Βαν στην Ελλάδα... πού;

GTS

Member
Μηνύματα
6.791
Likes
18.343
Εξαιρετικός!!! Το μόνο που με παραξενεύει είναι που λες όχι Αρκαδία για καλοκαίρι. Έχω περάσει 3-4 φορές (η γιαγιά μου ήταν από ένα χωριό κοντά στη Δημητσάνα) κι έχει πολύ ωραία αρχιτεκτονική, παραδοσιακά γλυκάκια και νομίζω ότι λόγω ζέστης καλό θα ήταν και ολίγον υψόμετρο για φρσκάδα. Όχι;
Ωραία είναι βρε Γιώργο, αλλά έχεις 1 εβδομάδα μόνο έτσι? Αν είχες παραπάνω, τότε εντάξει....αλλά δεν είναι και άχαστα...θα βρεις αντίστοιχα ωραία, παραδοσιακά, παραλιακά χωριουδάκια στο δρόμο σου....έχει η Πελοπόννησος από δαύτα ένα σωρό...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.531
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ούτε καν εβδομάδα...6 μέρες κι αυτές ξεκινώντας από Φωκίδα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.531
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αναμάρτητος και άμωμος... Και πάλι ευχαριστώ.
 

libi

Member
Μηνύματα
36
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Γιώργο, τσέκαρε αν το κάστρο της Ναυπάκτου που σκοπεύετε να πάτε ειναι ανοιχτο γιατί το επισκεύαζαν και όταν πήγα το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν κλειστό.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γιώργο, τσέκαρε αν το κάστρο της Ναυπάκτου που σκοπεύετε να πάτε ειναι ανοιχτο γιατί το επισκεύαζαν και όταν πήγα το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν κλειστό.
και κλειστό να είναι έχει ωραία θέα κοντά στην είσοδο που απέχει ελάχιστα από την πόλη. και τα κλασικά καφέ εννοείται παρόντα..
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
H Moνεμβασια με το καστρο ειναι πολυ ομορφη...αλλα αρκετα ακριβη εκτος αν μεινεις εκτος καστρου και οι παραλιες ψιλοαδιαφορες...η ελαφονησος υπεροχη αλλα το περασμενο καλοκαιρι το καμπινγκ ηταν υπερφουλ απο τελος ιουλιου...και δε θα χαρεις την υπεροχη παραλια...εκτος αν προτιμησεις τη μικρη αλλα εξισου εξωτικη παραλια του Σιμου και τα νησια της Παναγιας στο βορειο μερος.... Για αρκαδια υπαρχει ενα ομορφο μερος με παραλιες , τα τυροσαπουνακεικα ή απλα παραλια Τυρου...παλια ειχε και μονοημερες εκδρομες για υδρα και σπετσες απο κει,τωρα δε ξερω...εγω λατρεψα τη βοιδοκοιλια αρκει να μη πας απο το δρομο και βρεθεις στη πολυκοσμια αλλα περπατησεις απο μια μισαωρη διαδρομη γυρω απο τη λιμνοθαλασσα και βρεθεις στην αδεια μερια της παραλιας....Αν θες να κανεις γυρο της λακωνικης προς μεσσηνιακη μανη και γενικοτερα να πας προς νοτια πελοποννησο να θυμασαι το ολιγον κακο οδικο δικτυο και να παρεις καμια δραμαμινη γιατι οι ανθρωποι θα πεθανουν... ειναι το μονο μερος που ζαλιζομαι παντα...και αν πας νοτια μη παραλειψεις να δοκιμαστε γουρουνοπουλα ψητη....!!!!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Για αρκαδια υπαρχει ενα ομορφο μερος με παραλιες , τα τυροσαπουνακεικα ή απλα παραλια Τυρου...
Πράγματι οι παραλίες σ'αυτή την περιοχή έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Πολύ όμορφη, κυρίως όπως τη βλέπεις από το δρόμο ψηλά είναι και η Σαμπατική (το όνομά της λέγεται ότι το πήρε από την έκφραση "σαν πάτε εκεί"). Βρίσκεται στο δρόμο μετά τον Τυρό προς το Λεωνίδιο.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
πηγαινα για διακοπες εκει 10 χρονια και φυσικα πηγα και στη σαμπατικη...αν και προτιμω το τηγανι και κυριως μια αλλη παραλια νοτια του τυρου που πας με βαρκα μονο...η σαμπατικη ωραια αλλα πραγματικα σαν κατσεις στα εστιατορια να φας, τοση σφηκα δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου....!ηθελα να προσθεσω αν και με τη θρησκεια δεν ειμαι φαν , οτι το μοναστηρι της Ελωνας οντα στο λεωνιδιο ειναι σε υπεροχο σημειο,κρεμασμενο απο πανυψηλα βραχια...
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το παίξω ειδικός, αλλά έχω γυρίσει σχεδόν όλη τη Πελοπόννησο (εκτός Ν. Ηλείας) και μία άποψη την έχω....επίσης δεν διακατέχομαι από τοπικιστικό σύνδρομο, όπου ο καθένας θα σου πει πόσο φοβερό είναι το χωριό του....ας πω λοιπόν μερικά πράγματα παραπάνω:

Ξεκινώντας από βόρεια, καλή αρχή είναι η Επίδαυρος....δεν έχω δει το θέατρο, αλλά έχω πάει Ναύπλιο από εκείνη τη διαδρομή που είναι καταπληκτική, μέσα στο πράσινο. Συν το ότι θα δείτε το θέατρο (μνημείο της κλασσικής εποχής), συν το ότι πηγαίνοντας παραλιακά, αν θέλετε (που θα θέλετε διότι καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει πολλή πολλή ζέστη και ξηρασία) θα ρίξετε τη βουτιά σας.

Για Μυκήνες και Ναύπλιο δε θα σχολιάσω, είναι must. Θα δείτε μοναδικά αρχαία της πρώιμης Ελλάδας (μη χάσετε το μουσείο στις Μυκήνες) και το Ναύπλιο είναι από τα ωραιότερα μέρη φυσικά της χώρας (μεσαιωνικά κάστρα - μπόλικη ιστορία).

Η Αργολίδα μετά είναι αδιάφορη, η Αρκαδία όχι για καλοκαίρι, οπότε κατηφορίζεις Μεσσηνία προς Καλαμάτα (στο δρόμο θα δείτε και τα καμμένα - εξήγησέ τους για το μεγαλείο της χώρας). Η Μεσσηνία καλούτσικη είναι, αλλά μη πας δυτικά: Μεθώνη, Κορώνη, Πύλος κτλ είναι μετριότατα μέρη, με κάτι μέτρια-ασυντήρητα ενετικά κάστρα (στο Ναύπλιο θα έχετε ήδη δει έξοχο τμήμα αυτής της αρχιτεκτονικής). Η Βοϊδοκοιλιά μέτρια παραλία (εμφάνιση καλή, από κολύμπι μάπα), μόνο έξω από τη Φοινικούντα έχει μία πολύ ωραία παραλία, αλλά μόνο για αυτό δεν αξίζει να κάνεις το detour. Με λίγα λόγια μετριότητες.

Αν θέλετε και άλλα αρχαία, μια στάση Μεσσήνη πριν την Καλαμάτα, περνάτε την πόλη και πηγαίνετε προς Μεσσηνιακή Μάνη - Καρδαμύλη. Η διαδρομή είναι φανταστική, περνάτε μέσα από ωραία χωριά, βλέπετε πύργους, μανιάτικες εκκλησίες φοβερές....έχει φίλος μου παραδοσιακό πύργο-σπίτι στα Τσέρια (ένα χωριουδάκι με 20-30 κατοίκους), απίστευτο μέρος, γι'αυτό τα ξέρω εκεί γύρω....μη σταματήσεις όμως εκεί, δεν υπάρχει λόγος, κατηφορίζεις προς το ωραιότερο χωριό της Ελλάδας (που έχω εγώ επισκεφθεί). Η Μεσσηνιακή Μάνη έχει πολύ πράσινο, η Καρδαμύλη έχει τη παλιά πόλη (φοβερή-μικρή τη γυρνάς άνετα με τα πόδια), εκπληκτικές θάλασσες με χοντρό βότσαλο, πολύ όμορφο χωριό με μαγαζάκια για καφέ-μεζέ με κάτι κήπους στο πίσω μέρος - σκέτη μαγεία. Μακάρι να ήμουν εκεί να σας πάω. Όχι, δεν είμαι από κει, έχει φίλος καταλύματα - πρώην κάμπινγκ, με πολύ ωραίο καφέ με θέα (αν θες πληροφορίες στείλε π.μ. να μη θεωρηθεί ότι κάνουμε διαφήμιση) και πάω σχεδόν ανελλειπώς 15 χρόνια. Θάλασσα κρύσταλλο, από πίσω ο Ταϋγετος, σκέτη μαγεία.....μπάνιο λίγο παρακάτω στο φαράγγι του Φονέα, μη κάτσετε Στούπα (πολύς κόσμος Αύγουστο) αν και έχει καλή παραλία με άμμο (έχει ωραία μαγαζάκια όμως on the beach), ίσως όχι τόσο καθαρή θάλασσα λόγω κόσμου.....

Μετά Λακωνική Μάνη, σπήλαιο Διρού must, χωριά άγρια, απομονωμένα, πολύ πέτρα, άλλη ομορφιά (προτιμώ κάργα Μεσσηνιακή Μάνη προσωπικά). Μετά πάτε Σπάρτη και Μυστρά (μικρή παράκαμψη), να τους δείξεις που ανατράφησαν και έζησαν οι Λακεδαιμόνιοι (φοβερός ο Ταϋγετος πάνω από την άχαρη σύγχρονη πόλη), Μυστράς ωραίος και μετά βουρ για Ελαφόνησο....η διαδρομή μέχρι εκεί βαρετή-αδιάφορη, αλλά η Ελαφόνησος έχει τις καλύτερες παραλίες στη χώρα.....έχω κοιμηθεί στρωματσάδα παραλία 2-3 μέρες και είναι μαγεία....κατόπιν έχω φτάσει μέχρι Μονεμβασιά αλλά θα στα πουν καλύτερα οι κυρίες που έχουν περάσει πρόσφατα από εκεί....

Καταιγιστικός!!! :clap: Φοβερή πληροφόρηση!!!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Vario, για λέγε για τη Μονεμβασιά...

Αξίζει με τα 1000 να πάτε δεν το συζητώ! Τώρα για διανυκτέρευση και φαγητό εντός του κάστρου :roll:???? Είναι λίγο ζευγαροκατάσταση και είναι και ακριβά! Έχει όμως αρκετές επιλογές έξω και σε δωμάτια και σε φαγητό!

Κατά τ' άλλα, είναι μαγεία η περιπλάνηση στα σοκάκια, η ανάβαση στην κορυφή του κάστρου για να θαυμάσεις τη θέα και να επισκεφθείς το Ναό της Αγίας Σοφίας. Όπως επίσης μαγεία είναι να βγείς από την μία και μοναδική πόρτα του κάστρου (το λεγόμενο "πορτέλο") στα βράχια και να ρίξεις βουτιά. Όπως έχω ξαναγράψει είναι μοναδική εμπειρία να κολυμπάς στα βαθιά και απέναντί σου να βλέπεις την καστροπολιτεία. Και τέλος είναι απόλαυση να πιείς καφέ/ποτό στο Ενετικό ή ακόμα καλύτερα στο μπαλκόνι του malvasia.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.531
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Xαιρετισμούς από τη... Σαντα Φε (New Mexico, USA).

Λοιπόν, από όσα προτάθηκαν παραπάνω, αποφασίστηκε ότι Μυκήνες, Ναύπλιο, Σπήλαιο Διρού, Μάνη, Μονεμβασιά και τα γύρω είναι μέσα. Το σχέδιο είναι από Άμφισσα να πάμε Μεσσήνη κι από εκεί Μονεμβασιά κι έπειτα ν' ανεβαίνουμε.

Το ερώτημα είναι: ξεκινώντας από την Άμφισσα... η πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή προς τα κάτω είναι από πού; Πού θα περνούσατε μια νύχτα στο δρόμο για τη Μεσσηνία;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.770
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom