«Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους»

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με τη συγκεκριμενη περιοχη καμμια απολυτως (περα απο καποιους γνωστους). Απλα ειμαι απο τη Χαλκιδικη και παρακολουθω το θεμα απο τοτε που αρχισα να καταλαβαινω τον κοσμο.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
παντως η περιοχη εχει φοβερες δυνατοτητες για τουριστικη αναπτυξη αλλα ουδεις ασχοληται. τυχαιο φιλε μου?
Aς φροντισουμε λοιπον να τις καταστρεψουμε δια παντος, ετσι ωστε οταν το ορυχειο κλεισει, επειδη θα εχει παρει ολον τον χρυσο που υπαρχει στο υπεδαφος, να υπαρχουν τοσες δυνατοτητες τουριστικης αναπτυξης οσες εχει σημερα και ο Σακαραμαγκας....
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.792
Likes
18.363
...θα κλείσω με μία μεγαλοπρεπή δήλωση ότι αυτό είναι νομοτέλεια και θα γίνει είτε αρέσει σε μένα είτε δεν αρέσει σε σένα.
...όπως νομοτέλεια είναι και η Δευτέρα Παρουσία και η κρίση ζώντων και νεκρών από τον Μεγάλο κατά τους χριστιανούς?

Πλάκα έχουν οι νομοτέλειες αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πιο σοβαρή.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Αυτό που ονειρεύονται οι φίλοι μας στη χαλκιδική το έχουμε περάσει εδώ και πολλά χρόνια στη Δυτική Μακεδονία:Κάρβουνο, χρώμιο, Αμίαντος, Μάρμαρα τεράστια ορυχεια χάσκουν και δεν μπορειτε με τίποτε να φανταστείτε το μέγεθός τους αν δεν τα δείτε από κοντά. Αποτέλεσμα, η περιφέρεια συνεχίζει να είναι δεύτερη στο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, δεύτερη στην άνιση κατανομή εισοδήματος, μία θέση πριν το τέλος σε δημόσιες κοινωνικές παροχές (η πιο απλή χημειοθεραπεία δεν μπορει να γινει σε νοσοκομείο της Δυτ. Μακεδονίας). Επίσης παρέμεινε πρώτη στην εσωτερική μετανάστευση και τρίτη στην εξωτερική. Κοντολογίς, ο τεράστιος πλούτος της περιοχής όχι μόνο δεν μπόρεσε να θρέψει ένα πληθυσμό μικρότερο από αυτόν της Λάρισας αλλά κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργεί άπειρα προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Σαφώς και πολλοί ευνοήθηκαν, σαφώς και υπάρχουν μισθωτοί των 6000 ευρώ, στο σύνολο όμως η ποιότητα της ζωής των υπολοίπων είναι τόσο υποβαθμισμένη που αναρωτιέμαι τελικά κατά πόσο η επιλογή αυτού του είδους της ανάπτυξης οδήγησε κάπου αλλού εκτός από την ικανοποίηση των απανταχού μετόχων επενδυτών.
Υ.Γ Για όλα τα παραπάνω αρκει μια επίσκεψη για να αντιληφθεί και οπλέον δύσπιστος τη σημερινή κατάσταση στη Δυτ. Μακεδονία.
 

andre30

Member
Μηνύματα
84
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
τριπακια μαλλον δεν μασ τα λες καλα.ολοι οι πολιτες τισ περιοχης απο οτι ξερω παρακαλαν να δουλεψουν στο ορυχειο, γιατι δινει πολυ καλα λεφτα.περνουν μεσω ορο 30000$ και δεν ξοδευουν τιποτα .περα οτι η εταιρεια εχει φτιαξει ολα τα χωρια, συν οτι κανει πλουσιοπαροχες χορηγιες στουσ πολιτιστικους συλλογους, η αν πεθανει ενας εργατης του καλιπτουν ολα τα δενεια και περνουν την γυναικα του στην δουλεια. ξερεις πολυ καλα, οτι ο κοσμοσ εκει ειναι πολυ τυχερος που εχει την εταιρεια εκει .γιατι στο δικο μου το χωριο που δεν εχει τιποτα παρα μονο αγροτια, τα βγαζουν πολυ δυσκολα περα. μην μιλατε λοιπον γιατι αυτο σημενει πολλες θεσεισ εργασιας για τα παιδια σας!!!!!!!!!!!!
κοιτα επειδη και εγω δουλευω σε ορυχειο (δεη) ξερω πολυ καλα την κατασταση
σιγουρα αυτο που λες μπορει να ισχυει σε καποιες περιπτωσεις.γιατι???
για να λες αυτο ακριβως. ¨ελα μωρε μια χαρα ειναι ¨ κτλ και να μην εχεις κοντρα τον κοσμο, οπως και να ελεγχει τα εκει σωματεια και τους εργαζομενους, λιγοι θα παρουν τα καλα χρηματα.οσο για τα εργ.ατυχηματα πονεμενη ιστορια...αν σε καλυπτει πως θα παρουν την γυναικα σου ..τι να πω . αλλα πλεον το φταιξιμο το ριχνουν στον εργατη .<υπερβαλον ζηλο> λενε πωε εδειξε...
δεν υπαρχει σχεδιο για τη περιοχη μετα το τελος των εργασιων, κι αν υπαρχει ειναι μονο στα χαρτια. η καταστροφη ειναι σιγουρη
το μεγαλο φαγοποτη θα ειναι για τις εταιριες
 

kalos

Member
Μηνύματα
36
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΜΙΛΑΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
για ολα λοιπον φταιει η νοοτροποια του ελληνα και ο τροπος που σκεφτεται. θα μπορουσαν λοιπον με εναν συνεταιρισμο ολοι οι κατοικοι να αναλαμβαναν την διαχειρηση μιας τετοιας ευκαιριας που τους δοθηκε για το καλο ολων των κατοικων? οχι.γιατι ο ελληνας παντα τα περιμενε απο αλλους και παντα ευκολα, και ετοιμα.οι κατοικοι εκει μπορουσαν να το δειαχειριστουν πολυ καλυτερα για ολους και για την φυση την ιδια,με κερδος μονο την ποιοτητα ζωης για αυτους και τα παιδια τους.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το Σαββατο 24/11 χιλιαδες πολιτες διαδηλωσαν στη Θεσσαλονικη. Η πορεια χαρακτηριστηκε ως η μεγαλυτερη σε ογκο των τελευταιων ετων στην πολη (αδιαψευστος μαρτυρας οι φωτογραφιες και τα βιντεο που κυκλοφορουν στο διαδικτυο). Τα ελληνικα ΜΜΕ φυσικα για αλλη μια φορα σιωπησαν...

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ το πρώτο blog της Χαλκιδικής: Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Θεσ/νίκη 24/11

Σημερα το βραδι ο ΅Εξαντας παρουσιαζει το δευτερο μερος του ντοκυμαντερ "Χρυσος στα χρονια της Κρισης: Ο θησαυρος της Κασσανδρας"

[ame=http://vimeo.com/53942310]&Chi;&Rho;&Upsilon;&Sigma;&Omicron;&Sigma; &Sigma;&Tau;&Alpha; &Chi;&Rho;&Omicron;&Nu;&Iota;&Alpha; &Tau;&Eta;&Sigma; &Kappa;&Rho;&Iota;&Sigma;&Eta;&Sigma;: &Mu;&Epsilon;&Rho;&Omicron;&Sigma; &Beta;΄, &Omicron; &Theta;&Eta;&Sigma;&Alpha;&Upsilon;&Rho

Για οσους υποστηριζουν ακομα πως ετσι θα αναπτυχθει η περιοχη ας δουν το πρωτο μερος που ανα φερεται στο χωριο Ροσια Μοντανα στη Ρουμανια κι ας θαυμασουν αναπτυξη.

Εξάντας, ντοκιμαντέρ στον κόσμο.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΜΕΡΟΣ Α’, ΜΑΥΡΗ ΒΙΛΒΑ) - 14/11/2012

Στη σελιδα του Εξαντα διαβαζουμε: «Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Απίστευτοι; το βάλανε μια ώρα μετά τη συνηθισμένη του ώρα! τυχαίο;
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Παρακολούθησα το ντοκιμαντερ του ΕΞΑΝΤΑ.
Κατατοπιστικό, κατεγραψε όλες τις απόψεις και καθόλου προπαγανδιστικό.
Αυτό που μου μένει είναι πως μεταλλεύματα προϋπολογισμένης αξίας 16 δις € (ξε)πουλήθηκαν για 11 εκατομμύρια € ....
Αρα το μόνο "κερδος" για το ελληνικο κρατος θα ναι οι θεσεις εργασίας και τίποτε άλλο...
Οσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, προβλέπονται πως θα ειναι ολέθριες
"Δίχως κέρδος κέρατα " για την ελληνική κοινωνία...
Παρόλα αυτά οι πιο αρμόδιοι να απαντήσουν - και να αποφασίσουν - είναι οι κάτοικοι της περιοχής.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.826
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom