Ταξιδιωτικά έγγραφα για Αλβανό υπήκοο...

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γνωρίζουμε τι διαδικασία απαιτεί η έκδοση αυτής της βίζας και από που την προμηθευόμαστε??
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
θαναση ή γραφεις το link και βοηθας ή το γραφεις και δεν ειρωνευεσαι.φιλικα παντα.δεν ειναι ολοι κομπιουτερακιδες κτλ.οχι οτι το google ειναι νασα αλλα πιστεψε με πολλοι δεν ασχολουνται με υπολογιστες κτλ.οπως και εσυ δεν ασχολεισαι με μπαλεντο.....φιλικα παντα
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Άλλη μια ερώτηση, στην οποία θα εκτιμήσω την απάντηση όποιου γνωρίζει...

Για κάποιον Αλβανό υπήκοο που θέλει να πάει Αυστρία χρειάζονται τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται και για Ιταλία, μιας και ανήκουν και οι δυο στην ΕΕ??

Υποθέτω πως ναι, αλλά θα εκτιμούσα μια επιβεβαίωση από κάποιον που είναι βέβαιος...
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Για την Αυστρία απαιτούνται τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται και για την Ιταλία, αφού και οι δύο χώρες ανήκουν στη συνθήκη Schengen. Δηλαδή αλβανικό διαβατήριο και κάρτα μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Για χώρες που ανήκουν στην ΕΕ αλλά είναι εκτός συνθήκης Schengen (πχ Ηνωμένο Βασίλειο) απαιτούνται συνήθως και άλλα έγγραφα. Γνωρίζω πάντως ότι υπάρχει σαφής οδηγία της ΕΕ, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν είναι όμως μέλη της Schengen να παραχωρούν δωρεάν βίζα σε υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι είναι πρώτου βαθμού συγγενείς με υπηκόους χωρών μελών της ΕΕ και διαμένουν στην ΕΕ, δηλ αλβανή σύζυγος, παντρεμένη με έλληνα και διαμένουσα στην Ελλάδα. (πχ το family permit του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι δωρεάν βίζα για τέτοιες περιπτώσεις) Το ίδιο είναι υποχρεωμένες να κάνουν και οι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν είναι ακόμη μέλη της συνθήκης (Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ, με τα λίγα που έχω ψάξει, για Βουλγαρία αρκεί η επίδειξη της κάρτας μόνιμης διαμονής μαζί με το διαβατήριο)
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σε ευχαριστώ πολύ!

Αναλυτικότατος!!
 

vicky_pl

Member
Μηνύματα
174
Likes
459
Επόμενο Ταξίδι
Ζαγοροχώρια
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ταξιδεύουμε αύριο για Ουγγαρία και ένα απο τα παιδιά έιναι απο την Αλβανία, ρωτήσαμε στην ryanair και μας είπαν οτι δεν μπορεί να ταξιδέψει με την ταυτότητα ομογενούς που έχει (ενώ το 2010 με την alitalia για Ιταλία δεν είχε κανένα πρόβλημα), επίσης ούτε το διαβατήριο του που λήγει το 2014 δέχονται γιατί δεν είναι το βιομετρικό που θα έπρεπε να έχει, δεν υπάρχει κάποια λύση έτσι ?
 

AngelosR

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να πάω για διακοπές στην
Ελβετία!Εγώ κατάγομαι από Αλβανία έχω στην Ελλάδα 20 χρόνια έχω όμως ακόμα διαβατήριο Αλβανικό με άδεια παραμονής κανονικά!Έχει ένα μήνα εκεί η κοπέλα μου και το Πάσχα έχω άδεια από την δουλειά μου και θα βρεθούμε αυτή δεν μπορεί ακόμα να έρθει Ελλάδα εγώ τι χρειάζομαι για να πάω μια εβδομάδα εκεί ως τουρίστας?
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Η Ελβετία ανήκει στην ζώνη Σέγνκεν, οπότε με το διαβατήριό σου και την άδεια παραμονής είσαι ΟΚ.
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/non-eu-family/index_el.htm
Μάλλον έτσι είναι αλά αυτό που αναφέρεις εσύ αφορά σε :
" ... Αν εσείς είστε υπήκοος χώρας της ΕΕ, αλλά κάποια μέλη της οικογενείας σας δεν είναι, αυτά μπορούν είτε να σας ταξιδέψουν μαζί σας είτε να έλθουν να σας βρουν σε μια άλλη χώρα της ΕΕ. ... "Ο φίλος θα πάει να συναντήσει την κοπέλα του όχι μέλος της οικογένειας του.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
@AngelosR μπορείς να ταξιδέψεις κανονικά. Η Ελβετία δεν ανήκει στην Ε.Ε. αλλά είναι μέλος της συνθήκης Σένγκεν, δεν υπάρχει δηλαδή συνοριακός έλεγχος μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, πρακτικά είναι σαν να ταξιδεύεις εντός χώρας. Είναι όμως απαραίτητο να έχεις μαζί σου έγγραφα που αποδεικνύουν ότι βρίσκεσαι νομίμως σε χώρα της συνθήκης Σένγκεν. Τα έγγραφα που θα χρειαστείς είναι το διαβατήριό σου και η άδεια παραμονής σου στην Ελλάδα. Γενικά όλες οι κινήσεις μέσα στο χώρο Σένγκεν (στον οποίο περιλαμβάνονται η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ελβετία και όλες οι χώρες της Ε.Ε. εκτός Η.Β., Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ιρλανδίας, Κύπρου και Κροατίας) είναι ελεύθερες για όλους τους υπηκόους των παραπάνω χωρών και για όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που είτε διαθέτουν βίζα Σένγκεν είτε διαθέτουν άδεια νόμιμης παραμονής σε χώρα μέλος της συνθήκης Σένγκεν.

Εάν σας έχει χορηγηθεί θεώρηση από χώρα "του Σένγκεν", αποκτάτε αυτομάτως το δικαίωμα να ταξιδέψετε στις υπόλοιπες χώρες του Σένγκεν. Μια έγκυρη άδεια παραμονής, που έχει εκδοθεί από χώρα του Σένγκεν, ισοδυναμεί με θεώρηση.
 
Last edited:

Str42

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Καλησπέρα, νέος στο forum

Βρήκα το thread μέσω google και θα θελα να ακούσω τις συμβουλές σας.

Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα είμαι πάνω απο 30 χρονών, η μάνα μου είναι Ελληνίδα, ο πατέρας μου έχει Αλβανική ιθαγένεια.

Έχω το ροζ δελτίο ταυτότητας (ομογενούς) αλλα επειδή δεν έχω βγει απο την χώρα (ούτε έχω μπει μιας και εδώ γεννήθηκα) δεν έχω διαβατήριο ΟΥΤΕ άδεια παραμονής.

1. Δεν μπορώ να βγάλω ελληνικό διαβατήριο -αφου δεν έχω ελληνική ταυτότητα.

2. Δεν μπορώ να βγάλω αλβανικό διαβατήριο -ενημερώθηκα απο το αλβανικό προξενείο.

3. Δεν μπορώ να βγάλω άδεια παραμονής αφου δεν έχω εισέλθει στη χώρα και θεωρούμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Τι χαρτιά χρειάζομαι για να ταξιδέψω σε χώρα της ΕΕ? Παρεπιπτόντως, δεν μπορώ να περάσω ουτε καν τα σύνορα της Αλβανίας μιας κι εκει μου εχουν ζητησει αλβανικό διαβατήριο.

ΟΕΟ?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom