Ιράν Ένας μήνας Ιράν - Practicalities

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
1. Περού
2. Ινδονησία
3. Βολιβία
4. Αιθιοπία
5. Ιταλία
6. Ελλάδα
-. Ιράν
-. Ισπανία
9. Μεξικό
-. Γουατεμάλα
11. Ταϋλάνδη
12. Ιαπωνία
-. Λάος
-. Σρι Λάνκα
15. Καμπότζη
16. Κίνα
17. Τουρκία
18. Κούβα
19. Αυστρία
20. Αίγυπτος
Συμφωνώ απόλυτα με τα κριτήρια που έβαλες και με τις διευκρινήσεις ( αφου ειναι προσωπική η καταταξη, θα μπορουσες πχ στα δευτερεύοντα - φαγητό πχ- να χεις άριστα το 5, ενώ στα πρωτεύοντα - μνημεια, φύση πχ - να διατηρησεις ωσ αριστα το 10).
Ετσι δυσκολεύει η δουλειά, εξαλείφονται ομως τα μείον)
Απορία: Μα στο νο 18 η Κούβα;
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εμένα με εντυπωσίασε περισσότερο η Ινδονησία!
(ευχαριστούμε Γιώργο!)
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου Γιώργο. Γράφεις κατατοπιστικά πράγματα και η αφήγησή σου έχει ιδιαίτερη αξία μιας και είσαι πάρα - μα πάρα - πολύ κοσμοπολίτης (με την ουσιαστική έννοια του όρου).

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου κάνει εντύπωση η Ελλάδα στη λίστα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όλες οι δυσχέρειες στην συνενόηση και εξυπηρέτηση, από αρχές και απλό κόσμο, εξαφανιζόταν ως διά μαγείας μόλις προφέραμε την μαγική λέξη "Γιουνάν" !!! Διαπίστωσες κάτι ανάλογο ;
Μπα, και μόνο που έλεγες "tourist" σκίζονταν όλοι. Όταν ο Τζόρντι έλεγε ότι είναι από τη Μπαρτσελόνα ήταν που γινόταν χαμός, λόγω ποδοσφαίρου. Υπήρχαν και μερικές πολύ θετικές αντιδράσεις στο άκουσμα "Γιουνάν", αλλά γενικώς το σκορ Ροναλντίνιο-Μέγας Αλέξανδρος ήταν γύρω στο 5-1. Έτσι κι αλλιώς η όλη ιστορία με τις βαρβαρότητες του Αλέξανδρου εκεί πέρα δεν τον έκανε και πολύ συμπαθή όπως φαντάζεσαι. Έχω την εντύπωση ότι και από το Ουαγκαντούγκου να τους έλεγα ότι είμαι, πάλι κατουρημένοι από τη χαρά τους θα ήταν: οι άνθρωποι είναι απλά ο ορισμός τη φιλοξενίας.

Παντως πολυ φθηνα βγηκε το ταξιδι για 30 μερες.!! Παντα τετοια.
Η χώρα είναι φτηνή και βοήθησε το ότι ήμαστε 2 άτομα. Δυστυχώς "πάντα" τέτοια δε γίνεται. Μακάρι...

Μ`αρεσει που η Ινδονησια ειναι στο Νο 2 στη Λιστα που εφτιαξες.
Κι εμένα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ χώρα. Το κάτι άλλο. Από το ένα νησί στο άλλο αλλάζουν τα πάντα: η γλώσα, η φύση, καμιά φορά οι θρησκείες. Απέραντη, πανέμορφη και σχεδόν ανεξερεύνητη, με εξαίρεση το Μπαλί κι άλλα 4-5 νησιά (μένουν άλλες 17.000!). Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα και θα ξαναπήγαινα και θα ξανακαθόμουν όσους μήνες έκαστα και τότε. Δυστυχώς έτσι που τα κάνανε με τις βίζες είναι λίγο πιο δύσκολο σήμερα.

θα μπορουσες πχ στα δευτερεύοντα - φαγητό πχ- να χεις άριστα το 5, ενώ στα πρωτεύοντα - μνημεια, φύση πχ - να διατηρησεις ωσ αριστα το 10).
Ετσι δυσκολεύει η δουλειά, εξαλείφονται ομως τα μείον

Καλή ιδέα, αλλά δε θα τελειώσω ποτέ. Ίσως το κάνω σε καμιά ατέρμονη διαδρομή με το τραίνο.

"Μα στο νο 18 η Κούβα;"
Ναι, και η Τανζανία στο 36! Δυστυχώς η Κούβα με φαγητό στο 4, ποικιλία στο 4, οικονομικότητα στο 5-6 και αρχαιολογία στο 0, ήταν καταδικασμένη με αυτό το σύστημα βαθμολόγησης. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν είναι ανώτερη σαν εμπειρία (ταξιδιωτική, όχι εμπειρία διαμονής) από το Περού, την Ινδονησία ή την Αιθιοπία. Μάλλον πάντως θα πρέπει να υιοθετήσω άλλο σύστημα, δίκιο έχεις.

"εμένα μου κάνει εντύπωση η Ελλάδα στη λίστα"
Γιατί ρε συ Τάνια; Απ' όλα δεν έχει; Αρχαιολογία, ποικιλία, φαγητό, φύση, ασφάλεια, αρχιτεκτονική, μοναδικότητα, παραδοσιακό τρόπο ζωής εκτός πόλεων... Το μόνο κακό με την Ελλάδα είναι ότι ...κατοικείται από Έλληνες. Αλλά για να την ταξιδέψει κανείς είναι μαγική χώρα και για τόσο μικρή χώρα οι δυνατότητες που έχει κανείς είναι άπειρες. Δυστυχώς και μερικά από τα καλά που έχει (π.χ παραδοσιακός τρόπος ζωής, ωραία αρχιτεκτονική, αυθεντική επαρχία) δεν είναι από σχέδιο, αλλά από εγκατάλειψη. Χάλια την κάναμε και δεν είναι για να ζει κανείς. Το ότι προτιμώ να ζω στην προβληματική Κούβα, το τριτοκοσμικό Περού (όπου θα πάω πάλι κάποια στιγμή για καιρό) ή την κάποτε πιο καθυστερημένη Ισπανία (όπου μάλλον θα καταλήξω) είναι ενδεικτικό του πώς την καταντήσαμε: ένα μέρος που όλοι θέλουν να επισκεφθούν και κανείς δε θα θέλει να μείνει.
 
Last edited by a moderator:

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Εμένα μου άρεσε η Ιταλία στο νούμερο 5-θετική έκπληξη...
στη δική μου λίστα είναι νουμερο ένα, αλλά δεν είναι αντικειμενική η άποψη διότι εκτός Ευρώπης δεν έχω πάει.. απλά συνήθως όσοι ξεκινάνε τα υπερατλαντικά και ειδικά τους εξωτικούς προορισμούς, σνομπάρουν συνήθως τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, πάντα γίνεται πολύς λόγος για Ινδονησία, Ταυλάνδη κτλ και δεν ασχομούμαστε με θυσαυρούς που έχουμε δίπλα μας..
Οπότε χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας ταξιδιώτης σαν κι εσένα, τόσο κοσμογυρισμένος και με τόσο μεγάλης διάρκειας ταξίδια, σε τουριστικούς και μη προορισμούς, έχει τόσο ψηλά στη λίστα του την Ιταλία!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Α, ναι η Ιταλία είναι must, εγώ να σου πω είμαι από τους πολύ φανατικούς της αρχαιολογίας, οπότε τέτοια χώρα δεν την αγνοείς εύκολα, συν όλα τα άλλα που έχει. Άμα ήταν και φτηνότερη...

Το ότι θα πας πιο μακριά δε σημαίνει ότι θα δεις κι εντυπωσιακότερα πράγματα (η Παραγουάη ας πούμε είναι στου διαόλου τη μάνα και είναι μηδέν εις το πηλίκον), αν και συνήθως είναι εγγύηση ότι θα δεις πολιτισμούς πολύ διαφορετικότερους.
 

angel25

Member
Μηνύματα
56
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Σουδάν σου 'ρχομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
βραζιλία - αμαζόνιος
ιραν visa no problem!

τον αύγουστο στο ιράν την visa την βγάλαμε on arrival και δεν καθυστερήσαμε ιδιαίτερα, αντιθέτως την ημέρα της αναχώρησης παρόλο που ήμασταν 3 ώρες πριν στο αεροδρόμιο της τεχεράνης περιμέναμε πάνω από δύο ώρες για να σφραγίσουν τη visa στο διαβατήριο για να βγούμε απ' τη χώρα και κοντέψαμε να χάσουμε την πτήση της qatar (αν και οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν την κατάσταση και συνήθως καθυστερούν κανα μισάωρο).
 

COOLISH

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Πόλη
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Φίλε Γιώργο διάβασα την περιγραφή σου και μ'άρεσε τόσο πολύ που θέλω να το κανονίσω για φθηνόπωρο! Μόνο που έχω μια απορία.. έχω ακούσει οτι ταξίδια σε χώρες όπως το Ιράν δυσκολεύουν την έκδοση βίζας για ΗΠΑ! Ξέρεις αν ισχύει κάτι τέτοιο?
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Φίλε Γιώργο διάβασα την περιγραφή σου και μ'άρεσε τόσο πολύ που θέλω να το κανονίσω για φθηνόπωρο! Μόνο που έχω μια απορία.. έχω ακούσει οτι ταξίδια σε χώρες όπως το Ιράν δυσκολεύουν την έκδοση βίζας για ΗΠΑ! Ξέρεις αν ισχύει κάτι τέτοιο?
Aυτά που διαδίδονται είναι γελοία... εγώ π.χ με ιστορικό Βόρεια Κορέα και Βενεζουέλα δεν θα έπρεπε να είχα πάρει ποτέ βίζα για Η.Π.Α... σε πληροφορώ ότι πήρα την θετική απάντηση σε 15 λεπτά και η βίζα κοσμούσε το διαβατήριο μου την επόμενη μέρα... όλοι οι άσχετοι γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους...
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Συμφωνώ με τον Νικόλα
Έχω μόνιμη βίζα για ΗΠΑ. Ούτε πρόβλημα είχα να βγάλω βίζα για το Ιράν, ούτε να βάλω τη βίζα των ΗΠΑ στο νέο μου διαβατήριο.
Ρίξανε μια δεύτερη ματιά στη βίζα του Ιράν, αλλά πέραν τούτου τίποτε
Μην ανησυχείς. Πήγαινε και ο Αλλάχ Μαζί σου
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μου έχουν αρνηθεί την είσοδο στις ΗΠΑ παρότι είχα ήδη βίζα, ερχόμενος όμως από Κούβα-Βενεζουέλα-Κολομβία. Κι αυτά πριν τη Βόρειο Κορέα και το Ιράν. Κοινώς, με τους Αμερικανούς στο immigration δε βγάζεις άκρη όπως και να έχει. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό ισχύει για όλα τα immigration...

Στη χειρότερη των περιπτώσεων, δηλώνεις μια απώλεια διαβατηρίου και ξαναξεκινάς τη διαδικασία έκδοσης αμερικάνικης βίζας από την αρχή με νέο διαβατήριο. Εγώ πάω Αμερική σε λίγους μήνες κι ελπίζω να μην τους πιάσουν πάλι οι υστερίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.386
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom