Απογοήτευση στην Πορταριά Πηλίου

Είσαστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες στη Πορταριά Πηλίου?


  • Total voters
    27

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Τα καλά της Πορταριάς ήτανε :
Οι βόλτες μέσα στο χωριό με τις πηγές, η πλατεία που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Xenias όπου έχει όλο το Βόλο πιάτο (μου θύμισε Μακρυνίτσα) στο συγκεκριμένο χώρο έχει μία καφετέρια Veranda όπου φτιάχνει πολύ καλό καφέ, επίσης στην πλατεία έχει και παιδική χαρά.
Το μόνο εστιατόριο που πραγματικά θα σας εκπλήξει είναι το εστιατόριο της Φλωρίκας. (Προσοχή μιλάμε για Restaurant και όχι για ταβερνάκι) Πραγματικά από όλα τα φαγάδικα που πήγα αυτό ήτανε το μόνο που είχε πραγματικά ανοιχτόκαρδους ανθρώπους, απ'οτι κατάλαβα είναι οικογενειακό το μαγαζί και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το προσέχουνε τόσο, για φαγητό λοιπόν στην Πορταριά από μέρους μου σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, μακάρι να πάει κάποιος πρόσφατα στο μέλλον και να μας πει εντυπώσεις ώστε να δείτε ότι πραγματικά αξίζει (ειδικά το ΤΑΛΑΓΑΝΙ στα κάρβουνα με σάλτσα δαμάσκηνου, θα πάθετε πλάκα).
Επίσης η Εκκλησία του χωριού είναι εξωτερικά με τον περιβάλλοντα χώρο από τις πιο όμορφες που έχω δει.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Φίλε gkarag έχεις δίκιο να παραπονείσαι γιατί θύμωσες με την συμπεριφορά ανθρώπων που δυσφημούν τον τόπο τους. Περισσότερο όμως θα έπρεπε να θυμώσεις με τον εαυτό σου που έδωσες 140 ευρώ ημερησίως για έναν ξενώνα εικοστής κατηγορίας. Εν πάση περιπτώσει όλοι μας από τα λάθη μας μαθαίνουμε. εγώ να δεις πόσες βλακείες έχω κάνει (και ακόμα κάνω). Στην πορτοριά λοιπόν, επειδή τυχαίνει να είναι κοντά στον βόλο (όπως και η μακρυνίτσα) θα δεις φαινόμενα σαν και αυτά που περιέγραψες. Υπάρχουν όμως φίλε μου χωριά στο ευλογημένο Πήλιο απαράμιλλης και μοναδικής ομορφιάς. Δε θα ξεχάσω το τσιμπούσι μέρα μεσημέρι, κάτω από τα πλατάνια, στην μικρή πλατεία στις πινακάτες. Στην ταβέρνα μαγειρευα μία πιτσιρίκα ήταν δεν ήταν 18-19 χρονών και σερβιτόρος ο αδερφός της που εκθείαζε την μαγειρική της αδερφής του.Κ;αι παραγγείλαμε και δεν τελειώναμε. Τί σπετσοφάΪ, τι γαλοτύρια, τί πίτες, τί δικό τους τσίπουρο κ.λ.π. Η κοπελίτσα που μαγείρευε ήταν καλλιτέχνης, ζωγράφιζε. εκεί κάτω από δύο πελώρια πλατάνια, στην πλακόστρωτη πλατεία, δίπλα από μία δίμετρη πέτρινη βρύση, προσφορά αλεξανδρινών, στην μνήμη της μητέρας τους, με καταγωγή από πινακάτες, δοκίμασα τις ωραιότερες παραδοσιακές γεύσεις του πηλίου.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Περισσότερο όμως θα έπρεπε να θυμώσεις με τον εαυτό σου που έδωσες 140 ευρώ ημερησίως για έναν ξενώνα εικοστής κατηγορίας.
Μα γιατι να θυμωνει με τον εαυτο του και οχι αποκλειστικα με τον ιδιοκτκτη του ξενωνα που θελει να κανει αρπαχτες και του χαλασε τις διακοπες του;
Ο ανθρωπος ηθελε να δωσει αυτα τα λεφτα και αν απολαυσει τις αντιστοιχες παροχες ενος ακριβου καταλυματος και εδω δεν ειχε ουτε καν τα αυτονοητα: καθαριοτητα και καλο πρωινο! Δεν το ηξερε εκ των προτερων και παρολες τις προειδοποιησεις να προβει στην κρατηση, ωστε να ειναι θυμωμενος με την ενεργεια του αυτη! Πως θα μπορουσε εκ των προτερων να συμπερανει οτι τα πραγματα θα ηταν τοσο χαλια, ωστε εκ των υστερων να θυμωνει με τον εαυτο του;
Δεν ειναι εξ ορισμου ολα τα καταλυματα αυτης της κατηγοριας βρωμικα και με κακο πρωινο, ετσι ωστε η γνωση να ειναι γενικη ωστε ο καθενας μας να μπορει να προφυλαχθει απο κατι τετοιο.
Μου εχει τυχει να δωσω τετοια λεφτα και να εχω πει χαλαλι τους, ηταν εμπειρια η διαμονη, μου εχει τυχει να εχω δωσει τα μισα και να εχω πει τρεις φορες χαλαλι τους, παλι ηταν εμπειρια και μου εχει τυχει να την πατησω μεγαλοπρεπως σε ολες τις κατηγοριες και αυτο δεν δικαιολογειται ειτε πληρωνει κανεις πολλα ειτε λιγα. Αλλα φυσικα οι ασχημες εμπειριες διαμονης δεν ειναι ποτε σφαλμα του πελατη, αλλα παντα του επιχειρηματια του καταλυματος.
Πραγματι η πλατεια στις Πινακατες ειναι απο τις ομορφοτερες στο Πηλιο!
 

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Να σας ρωτήσω κάτι?
Όταν ζητάς απόδειξη και σου λένε ότι εμεις δεν δίνουμε απόδειξη γιατί πληρώνουμε τεκμαρτό, τι σημαίνει? ισχύει? Μου είπε ότι μπορεί να μου κόψει μια απλή απόδειξη όχι θεωρημένη από εφορία, και μετά εξαφανίστηκε για την υπόλοιπη ημέρα και απόδειξη δεν κόπηκε ποτέ.
Να επιμείνω και να της πώ να μου τη στείλει με courrier? Περνάει από την εφορία?
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Υπαρχουν ορισμενες επιχειρησεις οι οποιες βασει καποιου νομου δεν χρειαζεται να κοψουν τρυπημενες αποδειξεις αλλα απλες. Αυτες ομως περνανε στην φορολογικη σου δηλωση εφοσον αναγραφουν "αθεωρητες βασει του νομου...." (δε θυμαμαι τον νομο αυτη τη στιγμη- μπορω να στον βρω ομως). Επομενως φυσικα και του τη ζητας να στη στειλει με δικα του εξοδα, καθοτι αυτος επρεπε να στην δωσει εγκαιρως πριν φυγεις, γιατι ετσι οπως εχουμε βγει στο κυνηγι για να βρουμε αποδειξεις θα σου ειναι χρησιμη.
 

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
ΕΡΣΗ σε ευχαριστώ. Θα την πάρω και θα ζητήσω να μου την στείλει.

Επίσης έχω να σας πώ ότι έχω πάει στην Τσγκαράδα πέρυσι και δεν είχε καμία σχέση με αυτό το χάλι. Και επίσης αρκετά καλό φαγητό στην πλατεία του χωριού που σου φέρνανε τα πάντα με ευχαρίστηση και καλοσύνη για τον πελάτη που τους επέλεξε.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Λοιπόν σαν τοπικός που είμαι, πρέπει να σας πω την άποψή μου.
Ελληνικό φαινόμενο: Πρώην αγρότης με κτήμα σε περίοπτο θέση, Δημ. Υπάλληλος εξ Αθηνών με εφάπαξ, Απόστρατος ετών 45 και αυτός με εφάπαξ + προίκα από τη σύζυγο, Πολ. Μηχανικός ή Αρχιτέκτων ή εργολάβος, Νέος ή Νέα χωρίς επάγγελμα αλλά με "οικογενειακό Πακέτο", Διάφοροι "κουρασμένοι" των μεγαλουπόλεων σε αναζήτηση "φύσης", ποιότητας ζωής και επαγγελματικής διεξόδου κ.λ.π., κ.λ.π.....
Δυστυχώς αυτή είναι η πλειοψηφία των "επιχειρηματιών", των φυτρωμένων σαν μανιτάρια (ας είναι καλά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα LEADER...), "παραδοσιακών", "ρεσόρ", "κάουντρυ", "μάουντεν"...και διαφόρων δήθεν καταλυμάτων "πολυτελείας" στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας.
Αν είναι όμως αυτοί οι "επιχειρηματίες", τότε τι ζητάτε?? Ψύλλους στα άχυρα? Τι είμαστε, Αυστρία με 5 γενιές ενασχόληση στην ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ???
Για ποια τουριστική, ξενοδοχειακή, επιχειρηματική ή γαστρονομική παιδεία μιλάμε?? Σ' όλα αυτά προσθέστε και ολίγη (???) ελληνική απατεωνιά ...και να το αποτέλεσμα!!!
Στην αρχή και εγώ την έπαθα μια - δυο φορές και μου "τσίμπησαν" το 130ρι ..οι δήθεν, αλλά από τότε αποθέτω την ηρεμία μου, την ξεκούραση μου, τα λίγα σ/κ διαφυγής μου ή στους ελάχιστους αποδεδειγμένα σοβαρούς, ή δίνω 60 - 80, σε κάτι σπαρτιάτικο ,καθαρό και πολλά είναι. Και βασική προϋπόθεση: να έχεις ακούσει, διασταυρωμένα, καλές κριτικές. Αλλά σε όλα στην Ελλάδα έτσι δεν είναι?? Μόνο με γνωριμίες και συστάσεις λειτουργούμε. Σιγουριά ΠΟΥΘΕΝΑ!!. Εκτός αν πέσεις κατά τύχη σε κάτι αυθεντικό, απλό, πχ. στον Αγ. Λαυρέντιο, στον Αι Γιώργη, στις Πινακάτες ...κλπ.
(Υ.Γ.πάντως εγώ δεν πάω για φαγητό στην Πορταριά με την οικογένειά μου)
 

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Λοιπόν για να ξέρετε, για τις επιχειρήσεις που πληρώνουν τεκμαρτό και σας λένε ότι δεν κόβουν αποδείξεις, θα επιμείνετε και θα ζητήσετε απλή απόδειξη με σφραγίδα ΤΠΥ βάσει νόμου (το νόμο που θα πρέπει να σας δείξουν και θα πρέπει να είναι αναρτημένος στην επιχείρηση), αν δεν έχουν σφραγίδα τότε ξανά απλή απόδειξη και φωτοτυπία με το απαλλακτικό που έχει απο την εφορία.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Συμφωνώ και προσαυξάνω με τον προλαλήσαντα. Ποτέ δεν πηγαίνω στην Ελλάδα κάπου, τυχαία. Μόνο κατόπιν συστάσεων από ανθρώπους που εμπιστεύομαι την γνώμη τους. μακάρι να υπήρχε στην χώρα μας άλλη αντίληψη για τον πελάτη αλλά δυστυχώς ο καθένας μας αποτελεί στόχο προς οικονομική αφαίμαξη. Μπορεί να ακόυγεται πεζό αλλά προτιμώ την σιγουριά ξενοδοχειακών μονάδων παρά την ασφάλεια ξενώνων και παραδοσιακών οικημάτων που δεν γνωρίζω. και στην ελλάδα δεν πρέπει να αφήνεις κάτι στην τύχη ή στην ευσυνειδησία που πρέπει δήθεν να επιδείξει ο επιχειρηματίας ξενοδόχος, γιατί τότε είσαι εσύ ο αφελής. Τέλος υπάρχουν ορισμένα μέρη που εκ των προτέρων πρέπει να είσαι επιφυλακτικός. πχ. αν επισκεφτείς καλοκαίρι τις κυκλάδεςκαι δεν ξέρεις διασταυρωμένα που πηγαίνεις, τότε θα μαρτυρήσεις.
 

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Καλημέρα σε όλους,
Σήμερα την πήρα τηλέφωνο να μου στείλει την απόδειξη με ταχυδρομείο, και μου έλεγε ότι κανείς δεν της ζητάει απόδειξη επειδή πληρώνει εκείνη τεκμαρτό στην εφορία, τέλος πάντων της εξήγησα ότι δεν είναι δυνατόν να δίνω 420 ευρώ χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου. Μετά μου είπε ότι δεν έχει την σφραγίδα και τελικά της είπα να μου στείλει τηην απόδειξη με το απαλλακτικό της εφορίας.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Καλημέρα σε όλους,
Σήμερα την πήρα τηλέφωνο να μου στείλει την απόδειξη με ταχυδρομείο, και μου έλεγε ότι κανείς δεν της ζητάει απόδειξη επειδή πληρώνει εκείνη τεκμαρτό στην εφορία, τέλος πάντων της εξήγησα ότι δεν είναι δυνατόν να δίνω 420 ευρώ χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου. Μετά μου είπε ότι δεν έχει την σφραγίδα και τελικά της είπα να μου στείλει τηην απόδειξη με το απαλλακτικό της εφορίας.
Μα που ζούμε στη Ρουάντα ή στην Αγκόλα? Αλλά μάλλον, υποτιμώ εκείνες τις χώρες, κάνοντας τέτοιους παραλληλισμούς !! Και μην νομίζετε ότι είμαι κανένας "ζηλόφθονος λιγούρης του Δημοσίου" και τα λέω αυτά...Επιχειρηματίας είμαι και εγώ και τα θεωρώ απαράδεκτα!! Καταγγελία θέλει......
 

despinav

Member
Μηνύματα
60
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία, Ταϋλάνδη
Πέρυσι πήγαμε στο Πήλιο. Μείναμε σε πολυ γνωστό ξενοδοχείο στα ίδια χρήματα, με φοβερή και τρομερή θέα και δίπλα καταπληκτικό εστιατόριο.
Μας το είχαν προτείνει αλλά και εμείς είχαμε την ίδια άποψη όταν το είδαμε.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ομορφιά γύρω μου, τα χρώματα, τις παραλίες. Μείναμε 4 ημέρες. Κάθε ημέρα καταλήγαμε το βραδάκι στο Βόλο και τρώγαμε στα γνωστά τσιπουράδικα είχαμε δεν είχαμε φάει καλά μέσα στην ημέρα. Τελευταία μέρα αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την επέτειό μας στο καταπληκτικό εστιατόριο.
Δύο τεράστιες κατσαρίδες έκαναν παρέλαση δίπλα μας:shock:... ενώ μας σέρβιραν τα πιάτα.. Εκεί τι κάνεις;;;:bleh::bleh::bleh:
Προσπάθησαν οι σερβιτόροι να καλύψουν τα "ακάλυπτα" στον κατα τα άλλα κυριλέ χώρο με την υπέροχη θέα και την τέλεια ατμόσφαιρα. Ήρθε η Διεύθυνση και μας ζήτησε συγνώμη και ότι το γεύμα είναι κερασμένο.
Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω το γεύμα μου αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι δεν εκτίμησα την άμεση αντίδραση της Διοίκησης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.809
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom