Σκόπελος Αξίζει η Σκόπελος για διακοπές?

Maria Lamprou

Member
Μηνύματα
41
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
NEW YORK ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ - ΑΝΔΕΙΣ - ΑΜΑΖΟΝΙΟ
Μόλις γύρισα από Σκόπελο!!
Θα συμφωνήσω με τον G13, μετά από τη Σκιάθο μας φάνηκε ΠΟΛΥ ήρεμο το νησί, καμμία σχέση... Αν ψάχνετε night-life δε θα το πρότεινα!

Παρ'όλα αυτά, οι παραλίες είναι τέλειες και το νησί πανέμορφο. Θα βάλω και περιγραφές για...μελλοντικούς ταξιδιώτες:
- Στάφυλος: βοτσαλάκι ψιλό, εξαιρετικά νερά για κολύμπι, πάρτε μάσκα και κολυμπήστε στα βράχια δεξιά, έχει και μια μίνι-σπηλιά. Η παραλία είναι στενή, έχει κάποιες ξαπλώστρες και ένα snack-bar με πολύ ωραία καλοκαιρινή μουσική! Το Βελάνιο από πίσω (έχει μονοπάτι στην άκρη αριστερά) δεν έλεγε πολλά (το έπιανε ο αέρας εκείνη τη μέρα) και οι γυμνιστές μετά το βράχο στο Βελάνιο κάτι τουρίστες > 45.
- Λιμνονάρι: τέλεια διαδρομή μέχρι να φτάσεις σε αυτήν την παραλία... Τα νερά επίσης πεντακάθαρα, έχει άμμο και ξαπλώστρες και το μαγαζάκι από πάνω (που είχε φτιάξει πισίνα με θαλασσινό νερό) έπαιζε 90's! Για να μπεις στη θάλασσα πρέπει να πατήσεις κάτι πλάκες (αφού μπήκα εγώ, no problem) αλλά μετά τα νερά έχουν ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα. Κολυμπήστε κατα μήκος του βράχου, είναι πολύ εντυπωσιακό!
- Μηλιά: δυστυχώς την ημέρα που πήγαμε είχε συννεφιά και δε χαρήκαμε το χρώμα...Είναι τεράστια, με βοτσαλάκι ψιλό, έχει ναυαγοσώστη, καντίνα και λίγες ξαπλώστρες, χαίρεσαι κολύμπι!
- Καστάνη (δίπλα στη Μηλιά): έχουν φτιάξει ένα beach-bar με γκαζόν και μαξιλάρες κλπ που μαζεύεται η πιο...ψωνισμένη νεολαία! Mainstream μουσικούλα, πολύς κόσμος, αλλά αξίζει! Να πάτε πρωί γιατί το απόγευμα τα νερά δεν είναι καθαρά με τόσο κόσμο...
- Αρμενόποτερα: κατσικόδρομος για να πας, χωράει ένα αμάξι αλλά πήγαμε αργά το απόγευμα και είχε μόνο 3-4 παρέες! Με βότσαλο, πριβέ και πεντακάθαρη!
- Αγιος Ιωάννης (mamma mia εκκλησάκι): κάντε το ημερήσια αν μένετε στη χώρα και όχι στη Γλώσσα. Ο βράχος με το εκκλησάκι παιδιά είναι απίστευτα εντυπωσιακός, αξίζει με τα 100 να το δείτε... Αλλά η παραλία από κάτω, αν και φαινόταν πολύ όμορφα από κοντά φαινόταν βρώμικα τα νερά και είχε και κάτι σαν τσούχτρες...

Για φαγητό θα σας πω τι δοκίμασα:
Στη χώρα: - Μώλος (ταβερνάκι προς το τέλος της παραλίας), πολύ καλές τιμές και το φαγητό πολύ καλό και με μεγάλη ποικιλία (πήραμε κολιούς σε αμπελόφυλλα, γίγαντες με σπανάκι και κροκέτες μπακαλιάρου) αλλά έπρεπε να έχεις λίγη υπομονή
- Κύματα (ταβερνάκι προς το τέλος της παραλίας), μας ήρθε πιο ακριβά γιατί πήραμε φρέσκο σκαθάρι. Πολύ καλό ήταν αλλά έβλεπα αυτό το ρυζάκι στα άλλα τραπέζια, πολύ 80's!!
- Ανατολή (μεζεδοπωλείο στην κορυφή σχεδόν της χώρας!). Λοιπόν, έχετε υπόψιν ότι μπορείτε να πάτε με το αμαξάκι σας από πίσω και να ανέβετε μόνο 50 σκαλιά αντί για τα 200 από μπροστά (έκανε και ζέστη και λιώσαμε την πρώτη φορά!). Το μαγαζάκι έχει υπέροχη θέα, να πάτε μετά τη δύση του ηλίου... Έχει φοβερή σκοπελίτικη ντοματοτυρόπιτα, το μόνο μείον που του βάζω είναι το κατεψυγμένο χταπόδι και καλαμάρι!
- ΑγΙολΙ (έτσι γράφεται!) είναι στον παραλιακό δρόμο (προς τα μοναστήρια που πάει) και βλέπεις τη χώρα από απέναντι. Φοβερό φαγητό, μέχρι και τα νάτσος που μας έφεραν με την μπύρα ήταν του chef!
Στο Γλυστέρι: - Το παλιό καρνάγιο: δεν κάτσαμε να φάμε, αλλά είναι γνωστή ψαροκατάσταση και το επιβεβαιώνω γιατί πήγαμε ένα απόγευμα και βλέπαμε τα τελάρα με τα ψάρια που φορτώνανε στο πίσω μέρος του μαγαζιού ;)
Στη Γλώσσα: - Κυρά Λένη παραδοσιακά: πριν την πρώτη πλατεία με την ωραία θέα στη Γλώσσα, έχει ένα φούρνο. Κάτσαμε ένα μεσημέρι και πήραμε φουσκόπιτα με γαλοτύρι (τέλειο...σα να τρως λουκουμά με φέτα!!!), και σκοπελίτικη γαλατόπιτα που ήταν σα μπουγάτσα. Ο κ.Σπύρος εκεί απίστευτα φιλικός, μας έλεγε για το νησί και στο τέλος μας κέρασε ένα αμυγδαλόζουμο (δεν θυμάμαι πώς μας το είπε, αλλά το προσφέρουν λέει σε γάμους!) που ήταν πολύ δυναμωτικό! Μας είπε ότι στέλνει και στη χώρα κάθε μέρα προϊόντα. Και οι ομελέτες από ντόπια αυγά βεβαίως...

Για βράδυ: - Καρυάτις: τα φωτάκια που φαίνονται από το λιμάνι! Πολύ ωραία cocktails, να πάτε βραδιά με φεγγάρι (μην περιμένετε να χορέψετε!)
Είχε κι άλλα μαγαζιά που ήταν πολύ ωραία αλλά βρε παιδί μου δεν μάζευαν κόσμο... Πχ το Bar Don στη χώρα, κι ένα άλλο πάνω στην παραλία...κρίμα γιατί δεν μάζευαν κόσμο και δεν σε τράβαγε να κάτσεις!
Για μεσημεράκι που σκάει ο τζίτζικας εάν βρεθείτε στη Χώρα καθήστε στο jazz-bar Platanos, o Πλάτανος βοηθάει!
Έψαχνα κι αυτόν τον Μιχάλη με τις πίτες...στις 28/7 άνοιγε κι εγώ έφυγα στις 27! Το Περιβόλι έκανε ανακαίνιση και ήταν κλειστό! Χαλαρά! Όπως και το λαογραφικό μουσείο, υπόψιν κλείνει στη 13.00 και ανοίγει πάλι στις 19.00...

Σε γενικές γραμμές, μου άρεσε πολύ το νησί, καταπράσινο με τέλειες παραλίες. Τα μόνα 3 μειονεκτήματα του νησιού είναι
1. Οι αποστάσεις. Αν μένεις στη χώρα, δύσκολα θα πεις να πας βράδυ στη Γλώσσα. Επίσης οι δρόμοι για τα μοναστήρια απαράδεκτοι!
2. Το παλιομοδίτικο στυλ της πλειοψηφίας των μαγαζιών. Και μην παρεξηγήσετε, δεν εννοώ το παραδοσιακό ψαροταβερνάκι (που αυτό αναζητάς σε νησί!) αλλά όλα αυτά τα μαγαζιά με τις βάφλες/παγωτά/κρέπες/πίτσα/τα-πάντα-όλα με την μπαμπού καρέκλα με τα μαξιλάρια που σε πάνε σε άλλη δεκαετία!!!
3. Νυχτερινή ζωή. Ενώ υπάρχουν πολύ ωραία μαγαζιά με...όλες τις προδιαγραφές δεν μαζεύουν κόσμο!!

PS. αν δεν τρως σάντουιτς στην παραλία δεν υπάρχει θέμα με σφήκες!
 

thanoslamia

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλημέρα σας παιδιά!!!Θέλω την βοήθεια σας γιατί έχω μπλεχτεί λίγο...Λεμε με το αγόρι μου να πάμε σκόπελο 13 με 18 αυγούστου,έχω διαβάσει τόσα που μπερδεύτηκα για το νησί :shock:
Όπως καταλαβαίνετε θέλουμε ενα νησί που να μπορείς να κανεις τις βόλτεσ σου,να πιεις να ποτάκια σου χώρις να κόψεις φλέβα από την βαρεμάρα.Εχει πάει κάποιος Σκόπελο να μας κατατοπήσει?Που ειναι καλυτερα να μείνουμε?Εμεις λέμε για χώρα,γιατι λόγικα εκει θα είναι και η περισσότερη νυχτερινή ζωή...
Εχετε να μας προτείνετε κάποιο κατάλυμα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
:)
Να πάτε παιδιά .Αξίζει το νησί με 1000.Είχα πάει περυσι στον Πανορμο και ειχα μείνει πολύ ευχαριστημένος.Ειχα μεινει sto Panormos Beach Hotel και ήταν εξαιρετικό.Εκεί εχει και ωραία ταβερνάκια και είναι πολύ καλά και ήσυχα.Η πρωτεύουσα(χώρα) είχε πολύ κόσμο και φασαρία και αν σας αρέσει η φασαρία και ο θόρυβος είναι ιδανικά για σας.
Θα ξαναπηγαινα σίγουρα αλλά οχι για 2-3 μέρες αλλά για περισσότερο.
 

agalipas

Member
Μηνύματα
153
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
Είναι πολύ όμορφο το νησί, έχει πολλά πράγματα να δεις, είναι σχετικά οικονομικό, ωραίες παραλίες, φιλικός κόσμος, πράσινο-πράσινο-πράσινο παντού, έχει Νορμαλ νυχτερινή ζωή δεν ενδύκνειται για πάρτι άνιμαλ άλλα έχει μαγαζιά με κόσμο. Αυτό με τισ μπαμπού καρέκλες και τα μαγαζιά με τις βάφλες κατά μήκος του λιμανιού όντως παραπέμπει σε μια άλλη δεκαετία και νοοτροπία άλλα πουλάει στους ξένους οικογενειάρχες αυτό που κατακλύζουν το νησί. Και'γω δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα αλλά για μια πρώτη εμπειρία και 5-6 μερούλες είναι μια ωραία εμπειρία που αξίζει τον κόπο. Το μόνο αρνητικό τα πανάκριβα ακτοπλοϊκα απο Αγ. Κων/νο. Προτιμήστε να πάτε απο Κύμη με τον Αχιλλέα πολύ πιο οικονομικά και πιο γρήγορα αρκεί να σας βολέψουν τα δρομολόγια γιατί είναι 3 φορές την εβδομάδα.
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα! Ερώτηση για Σκόπελο. Έχει δύο λιμάνια από ότι έχω καταλάβει.Το κεντρικό λιμάνι όμως ποιο είναι? αυτό που βρισκεται στην Χώρα? Το πλοίο της γραμμής μόνο σε αυτό πάει?
 

roald

Member
Μηνύματα
40
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
0λλανδια,Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη-Χιλη-Παταγονια
απο Σκιαθο για Σκοπελο το πρωτο λιμανακι που πιανει ειναι η γλωσσα (ή λουτρακι το ιδιο ειναι) στα βορεια του νησιου και μετα η Χωρα που ειναι το κεντρικο συνηθως κανουν σταση και στα δυο.
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
ωραία γιατί στο ίντερνετ που βλέπω τα δρομολόγια δεν μπορώ να καταλάβω ποιο λιμάνι είναι. έχω κλείσει να πάω αεροπορικών Σκιάθο. Να κλείσω από τώρα για Σκόπελο ή το κλείνω όταν φτάσω σκιάθο?
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ας κάνω και άλλη μια ερώτηση: έχω κλείσει σε αυτό http://www.booking.com/hotel/gr/triantafyllou-maria.el.html Είναι μέσα στην Χώρα, γιατί στην περιγραφή λέει για πρωτεύουσα και απόσταση 700 μέτρων από το λιμάνι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς.
 

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Επειδη κατεβαινω και γω στο νησι σε λιγες μερες να σου πω τι προτεινω Σοφια.Εαν θα εχεις αυτοκινητο απο Σκιαθο προτεινω να κατεβεις γλωσσα γιατι ειναι μικρη η αποσταση μεχρι τη χωρα.Σχεδον 20 χιλιομετρα απ οτι εχω δει σε χαρτη οποτε λογικα κερδιζεις σε χρονο απ το να πας μεχρι τη χωρα με το πλοιο.Για τα εισητηρια που ρωτας εαν θα εχεις μονο το ατομικο σου δεν θα χρειαστει να κλεισεις απο πριν αφου ετσι και αλλιως θα εχουν κατεβει καποιοι στη Σκιαθο ερχομενοι απο Βολο αρα σιγουρα θα υπαρχουν θεσεις.Εκτος και αν θελεις να δοκιμασεις μηπως βρεις με την προσφορα της cosmote και κερδισεις την επιστροφη σου.Τελος για το δωματιο απ οτι εχω καταλαβει η χωρα ειναι τοσο αμφιθεατρικη ωστε το προβλημα δεν ειναι στην αποσταση αλλα στο οτι εχει πολλα σκαλακια για περπατημα.Εγω εχω κλεισει επανω στον περιφερειακο της χωρας και στο booking αναφερει οτι ειναι 1 χιλιομετρο απο το λιμανι η αποσταση του.Τωρα αν θα την παλεψουμε με τα ποδια θα σε γελασω... :p
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
ευχαριστώ proedre. Θα φτάσουμε αεροπορικώς στην Σκιάθο, οπότε η προσφορά της cosmote δεν μας πιάνει. Αυτοκίνητο λέμε να νοικιάσουμε στην Σκόπελο, δεν νομίζω να συμφέρει να πληρώσω να το μεταφέρω Σκιάθο Σκόπελο και πάλι πίσω. Όσο για την Γλώσσα, η απόσταση είναι καμιά 35αριά χιλιόμετρα, δεν τα λες λίγα. Πάντως λέμε να επιστρέψουμε στην Σκιάθο από Γλώσσα, λόγω του ότι έχει πιο βραδυνό δρομολόγιο. Πάντως θεωρείται μέσα στην Χώρα, ότι βρίσκεται αυτό το δωμάτιο, σωστά?
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Μέσα στο 15Αύγουστο θα γίνετε χαμός ή θα είναι μια μέτρια κατάσταση???
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.870
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom