Ανταπόκριση από Australian Open

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παίξε στοίχημα και άμα πιάσεις τα νούμερα να μου δώκεις το ποσοστό μου που λέει και το βίντεο :haha:
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Χασαμε την Αννουλα και τον Νολε!!
defk ευχαριστουμε για τα βιντεο
 
Last edited:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ε εντάξει άξιοι και η πιτσιρίκα η Genie (κούκλα είναι η άτιμη...) και ο Σταν, παίξανε φοβερά ματς, ειδικά ο Σταν άξιζε τη νίκη.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ας γράψω και λίγα πράγματα πέρα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, μιας και ξέρω ότι @thanosth και @GTS το περιμένουν, και δε ξέρω πόσους ακόμα tennisόφιλους έχουμε στο φόρουμ.

Ήταν η δεύτερη χρονιά που πάω στο Australian Open και μπορώ να πω ότι είναι εκπληκτική εμπειρία. Υποθέτω ότι το να είσαι φίλος του tennis βοηθάει, και να βλέπεις όλους τους μεγάλους παίχτες από κοντά είναι σίγουρα πολύ ωραίο συναίσθημα. Αλλά και γενικά ως event είναι άριστα διοργανωμένο και έτσι όπως είναι η διάρθρωση των παιχνιδιών και των εισιτηρίων δεν αποκλείει κανέναν οικονομικά από το να πάει να συμμετέχει.

Σίγουρα το highlight του τουρνουά είναι τα μεγάλα παιχνίδια που γίνονται στο center court, και η Rod Laver arena είναι ένα πανέμορφο γήπεδο, όμως η όλη εμπειρία χτίζεται από τα όσα συμβαίνουν γύρω από αυτό. Το Melbourne Park έχει πάνω από 30 γήπεδα tennis, τα οποία είναι όλα γεμάτα τις μέρες του Open, είτε με επίσημα παιχνίδια την πρώτη εβδομάδα (οπότε και έχει κανείς την ευκαιρία να δει μεγάλους παίχτες από απόσταση αναπνοής), είτε με προπονήσεις παιχτών, το τουρνουά των juniors, κλπ. Υπάρχουν ακόμα γήπεδα για να απασχοληθούν μικρά παιδάκια μαθαίνοντας ταυτόχρονα τένις, άπειρα μαγαζιά για είδη τένις και αναμνηστικά, ένας χώρος για συναυλίες που τις μέρες του open εμφανίζονται συγκροτήματα και παίζουν μουσική, και φυσικά άπλετος ελεύθερος χώρος στον οποίο ο κόσμος κάθεται είτε σε τραπέζια είτε στο χορτάρι και παρακολουθεί τί γίνεται μέσα στα γήπεδα από γιγαντοοθόνες που είναι στημένες παντού.

Την πρώτη εβδομάδα συνήθως το Melbourne Park έχει μεταξύ 40-50 χιλιάδες κόσμο κάθε μέρα, και όλη η πόλη ζει και αναπνέει γύρω από το τουρνουά. Είναι απίθανο να κάνεις οποιαδήποτε βόλτα σε χώρο εργασίας ή σε lunch break στα διάφορα μαγαζιά για φαγητό και να μην ακούσεις να συζητάνε για το Open. Οι σημαίες του Open κυματίζουν σε κάθε γωνία της πόλης και δεν περνάει μέρα που να μη δω παιδάκια με ρακέτες στο χέρι να πηγαίνουν σε κάποιο χώρο να παίξουν.

Στο ίδιο το event, παρότι υπάρχουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, παίρνει κανείς και μια ιδέα από την εκπληκτική πολυπολιτισμικότητα της Μελβούρνης. Βλέπεις και ακούς ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου, μέχρι και Έλληνες που με ρωτάγανε "τι είναι πια αυτό το Travelstories" συνάντησα. (να η ευκαιρία να γίνουμε πολυεθνική...)

Παρότι το κρίκετ παραμένει το πιο δημοφιλές άθλημα στην Αυστραλία, το Australian Open είναι το μόνο που βλέπω να συμμετέχει τόσο πολύ ο κόσμος σε κάθε επίπεδο, που μεταδίδει την ενέργειά του σε όλη την πόλη, και που μπορεί να κοντράρει στα ίσια σε δημοτικότητα το Melbourne Cup (το οποίο είναι σκέτη παράνοια, 350 χιλιάδες κόσμος μαζεύεται, και η μέρα που γίνεται είναι εθνική εορτή o_O ) αλλά θα σας τα γράψω σε άλλη ενότητα αυτά.

Μερικές φορές μου φαίνεται ακόμα απίστευτο το ότι είμαι εδώ και το Open είναι μόλις λίγα λεπτά περπάτημα μακριά. Είναι σίγουρο ότι του χρόνου θα ξαναπάω και περισσότερες ημέρες, και μαζί με τα μικρά.

Με λίγα λόγια; Μια εμπειρία μοναδική! Αγαπάμε Australian Open!! :clap::clap:


rodlaverarena.jpg
 
Last edited:

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
thx για το κατατοπιστικό ρεπόρτ...
να προσθέσω στα γραφόμενά σου, οτι από του χρόνου νομίζω και σε 3η τενιστική αρένα θα λειτουργεί η κλειστή οροφή ωστε να μπορουν να γίνονται αγώνες και οταν βρέχει, κάτι που ειναι μοναδικό στον κοσμο, και αν σκεφτει κανεις οτι τα φημισμένα γκραν σλαμ ρολαν γκαρός και us open που γινονται στην Γαλλία και Αμερική αντιστοιχα δεν εχουν ουτε ενα γηπεδο με οροφή που ανοιγοκλείνει σε 15 λεπτά με αποτέλεσμα καθε χρονο κοσμος και κοσμάκης να ταλαιπωρείται απο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

ειμαστε ηδη στην μπρίζα για να πάμε στο κοντινότερο γκραν σλαμ το ρολάν γκαρός,
γράφεις κάτι τέτοια και μας μπριζώνεις για να κανουμε οικονομίες και να μπούμε σε ...μεγάλες τενιστικές περιπέτειες...
τουλάχιστον θα έχουμε καλό κονέ εκει ;)για να βρούμε εισιτήρια εγκαιρα...

by the way: μηπως πηρε το μάτι σου αν πουλάνε σε σουβενιρ σοπς αυτά τα καπελάκια που φοράνε τα ballkids? γινεται να παραγγείλω ένα;:haha:

Υ.Γ.: εχεις υπόψιν σου περίπου την ισοτιμια του αυστραλιανού δολαρίου με το ευρώ μας;
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.490
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom