαίο ποια διαδρομή θα μου προτείνατε και ποια είναι η ποιο οικονομική.
Για την Roma pass αυτή που έχει και 2 δωρέαν μουσεία πόσο στοιχίζει γνωρίζετε? Αξίζει να την πάρουμε ή όχι?
Θα μπορόυσα να σας ρωτήσω και άλλα πολλά ακόμη αλλα δεν θέλω να γίνω κουραστική...
Ευχαριστώ και πάλι!!!
 

Valenthia

Member
Μηνύματα
22
Likes
10
Καλησπέρα ! Σχετικά με την πρώτη ερώτηση σας η απάντηση είναι εδώ
Reduced ticket
8,00 €
For children aged between 6 and 18 years old (18 years included). For students under 26 years on presentation of a student identity card or an International Student Card on the day of the visit. If a reduced price ticket is purchased without the required documents the visitor will be asked to make payment of a full price ticket so as to enter. The reduced ticket will not be refunded.
Δηλαδή πληρώνει μισό εισιτήριο . Καλύτερα να κλείσετε online εδώ http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking , εύκολη και γρήγορη διαδικασία να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο . Σχετικά με την Roma Pass http://www.romapass.it το κόστος της ανέρχεται σε 36,00 € και ισχύει για 3 μέρες . Σε ποιο αεροδρόμιο φτάνετε ?
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Πέρσυ τα Χριστούγεννα ήμασταν κι εμείς οικογενειακώς στη Ρώμη κι έτσι έχω γράψει κάποια πραγματάκια για το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε καθώς και κάποια κόστη. Αν θες διάβασε το παρακάτω λινκ:

Χριστούγεννα στη Ρώμη με παιδί.

Σόρρυ, μπερδεύτηκα και τώρα είδα πως δε θα πάτε Χριστούγεννα.
 

burtonitsa

Member
Μηνύματα
102
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Γειά σας συνταξιδιώτες. Έκλεισα για Ρώμη τις απόκριες. Μέχρι να φτάσει η ώρα του ταξιδιού μας θα μπορούσαμε να έχουμε περιοχές με νυχτερινή διασκέδαση?? Κατα προτίμηση κατι underground, ή pub, ή εναλλάκτικό, τελοσπάντων να μήν είναι πολύ τουριστικό...!!!!
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Γενικά η διασκέδαση στη Ρώμη είναι σκέτη απογοήτευση. Μπαρ εκεί ονομάζουν τα δικά μας τα κυλικεία - μπουγατσάδικα - παγωτατζίδικα. Αλλά σίγουρα κάτι θα βρείτε. Για μπυρίτσες σε αρκετά χύμα καταστάσεις καλά είναι στο Campo de Fiori. Για μπαράκι στα δικά μας πρότυπα καλή επιλογή είναι το Trinity College (http://www.trinity-rome.com/html/index.html). Τέλος, κλαμπ έχει στο Testacchio, αλλά καθότι δεν πήγαμε δεν μπορώ να δώσω περαιτέρω πληροφορίες.
 

Mersey7

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Γειά σας και από εμένα και καλώς σας βρήκα. Χαίρομαι πάρα πολύ που μπαίνω στην παρέα σας, σε μια παρέα γεμάτο με γνώσεις για την Ρώμη και άτομα που χαίρονται να μοιράζονται πληροφορίες και εντυπώσεις από την Αιώνια Πόλη!!!
Θα πάω στην Ρώμη για 4 μέρες. Κυριακή με Πέμπτη. Θα ήθελα λοιπόν να σας περιγράψω το πρόγραμμα μου (στο περίπου) και θα ήθελα αρχικά να μου πείτε πως σας φαίνεται και να ακούσω τις συμβουλές σας για τυχών αλλαγές που θα έπρεπε να κάνω ή ίσως για κάτι που θα έπρεπε να προσθέσω προκειμένου να νιώσω κι εγώ το μεγαλείο της Ρώμης.

Το γεγονός οτι φτάνω Κυριακή με βολεύει να χρησιμοποιήσω την πρώτη μέρα για περίπατο στο κέντρο της Ρώμης και να δω και κάποιες κοντινές πλατείες γύρω από το ξενοδοχείο (Θα μείνω στο ξενοδοχείο caravaggio, φαίνεται συμπαθητικό και άλλωστε μόνο για τον ύπνο το χρειάζομαι)

Δευτέρα πρωί σκοπεύω να επισκεφθώ το Βατικανό (Εδώ θέλω την πρώτη βοήθειά σας: Θα κλείσω μέσω internet το εισιτήριο φυσικά, ποιο πακέτο όμως; Με ξεναγό;;; Να πάρω το πακέτο με τους κήπους, την Νεκρόπολη και μετά ελεύθερη περιήγηση στους χώρους του μουσείου, καπέλα σιξτίνα κλπ (κόστος 37,00 ευρώ);;;; Ή μήπως να πάρω την ανεξάρτητη απλή περιήγηση στους χώρους του μουσείου, μαζί με το audioguide;;; 16 ευρώ + 7 το aduioguide) Γενικά θέλω να αφιερώσω όλη την Δευτέρα στο Βατικανό, οπότε θέμα χρόνου δεν τίθεται, μόνο το κόστος ΙΣΩΣ το σκεφτώ με βάση το γεγονός οτι ίσως η παρέα δεν προτίθεται να κάτσει όλη την μέρα στον χώρο αυτό.

Τρίτη λέω να πάρω την Roma Pass (ακόμη είμαι υπο σκέψη αν χρειάζομαι την 3ήμερη -36ευρώ- ή την νέα 2ήμερη-28ευρώ- με βασική διαφορά την ποσότητα των free αξιοθέατων 2 στην πρώτη περίπτωση, 1 στην δεύτερη.
Έχω αποφασίσει οτι θα δω οπωσδήποτε το Κολοσσαίο και την Borghese, ωστόσο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν θα υπερκαλύψω το ποσό με βάση τις μετακινήσεις μου ή τις επισκέψεις μου στα μουσεία. Μιλάμε ουσιαστικά για τρίτη και Τετάρτη, αφού την Πέμπτη που είναι η μέρα αναχώρησης ίσως την χρησιμοποιήσω για μια τελευταία περιπατιτική βόλτα στην πόλη.
Ακόμα κοιτάω να δω τις πιθανότητες προκειμένου να διαθέσω σωστά τον χρόνο, σοφά τα χρήματα και κυρίως να απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο την μαγική Ρώμη. Να δω την φανταστική αξιοθέατα, αν απολαύσω τους μαγικούς ήχους στην borghese αλλά και να νιώσω την μαγεία της Αιώνιας Πόλης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το μήνυμά μου και σας ευχαριστώ για τυχών χρόνο που θα διαθέσετε για να μου λύσετε αυτές τις λίγες απορίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom