Αυστρία Απορίες για ταξίδι Αυστρία

marita_greek

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Συμφωνώ ότι καλό είναι η βάση σου να είναι το Salzburg. Κι εμένα μου αρέσει η φύση και οι διαδρομές στις γραφικές λίμνες και τις Άλπεις, αλλά σαν πόλη είναι πανέμορφη. Δυστυχώς ξενοδοχεία δεν μπορώ να σου προτείνω καθώς με φιλοξένησαν, όμως μπορώ να σου πω 1-2 μέρη που θα έπρεπε να επισκευθείς εκεί γύρω.

1. Βad Bad Ischl και από εκεί Hallstatt. Υπέροχα γραφικά χωριά. Το Hallstatt, χτισμένο στις όχθες μιας λίμνης, νομίζεις πως είναι βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Μπορείς να ανηφορίσεις με το τελεφερίκ στο αλατορυχείο και να κάνεις την περιήγηση. Αλλά αξίζει και για τη θέα από ψηλά!!!

2. Eisriesenwelt στο Werfern, περίπου μία ώρα από το Salzburg. Είναι σπηλιές στις Άλπεις που έχουν αιώνιους πάγους. Για να φτάσεις εκεί αφήνεις το αυτοκίνητο χαμηλότερα και ανηφορίζεις με τα πόδια για περίπου 30'. Εκπληκτική η διαδρομή και η θέα προς τα κάτω. Προσοχή να είστε εφοδιασμένοι με μποτάκια που δε γλιστράνε και με ζεστά μπουφάν, γιατί μέσα στις σπηλιές η θερμοκρασία είναι κοντά στους 0, σε πολλά σημεία στάζει και επίσης θα ανεβοκατεβείτε πολλά (μικρά) σκαλοπάτια.

Αν θυμηθώ κι άλλα μέρη που επισκέφθηκα εκεί κοντά θα επανέλθω.
 

vapapou

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Μετά απο αρκετό ψάξιμο αποφάσισα να περάσω στην ιταλία απο Ανκόνα.
Θα ήθελα να μου προτείνετε που να διανυκτερεύσω στην διαδρομή προς Σάλζμπούρκ αλλά όχι στη Βενετία ετσι ώστε να μοιράσω την διαδρομή, και ακόμη αν αξίζει να επισκευτώ το Σαν Μαρίνο στην Ιταλία.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το Σαν μαρίνο δεν αξίζει. Πολύ τουριστικό με μια έντονη αίσθηση παρακμής.Είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην Ιταλία που δεν θα ήθελα να ξαναπάω.
Όσο για ενδιάμεση στάση για ρίξε μια ματιά στην Πάδοβα ή στο Τρεβιζο...
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
η γενέτειρα ήταν το Branau am Inn που είναι πιο κοντά στο Salzburg, σύνορα με Βαυαρία. στο Linz γυμνάσιο μόνο.


sammion ο Χιτλερ νήπιο και προνήπιο που πηγε?????:haha::haha::haha::haha::haha: τσουληθρα που εκανε????
δεν σε νοιαζει να το ξερεις και αυτο......ικανο σε εχω:lol::lol::lol:
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Ας κάνω κι εγω εδώ την ερώτησή μου ελπίζοντας να είναι το κατάλληλο topic. Επειδή άλλαξαν λίγο τα σχέδια και οι ημερομηνίες μου για Βιέννη σκέφτηκα όσο βρίσκομαι εκεί να κάνω μία ημερήσια εκδρομή . Αποκλείοντας την Μπρατισλάβα, θα ήθελα να μου προτείνετε μέρη σχετικά κοντά (μέχρι 1,5 ώρα) που να είναι γραφικά και η διαδρομή προς αυτα να με φερει κοντά στην κλασική αυστριακη υπαιθρο. Θα νοικιάσω μάλλον αυτοκίνητο οπότε δέχομαι προτάσεις. Είχα σκεφτεί το Salzburg αλλά είναι πολύ μακρια για ημερήσια, δε νομιζετε;
 

vapapou

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Απο ότι ξέρω τα τουριστικά πούλμαν την κάνουνε την διαδρομή Βιέννη Σάλζμπουρκ μονοήμερα και δεν είναι ιδιαίτερα κουραστικά γιατι ταξιδεύεις στην Αυστριακή φύση.
 

etoile

Member
Μηνύματα
108
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
Αν δεν έχεις λόγους να πας πέτα έξω το Γκρατς και το Μόναχο... Έχε σαν βάση σου το Σάλτζμπουργκ και κάνε τις εκδρομές σου από εκεί... είναι κουραστικό να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι ξενοδοχείο...

Με βάση το Salzburg θα πας στο Innsbruck και μια μέρα θα την αφιερώσεις στο Konigssee και τα γύρω βουνά και λίμνες... Μόναχο δεν προλαβαίνεις να πας και δεν θα χάσεις και κάτι το φοβερό...

Την τέταρτη ή πέμπτη μέρα φύγε για Βιέννη... κάτσε τρία βράδια εκεί να την δεις και να την ευχαριστηθείς......

Συμφωνω απολυτα!! Το Μοναχο δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας πεζοδρομος με μαγαζια. Δε νομιζω οτι αξιζει να πας. Κατα την ταπεινη μου αποψη παντα. Εμας δε μας αρεσε.

Τον Μάιο θα παμε Βιεννη-Σαλτσμπουργκ-Ινσσμπουργκ, οποτε θα σου πω την αποψη μου και για αυτα...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.862
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
γνώμη μου είναι πέτα έξω, για να χρησιμοποιήσω την φρασεολογία του τοπικ, το Ινσμπρουκ και κράτα το Μόναχο που σίγουρα δεν ειναι ενας πεζόδρομος απο μαγαζιά, οποιος το ξέρει λίγο καλύτερα!...:cool:
Γερμανικό μουσείο, πινακοθήκη παλιά κ νέα, Ολυμπιακό Πάρκο, μουσείο BMW, εκκλησίες, μπυραρίες παραδοσιακές με εδέσματα παραδοσιακά!, ενυδρείο Sea Life κινηματογραφικά στούντιο Bavaria συν οι τριγύρω λιμνες Chiemsee, Tegernsee ειναι μερικά απο τα ενδιαφέροντα!

Και επειδή εγινε λογος για προτίμηση σε φύση και τοπία, μια μονοήμερη στην Zugspitze με απογευματινό περίπατο στο κοντινό φαράγγι partnachklamm ειναι ο,τι καλύτερο!
Ανάλογα με τα γούστα!
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Nομίζω ότι ο /η φίλος-η έχει καταλήξει για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ,αλλά συμφωνώ απόλυτα με το Θάνο ότι το Μόναχο είναι πολλά περισσότερα από ένα πεζόδρομο με καταστήματα.Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός με πολιτιστικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον και μια πολύ όμορφη πόλη.Εγώ αγαπώ και το Ινσμπουρκ αλλά είναι δυο διαφορετικές επιλογές.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Συμφωνω απολυτα!! Το Μοναχο δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας πεζοδρομος με μαγαζια. Δε νομιζω οτι αξιζει να πας. Κατα την ταπεινη μου αποψη παντα. Εμας δε μας αρεσε.

Τον Μάιο θα παμε Βιεννη-Σαλτσμπουργκ-Ινσσμπουργκ, οποτε θα σου πω την αποψη μου και για αυτα...
Ευτυχώς που με πρόλαβε ο thanosth για το Μόναχο. Ε όχι και μόνο ένας πεζόδρομος με μαγαζιά. Δεν ξέρω πόσο έμεινες, αλλά έγω το καλοκαίρι έκανα τρεις διανυκτερεύσεις και δεν πρόλαβα να δω όσα ήθελα. Προσθέτω λοιπόν πανέμορφα πάρκα (ιδανικά για περπάτημα) με τεράτιες υπαίθριες μπυραρίες, πανέμορφα ανάκτορα με εκπληκτικούς θησαυρούς κοσμημάτων, φανταστικό μουσείο επιστημών (με αληθινά αεροπλάνα κλπ), υπάιθρια αγορά τροφίμων στο κέντρο της πόλης που της δίνει άλλο χρώμα..... Καλά για τις γύρω εκδρομές στη Βαυαρία (λίμνες και υπέροχα κάστρα να ξεπροβάλουν παντού με κορυφαίο το Νοισβανσταιν) δε το συζητώ.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Επαυξάνω για το Μόναχο.. όχι και ένας πεζόδρομος με μαγαζιά! έλεος βρε παιδιά!!να πας οπωσδήποτε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.555
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom