Γενικά Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη για δύο μήνες, συμβουλές, αεροπορικά κτλ

Μηνύματα
1.992
Likes
6.326
Αν φθάσετε στην Ασουνσιόν πρωί, σας προτείνω να περάστε μόνο ένα βράδυ, να πάτε με το που θα φθάσετε στο ξενοδοχείο σας ή ό,που αλλού θα έχετε κανονίσει να μείνετε, να αφήστε πράγματα, να κάντε μία γύρα, να περάστε το βράδυ εκεί, και την επομένη να πάρετε βραδινό λεωφορείο για Φοζ. Η διαδρομή τού λεωφορείου από Ασουνσιόν για Σιουδάδ ντελ Έστε δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (εκτιμώ), οπότε δεν θα χάσετε κάτι συγκλονιστικό. Στη δε Ασουνσιόν, αν μείνετε τρίτη μέρα, δύσκολα θα δείτε κάτι που δεν θα έχετε δει τις δύο προηγούμενες (για να μην γράψω την πρώτη-πρώτη). Η NSA, η μόνη εταιρεία που πηγαίνει μέχρι Φοζ και δεν τερματίζει το δρομολόγιό της στη Σιουδάδ ντελ Έστε, έχει γραφείο στο κέντρο, σε μια γωνιά τής Plaza Uruguaya. Δεν χρειάζεται να πάτε στον σταθμό των λεωφορείων για να αγοράσετε εισιτήριο. Όταν δοκίμασα να αγοράσω online, το σύστημά τους δεν λειτουργούσε.

Επίσης, αν φθάσετε στο Φοζ πρωί, νωρίς, κι έχετε σκοπό να πάτε και στη βραζιλιάνικη και στην αργεντίνικη πλευρά των καταρρακτών, μπορείτε να το κάνετε σε δύο διαδοχικές ημέρες, και να “σώσετε” την τρίτη, που βλέπω ότι έχετε στο πρόγραμμα να περάσετε εκεί. Το Φοζ σαν πόλη δεν έχει πολλά να σε κρατήσουν απασχολημένο, μια ιδέα περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους την παίρνεις ακόμα και αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, μετά από ολοήμερη επίσκεψη στους καταρράκτες.

Τα γράφω αυτά για να δώσω ιδέες πώς θα μπορούσατε να “εξοικονομήστε” δύο μέρες, και να τις περάσετε αλλού, ίσως.

Περί αεροπορικών, αν τα open-jaw εισιτήρια που βρείτε είναι πολύ ακριβότερα από απλά μετ’ επιστροφής είτε για Μπουένος Άιρες είτε για Σαντιάγο, έχετε κατά νου τη Sky (https://www.skyairline.com/english), για το Μπουένος Άιρες-Σαντιάγο.
Να 'σαι καλά, κατατοπιστικότατες πληροφορίες!
Κάπως έτσι το φανταζόμουν με τα λεωφορεία κτλ, δηλαδή για Ασουνσιόν που λες ότι φτάνουν δύο μέρες, ακριβώς το πρόγραμμά σου θα κάνουμε. Μία μέρα είναι λίγο, λόγω του μωρού για εμάς, άσε που δε μας χαλάει να μένουμε πού και πού χαλαρά κάπου. Καταρράκτες θα προσπαθήσουμε και από τις δύο πλευρές, ναι, κι εκεί ανάλογα με την κούραση όλου του ταξιδιού και τον μικρό μας, θα εξαρτηθεί αν θα περάσουμε τρίτη μέρα. Επειδή βλέπω και πτήσεις από Πουέρτο Ιγκουαζού για Μπουένος, μπορεί να τις προτιμήσουμε από το να πάρουμε λεωφορείο και πάλι.
Τώρα χαζεύω τα δρομολόγια της Sky, και νομίζω θα την τιμήσουμε. Εφόσον είναι και low cost, θα κάνω το αγαπημένο μου πακετάρισμα "τα πάντα όλα στο backpack", και το μωρό στην πλάτη. :D
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Λεπτομέρεια: στη βραζιλιάνικη πλευρά των καταρρακτών έχω πάει δύο φορές, στην αργεντίνικη καμία, όμως μιλώντας με κόσμο σε χόστελ στο Φοζ, όλοι συμφωνούσαν στο ότι η αργεντίνικη πλευρά έχει περισσότερο περπάτημα, μεγαλύτερη γύρα. Αν λοιπόν φθάσετε Φοζ νωρίς το πρωί, μετά από βραδινή διαδρομή, κι έχετε αποφασίσει να μείνετε δύο μέρες, όχι τρεις, προτείνω την πρώτη μέρα να πάτε στη βραζιλιάνικη πλευρά, που έχει ευκολότερη πρόσβαση και λιγότερο περπάτημα αφού φθάσετε εκεί, να περάσετε το βράδυ χαλαρά στο δωμάτιο, και να πάτε στην αργεντινίκη πλευρά την επομένη, επειδή προφανώς μια βραδιά περασμένη σε κρεβάτι είναι πολύ πιο ξεκούραστη από βραδιά σε λεωφορείο. Η αργεντίνικη πλευρά απαιτεί περισσότερη... ενέργεια :).
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
πάντως αν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο απο το Bariloche (που δεν είναι για πολλά πολλά...) και κάνετε την διαδρομή των επτά λιμνών μέχρι το San Martin de los Andes, τόσο η διαδρομή όσο και τα χωριά είναι πολύ όμορφα....
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.326
πάντως αν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο απο το Bariloche (που δεν είναι για πολλά πολλά...) και κάνετε την διαδρομή των επτά λιμνών μέχρι το San Martin de los Andes, τόσο η διαδρομή όσο και τα χωριά είναι πολύ όμορφα....
Ενδιαφέρον και τούτο!!! Το τσεκάρω άμεσα. :)

Περί αεροπορικών, αν τα open-jaw εισιτήρια που βρείτε είναι πολύ ακριβότερα από απλά μετ’ επιστροφής είτε για Μπουένος Άιρες είτε για Σαντιάγο, έχετε κατά νου τη Sky (https://www.skyairline.com/english), για το Μπουένος Άιρες-Σαντιάγο.
Για την JetSmart έχουμε τίποτα; Ή να τσεκάρω ό,τι λέει η wikipedia μόνο; :)
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
1.992
Likes
6.326
πάντως αν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο απο το Bariloche (που δεν είναι για πολλά πολλά...) και κάνετε την διαδρομή των επτά λιμνών μέχρι το San Martin de los Andes, τόσο η διαδρομή όσο και τα χωριά είναι πολύ όμορφα....
Τελικά το είχε ήδη βάλει στο σχέδιο η σύζυγος, κι εγώ το αγνοούσα.. :icon_redface:
 

isabelle

Member
Μηνύματα
903
Likes
4.172
@KonstantinosAlyona συγνώμη
1. Για την αργοπορία απάντησης, είχα μέρες να μπω στο φόρουμ
2. Γιατί με κίνδυνο να σ' απογοητεύσω θα συνταχτώ με τον @Yorgos και θα πω κι εγώ κρίμα να πάτε ένα τόσο μακρινό ταξίδι για να δείτε κυρίως β' ενδιαφέροντος σημεία της ηπείρου.

Για μένα τα κορυφαία της Παταγονίας ήταν το Torres del Paine (το οποίο δεν βλέπω στην λίστα, εκτός και περιλαμβάνεται στις 3 μέρες της Punta Arenas, αν όμως είναι έτσι ο χρόνος είναι πολύ λίγος) και το Perito Moreno (αν και πολύ τουριστικό για τα γούστα μου ήδη το 2005, φαντάσου τώρα...). Ωστόσο αν δω συνολικά εκείνο το ταξιδι (που περιλάμβανε επίσης Ushuaia-Γη του Πυρός-πορθμό Beagle, Puerto Natales και γύρω παγετώνες, Puerto Montt, Chiloe, Puerto Varas, Bariloche και γύρω λίμνες, Santiago), θα σου πω ότι στάθηκε κατώτερο των προσδοκιών μου. Αν με ρωτήσεις για παράδειγμα Παταγονία ή Ισλανδία, η Ισλανδία κερδίζει κατά κράτος με γκολ από τ' αποδυτήρια. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω πάει, αλλά και δεν με γαργαλάει καθόλου να πάω (σπάνια μ' έχει προδόσει το ταξιδιωτικό μου ένστικτο). Καταλαβαίνω τους περιορισμούς με το μωρό και ήδη σας βγάζω το καπέλο για την απόφαση να ταξιδέψετε οικογενειακά. Αν όμως δεν καίγεσαι να κάνεις το συγκεκριμένο δρομολόγιο για κάποιους δικούς σου λόγους και η επιλογή έγινε με βασικό κριτήριο να είναι βατό για το μωρό, μήπως να σκεφτεις και άλλες εναλλακτικές; Λάβε υπόψη επίσης ότι Απρίλης-Μάης δεν είναι καλή εποχή για την Παταγονία. Η διάρκεια της μέρας είναι σχετικά μικρή και κάνει ήδη ψωφόκρυο (εδώ έκανε ψωφόκρυο Γενάρη μήνα που είχα πάει εγώ!).
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.326
- Torres del Paine μπήκε στη λίστα πριν λίγο, ψάχνω τα πενθήμερα trekking routes, και το σκέφτομαι, λόγω μωρού και σκηνών συνεχόμενες μέρες.
- Γενικά, ο λόγος που δε θέλουμε να πάμε τώρα Βολιβία και Περού έχει να κάνει με συνθήκες υγιεινής, για τον μικρό εννοώ. Το θεωρούμε πιο εύκολο να έχει κάπου κρύο, αλλά να πίνεται το νερό, παρά όσα διαβάζω για το νερό στις δύο αυτές χώρες.
- Και δεύτερον με το υψόμετρο, γιατί θα είναι στη φάση που θα περπατάει πολύ, δηλαδή θα του κόβεται η ανάσα. :D
- Σήμερα επίσης, αφοσάσισα να είμαστε εκεί από μέσα Μαρτίου, λόγω καιρου. Όταν λες ψοφόκρυο, πόσο πολύ δηλαδή;;
- Ειδικά στις περιοχές κοντά στη Saltas και Cafayate, νομίζω θα είναι ωραία μέρη, route 68 νομίζω λέγεται ο δρόμος, τουλάχιστον αυτό είδα online και απο μια φίλη που εχουμε στην Αργεντινή.
- Για άλλες επιλογές, σαν τι θα είχες στο νου για δύο μήνες περιπου ταξίδι;
 

isabelle

Member
Μηνύματα
903
Likes
4.172
Στην Παταγονία το μεγάλο ζόρι είναι ο αέρας. Έτσι και φυσσάει σε περονιάζει. Ακόμα και με σχετικά ήπιες θερμοκρασίες (π.χ. 8 βαθμοί), η αίσθηση μπορεί να είναι γύρω στο μηδέν.

Γενικά μιλώντας, έχετε κουβεντιάσει με παιδίατρο; Πόσο χάλια δηλαδή είναι το νερό σε Βολιβία και Περού; Τι στο καλό, εκεί δεν μεγαλώνουν παιδιά; Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στην Αμαζονία αλλά κυρίως στο Αλτιπλάνο.

Εμένα αν με ρωτάς, Απρίλη-Μάη θα χτύπαγα μια ωραιότατη διαδρομή με Υπερσιβηρικό (εννοείται με παρεκτροπές βόρεια και νότια της γραμμής ) ή/και μια Κεντρική Ασία (πεδινά τον Απρίλη, ορεινά τον Μάη, ίσως ακόμα καλύτερα αν μπορούσες να πας εκεί Μάη-Ιούνη). Ιστορία, Φύση, και όλα φτηνά, πολιτισμένα και ασφαλέστατα για το μωρό.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.326
:D:D:D:D:D:D:D
Ακόμη γελάω με την τελευταία παράγραφο, και την αντίδραση της Αλιόνας.
Δεν παίζει να πάμε Ρωσία και Σταν, θα έχουμε επεισοδια οικογενειακά.:haha:
Θα έχω 7 σχεδόν μήνες άδεια, από τους οποίους τον τελευταίο (Σεπτέμβριο) θα τον περάσουμε με τα πόδια στη θαλασσα, στις παραλίες της νοτιας Κρητης. Επίσης, τον Αύγουστο που γίνεται σφαγή, θα τον περασουμε δουλεύοντας μεροκάματα στο χωράφι, να βγάλουμε κανένα σπασμένο.
Θέλουμε να κάνουμε κάτι από μέσα Μαρτίου μέχρι και μέσα Ιουλίου πάνω κάτω, όλα μαζί με τον Έκτορα εννοείται.
Ιρλανδία - Ισλανδια - Ολλανδία και οτιδήποτε άλλο ευρωπαϊκό για Ιούνιο και μετά το βαλαμε.
Γι αυτό λέμε για Παταγονια μέχρι και Ιγκουαζου Μαρτιο-Μάιο.
Παιδίατρος Ελληνας (πλην του αγαπητού @hydronetta , που ασκεί παρεμφερές λειτουργημα) που να μπορεί να μας συμβουλεύει αποτελεσματικά για κάτι τέτοια, δε μας έχει τύχει ακόμη, αν ξέρετε κάποιον, με χαρά να του μιλήσουμε.:) Απλα, απ' όσο ξέρω, δεν πληρεί τις προδιαγραφές του WHO το νερό σε Περού και Βολιβία, και διάβασα πολλά μπλογκ στα αγγλικά τελευταια για το θέμα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λαθος.
Μας βάλατε σε σκέψεις, γιατί είμαστε άνθρωποι που ακούμε γνώμες, ειδικά από αυτούς που ξερουν.
Και προκύπτουν τώρα κάτι Ιαπωνίες, Κορέες, Αζόρες, Νεπάλ, Εκουαδόρ. :eek:
Αλλά ρε γαμώτο, τόσο πολύ θα χαλαστούμε στην Παταγονία, εμείς οι ερωτευμένοι με την Ισλανδια;;;:xalara:
 

isabelle

Member
Μηνύματα
903
Likes
4.172
Ε όχι να καταστρέψω ένα τόσο ωραίο ζευγάρι για χάρη των Σταν! :haha::haha::haha:
(Πάντως να πεις στην Αλιόνα ότι η αγάπη μου για την πρώην Σοβιετία ανεβαίνει κι από δέκα σκαλιά κάθε φορά που γνωρίζω κι από ένα νέο κομμάτι της).

Με την Παταγονία δεν θα χαλαστείς, μην τρελαθούμε κιόλας, απλά θα πεις κρίμα τόσος κόπος όταν υπάρχει η Ισλανδία. Και να σκεφτείς ότι εγώ πρώτα πήγα Παταγονία και μετά Ισλανδία.
Από τα εναλλακτικά που παραθέτεις, έχω γνώμη μόνο για το Νεπάλ (τρυφερό και πανέμορφο, άσε που έχει ανοίξει και το Μουστάνγκ οπότε παίρνεις και μια γεύση από κάτι συγγενικό με θιβετιανό πολιτισμό χωρίς να φας Κινέζους στη μάπα) και βεβαίως για τις Αζόρες που απορώ πως έχουν γλιτώσει ακόμα από τις τουριστικές επιδρομές. Εντάξει, το Σάο Μιγκέλ είναι σχετικά τουριστικό αλλά η Φλόρες είναι ένα ατλαντικό ποιημα και Μάη μήνα θα έχεις όλο το νησί μόνο για πάρτη σου (το ίδιο περίπου ισχύει για το Πίκο και το Σάο Ζόρζε και σε μικρότερο βαθμό για το Φαιάλ)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.739
Likes
50.866
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
- Torres del Paine μπήκε στη λίστα πριν λίγο, ψάχνω τα πενθήμερα trekking routes, και το σκέφτομαι, λόγω μωρού και σκηνών συνεχόμενες μέρες.
- Γενικά, ο λόγος που δε θέλουμε να πάμε τώρα Βολιβία και Περού έχει να κάνει με συνθήκες υγιεινής, για τον μικρό εννοώ. Το θεωρούμε πιο εύκολο να έχει κάπου κρύο, αλλά να πίνεται το νερό, παρά όσα διαβάζω για το νερό στις δύο αυτές χώρες.
- Και δεύτερον με το υψόμετρο, γιατί θα είναι στη φάση που θα περπατάει πολύ, δηλαδή θα του κόβεται η ανάσα. :D
- Σήμερα επίσης, αφοσάσισα να είμαστε εκεί από μέσα Μαρτίου, λόγω καιρου. Όταν λες ψοφόκρυο, πόσο πολύ δηλαδή;;
- Ειδικά στις περιοχές κοντά στη Saltas και Cafayate, νομίζω θα είναι ωραία μέρη, route 68 νομίζω λέγεται ο δρόμος, τουλάχιστον αυτό είδα online και απο μια φίλη που εχουμε στην Αργεντινή.
- Για άλλες επιλογές, σαν τι θα είχες στο νου για δύο μήνες περιπου ταξίδι;
Καρασυμφωνω με την προλαλησασα . Η Παταγονία εκτός από σχετικά απογοητευτική ως φύση με εξαίρεση το τορρες ντελ παινε, θα είναι πρόβλημα για το παιδί. Ή που παθαίνεις έγκαυμα από τον ήλιο, ακόμη κι αν βγει για μισή ώρα, ή - το πλέον συνηθες- σου έρχεται αέρας πολύ δυνατός και κρύος από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, συνήθως με βροχή. Δεν μπορώ να φανταστώ παιδί να αντέξει πάνω αποπενταλεπτο σε αυτές τις συνθήκες. Κι όλα αυτά για ποια ανταμοιβή; Ένα μέρος με εξωτικό όνομα και καλούτσικα τοπία, σε τραγικές τιμές.

Το πρόβλημα με το νερό στο Περού και τη Βολιβία δεν το έχω καταλάβει, αλλά επειδή από μωρά ξέρω όσα και από Φοξ τροτ, δεν επιμένω.

Ωραία χώρα με τοπία, αρχαία, υποδομές και παραλίες είναι το μπελιζε. Κι αφού θα έχετε τόσο χρόνο στη διάθεσή σας, εύκολα πετάτε στα και στο Μεξικό και στις νότιες ΗΠΑ άμα λάχει για εύκολα, road trips με υποδομές για παιδί και καιρό αξιοπρεπεστατο για τσεκ στα απίστευτα και άδεια πάρκα τους.
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
107
Likes
281
Σε 2 μηνες μπορεις να γυρισεις κ να δεις πολλα απλα εχε υποψιν σου οτι αν αλλαζεις μερος καθε 2-3 μερες ανεβανει το κοστος λογω μετακινησεων.Για μενα μπορεις να ξεκινησεις απο Μπουενος Αιρες οπου μπορεις να γλυτωσεις κατα ατομο 100-200€ ποιο φτηνες η πτησεις λογω αποστασεις σε σχεση με το Σαντιαγκο.4-5 μερες ειναι καλα στο Μπουενος Αιρες κ μετα να παρεις λεοφωρειο για Μεντοζα κ να μεινεις εκει 2 βραδυα.Μετα κατεβαινεις Bariloche που αξιζει να μεινει 3-4 μερες κ απο εκει υπαρχει λεοφωρειο για Puerto mont στη χιλη.Το Puerto mont δεν εχει κατι αξιολογο αλλα παιρνεις το φερυ μποουτ 20 λεπτα κ εισαι στη νησο Chiloe που ειναι πανεμορφο νησι κ εκει αξιζει να το γυρισεις 4-5 μερες.Μετα γυρνας Puerto mont και παιρνεις λεωφορειο για βορεια ειτε Pucon η Puerto Varas (οπου εχει μια μεγαλη λιμνη κ απεναντι της ειναι το ηφαιστειο η ανεβαινεις Σαντιαγο 2-3 μετες ειναι αρκετες κ μετα ενα 3μερο Valparaiso με Vinha del mar.Ποιο βορεια San pedro de Atacama (υπαρχει κ πτηση για Calama απο Santiago ,sky airlines, κ μετα λεοφωρειο για San Pedro).Και μετα μπαινεις Περου η βολιβια( δεν νομιζω να υπαρχει φοβος για το νερο υπαρχουν κ εμφιαλωμενα περισσοτερο να σκεφτεσε για το παιδι το υψομετρο)απο Arica στη Χιλη υπαρχει τρενακι καθε πρωι στις 09:00 (1 ωρα) που περνα στη Tacna στο περου μια ωραια διαδρομη1€ κοστος.Και απο εκει μπορεις να πας λιμνη Titicaca MachuPicchu (must) κ μετα μπορεις να μπεις Βολιβια λα παζ Uyuni κ να ξαναμπεις Αργεντινη στο βορρα Salta Tucuman κ να γυρισεις στο buenos Aires οπου μποτεις να πας για ενα 3μερο Iguazu falls κ μετα να γυρισεις Ελλαδα.Παραγουαη δεν εχω παει αλλα απο συζητησεις που εκανα στα ταξιδια δεν εχει κατι ιδιαιτερο να δεις.Παταγονια θα εχει πολυ κρυο εκεινη την περιοδο κ ισως να μην ηταν ιδανικο για το μικρο.Απο San pedro μπορεις να πας uyuni κ laguna colorada κ να μπεις παλι αργεντινη.Ελπιζω να βοηθησα λιγο και εγω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.282
Μηνύματα
886.527
Μέλη
38.952
Νεότερο μέλος
barkoulis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom