Ταϋλάνδη Αξιοθέατα στην Μπανγκόκ και λίγο έξω από την Μπανγκόκ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.532
Likes
8.107
Grand Palace (3) - Bangkok.jpg

Αξιοθέατα στην Μπανγκόκ

Ναός της Αυγής (Wat Arun – Temple of Dawn).Ο Ναός της Αυγής είναι πολύ εμβληματική εικόνα για την Μπανγκόκ. Η υψηλότερη κορυφή του έχει ύψος 104μ. Τα σκαλοπάτια που υπάρχουν προκειμένου να ανεβείς στην κορυφή είναι πολύ στενά και απότομα γιατί συμβολίζουν τη δυσκολία που έχει ο δρόμος προς την κορυφή σύμφωνα με τη Βουδιστική θρησκεία. Αξίζει τον κόπο να ανέβεις γιατί η θέα προς τον ποταμό Τσάο Πράγια είναι μοναδική. Ο ναός είναι διακοσμημένος από εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικά γυαλάκια που λαμπυρίζουν κάτω από το φώς του ήλιου δίνοντας μία εντυπωσιακή εικόνα, έτσι η καλύτερη ώρα να επισκεφθείς το ναό είναι κατά το ηλιοβασίλεμα που παίρνει ολόκληρος ένα ροζ χρώμα.

Ξαπλωμένος Βούδας (Wat Pho – Temple of the Reclining Buddha). O ναός αυτός είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους ναούς στην πόλη. Το χρυσό άγαλμα του ξαπλωμένου Βούδα είναι πάρα πολύ επιβλητικό, αφού έχει το εντυπωσιακό μήκος των 46μ. (ύψος 15μ.) και εύκολα προκαλεί το δέος στον επισκέπτη ακόμα και αν δεν είναι βουδιστής.

Μεγάλο Παλάτι (Grand Palace) και Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Kaeo – Temple of the Emerald Buddha)
Ουσιαστικά πρόκειται για το ιστορικό κέντρο της πόλης το οποίο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα εντυπωσιακών κτιρίων και περιλαμβάνει το Μεγάλο Παλάτι και αρκετούς ναούς, μεταξύ των οποίων και τον What Phra Kaeo.
Το Μεγάλο Παλάτι ήταν κάποτε η βασιλική κατοικία, σήμερα όμως χρησιμοποιείται για βασιλικές τελετές και εορτές.
Ο δε Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα θεωρείται ως ο πιο ιερός ναός στην Ταϋλάνδη.

Khlongs
Με ένα long-tail ή με το river bus μπορεί κανείς να κάνει μία βόλτα στα στενά κανάλια του ποταμού παίρνοντας μία μοναδική γεύση από την απλή καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζουν στα κανάλια. Θα δεί σπίτια χτισμένα πάνω σε πασάλους, παιδάκια να βουτάνε στα βρώμικα νερά του ποταμού για να δροσιστούν, γυναίκες που κάνουν οικιακές δουλειές (πλύσιμο πιάτων, ρούχων) στον ποταμό, γηραιούς Ταϋλανδούς να κουμαντάρουν τις βάρκες τους που αποτελούν το μοναδικό μέσο μεταφοράς τους.

Αγορά Τσάτουτσακ ή Αγορά του Σαββατοκύριακου
Είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ταϋλάνδης, πραγματοποιείται κάθε σ/κ, έχει εκατοντάδες πάγκους με κάθε λογής εμπόρευμα και μαζεύει χιλιάδες κόσμου.
Ακόμα και οι μηshoppingmaniacsδεν θα μείνουν ασυγκίνητοι από την ποικιλία και τις απίστευτες τιμές.

Siam Square
Σκηνικό που θυμίζει πραγματικά μεγαλούπολη. Τεράστια πλατεία περικυκλωμένη από ουρανοξύστες και μοντέρνα εμπορικά κέντρα και από πάνω να περνάει το skytrain. Μέσα σταmallsθα δείς την trendy και οικονομικά εύρωστη νεολαία της πόλης να κάνει τις βόλτες και τα ψώνια της, να πίνει καφέ ή να τρώει κάτι πρόχειρο στα μοδάτα μαγαζιά (συμπεριλαμβανομένων και διεθνώνbrands) που υπάρχουν.

Pat-Pong
Η περιοχή φημίζεται για τη νυχτερινή της αγορά (κυρίως για τις πιο πετυχημένες “μαϊμούδες” επώνυμων προϊόντων) και για τη διασκέδασή της η οποία εστιάζεται στον σεξοτουρισμό:barόπου στις μπάρες λικνίζονται κοριτσάκια ντυμένα-γδυμένα προκλητικά, οίκοι ανοχής, προαγωγοί, τραβεστί, μεσήλικες τουρίστες αγκαζέ με συνοδούς πολυτελείας και μη… εικόνες που αν δεν αντέχετε,justforgetPatPong.

Σπίτι του Jim Thompson. Πρόκειται για το σπίτι όπου έζησε ο αμερικανός Jim Thompson, λάτρης της Ταϋλάνδης και της κουλτούρας της. Είναι αυτός που ανέδειξε παγκοσμίως το περίφημο ταϋλανδέζικο μετάξι και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους ντόπιους και του έχουν δώσει διαστάσεις “θρύλου” ειδικά μετά την παράξενη εξαφάνισή του στηΜαλαισίαπριν 40 χρόνια. Το σπίτι του, κατά βάση είναι φτιαγμένο όπως ένα τυπικό ταϋλανδέζικο σπίτι με τις προσθήκες, όμως, πολλών αντικειμένων τέχνης, έχει έναν κήπο πνιγμένο στη βλάστηση και γενικά κυριαρχεί μία πολύ ζεν ατμόσφαιρα.

DusitPark
Μία όαση δροσιάς και ησυχίας μέσα στην πολύβουη και γεμάτη νέφος πρωτεύουσα. Περιλαμβάνει κήπους, λίμνες,pavilions,μουσεία και τοVimanmekPalace.

Πιο έξω από την Μπανγκόκ

Damnoen Saduak Floating Market(100 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ)
Σημείο συνάντησης όλων των έμπορων φρούτων, λαχανικών και άλλων αγροτικών προϊόντων που πουλάνε τα εμπορεύματά τους μέσα από τις βάρκες τους στα κανάλια του ποταμού. Προσφέρει μοναδικές πολύχρωμες εικόνες για πολλά φωτογραφικά κλικ.

Αγιούταγια(85 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ)
Η Αγιούταγια υπήρξε 2η πρωτεύουσα του Σιάμ (μετά τη Sukothai) αλλά καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε στον πόλεμο με τηνΒιρμανία, το 1767. Η μεγαλοπρέπεια είναι διάχυτη στο χώρο και η περιήγηση ανάμεσα στα απομεινάρια της παλιάς αυτής πόλης είναι σα να κάνεις ταξίδι στο παρελθόν. Ανάμεσα στα απομεινάρια περιλαμβάνονται μοναστήρια, ναοί και αγάλματα του Βούδα. Εντυπωσιακό είναι το ότι στις ρίζες ενός δέντρου έχει σχηματισθεί η μορφή του Βούδα (από τις ίδιες τις ρίζες) γεγονός που αποτελεί θαύμα για τους βουδιστές.
Η Αγιούταγια, δικαίως, έχει περιληφθεί στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.244
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom