«Ημέρα οργής» στην Αίγυπτο

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ

Η «Παρασκευή της Αποχώρησης» είναι γεγονός. Οπως ανακοίνωσε και επίσημα ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν: «Ο πρόεδρος Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Προεδρία της χώρας». Σύμφωνα με τις μέχρι ως τώρα πληροφορίες, την προσωρινή διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου. Χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη την Αίγυπτο έχουν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.
as.enet.gr_resources_2011_02_egypt2__4_thumb_medium.jpg
Επίσης ο στρατός έκανε έκκληση για να εξομαλυνθεί η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο επισημαίνοντας πως εγγυάται την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

η συνέχεια του άρθρου Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ - Ο στρατός αναλαμβάνει την εξουσία | Διεθνή | Ελευθεροτυπία
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αλλάχ ακ μπαρ σύντροφε!! Ο λαός πανηγυρίζει που έπεσε ο Μουμπάρακ και ήρθε ο Σουλειμάν... άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς... ξεχυλίζουμε τώρα από δημοκρατία... ο μέγιστος δημοκράτης Ομπάμα αποφάσισε... μετά από τριάντα τόσα χρόνια είδε και έφριξε... αν είναι δυνατόν να κυβερνάει την Αίγυπτο ένας δικτάτορας σαν τον Μπουμπάρακ... φύγε πια κακιέ Μουμπάρακ που κορόιδευες τον λαό σου και εμάς όλους που σε νομίζαμε υπόδειγμα νομιμότητος και έλα καλέ Σουλειμάν να τα φτιάξεις όλα και να φέρεις την διαφάνεια και την ελευθερία... αν πάλι σε πάρουνε κι εσένα με τις πέτρες έχουμε χρυσή εφεδρία τον Μπαραντέι... ώσπου να καταλάβουν τι κουμάσι είναι κι αυτός θα περάσουν άλλα τριάντα χρόνια... μέχρι τότε δώστε κι άλλα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς...

Υ.Γ. Και λέω εγώ τώρα... πιστεύει έστω ένας στα σοβαρά ότι θα γίνουν ανόθευτες εκλογές στην Αίγυπτο? Το μάθημα του Ιράν έγινε μάθημα στα παιδιά τα καλά... ή νόμιμες εκλογές και Αλλάχ ακ Μπαρ ή δικτατορικό λίφτινγκ και Σουλειμαν-Μπαραντέι... διαλέχτε κόσμε...
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Θα συμφωνήσω με τον Traveller... βέβαια ο λαός έχει τη δύναμη να επιλέξει και να διαμορφώσει τις καταστάσεις, και τις πολιτικές ακόμα και συγκεκριμένων προσώπων. Αλλά πολύ φοβάμαι πως θα συμφωνίσω μετην μίνι άλλα περιεκτικότατη ανάλυση του Traveller, όσο κι αν ελπίζω να βγω λάθος. Αυτή η επανάσταση δεν ανέδειξε κάποιους λαϊκούς ήρωες, απλά μέσα στην αναμπουμπούλα φορτώθηκαν ηγέτες, δήθεν φωτισμένοι, δήθεν εξώριστοι, δήθεν... Τεχνοκράτες, μασονάκια φορετοί.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Κι εγώ δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Traveller.. Ποτέ δεν ξέρεις, βεβαίως, και η ιστορία έχει επιδείξει αρκετές εκπλήξεις,παρόλα αυτά φοβάμαι για το μέλλον των Αιγυπτίων -σε αντίθεση με των Τυνήσιων. Μια καλή αρχή έγινε, ο Mubastard έφυγε, τα δύσκολα όμως είναι τώρα και ο δρόμος είναι μακρύς..
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Καλά, μόνο εγώ παρατήρησα ότι "τον παραίτησαν" (ο στρατός) και δεν παραιτήθηκε? Αφού βγάζει μάτι!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα κι εσύ,τι προβοκάτσιες είναι αυτές;
Είναι προφανές πως είχαμε μαζική παράκρουση "πουλακίων" στα μάτια.

Όσο για τις αναλύσεις,είναι πιθανόν ότι θα μεθοδευτεί μια κατάσταση -αν και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται η ίδια η εξέγερση ως πράξη και το δικαίωμα των λαών να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Traveladdict πολύ εύχομαι και στα δικά μας....
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Σίγουρα η δύναμη της λαϊκής θέλησης δεν μπορεί να ακυρωθεί στο παράδειγμα της Αιγύπτου. Ίσως να είναι και άδικο να προδικάζουμε ακόμα πιο δύσκολες μέρες για έναν λαό που μας "έβαλε τα γυαλιά" στο θέμα της μαζικότητας, της συνοχής και της δυναμικότητας της αντίδρασης. Αν και κάτι μου βρωμάει στην περιοχή μας, χρεωκοπίες από δω/ ανατροπές από κει/ κωλοτριψίματα με νέους συμμάχους και από δω και από κει κ.α. και κάπου υποψιάζομαι ότι υπάρχει κάποιος λόγος για την κατάσταση σε όλη την ανατολική Μεσόγειο (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), τελικά ο κάθε λαός θα πάθει ό,τι ανεχτεί, και θα το παθαίνει για όσο το ανέχεται. Και αυτή είναι η ευθύνη του λαού απέναντι στην κάθε κατάσταση. Ούτε η καταστολή δεν συντηρεί για πολύ τις εξουσίες που την χρειάζονται για να υπάρξουν.
Ελπίζω να συνέβη αυτό που είδαμε, μια επανάσταση, και όχι κάτι υποκινούμενο που βασίστηκε και χρησιμοποίησε την λαϊκή δυσαρέσκεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom