Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Βασικά από το πρόγραμμα των τραίνων που έχει εδώ EC είναι το απλό τραίνο και EScity το γρήγορο; και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω όταν πάω να κλείσω θέση τι σημαίνει το mini.
και τα 2 τον ίδιο χρόνο κανουν.τα EScity ειναι τα καινούρια Freccia, προτίμησέ τα. είναι πιο γρήγορα ναι, αλλά σε αυτό το δρομολόγιο δεν τα βοηθά η γραμμή να μειωσουν το χρόνο.
η ταρίφα mini είναι προσφορά. στα 9 Ε απ' ότι βλέπω αντί για 30.5! αυτή δεν θα τη βρεις επιτόπου. σιγουρα θα εχουν εξαντληθει αφου προκειται για ελαχιστες θεσεις. κλεισε άμεσα.;)
κατά τα λοιπά τα είπες καλα στο 1ο ποστ σου. δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.208
Καλά που είσαι και εσύ Samion γιατί αλλιώς λίγο δύσκολα να έπαιρνα απάντηση από άλλον σε αυτό το θέμα.
Απλά να πω ότι μέσω της αναζήτησης που έκανα βρήκα ότι υπάρχει και το τραίνο Regionale Veloc το οποίο κάνει την απόσταση σε 3 1/2 ώρες και είναι αυτό μάλλον που κοστίζει 30 ευρώ το πήγαινε έλα από ότι έχω ακούσει και από 2 φίλες που μου είπαν ότι το χρησιμοποιήσαν αλλά από ότι είδα δεν μπορείς να κλήσεις μέσω internet εισιτήρια για το συγκεκριμένο τραίνο.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη.Αν κλείσω τα εισιτήρια προσφοράς μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και για κάποια άλλη ώρα της ίδιας ημέρας πέραν από αυτήν που έκλεισα σε περίπτωση που δεν προλάβω το τραίνο;
Επίσης αν τα κλείσω, μετά πως αποδεικνύω ότι τα έκλεισα πάνω στο τραίνο;Εκτυπώνω κάποιο χαρτί μόλις τα κλείσω;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Απλά να πω ότι μέσω της αναζήτησης που έκανα βρήκα ότι υπάρχει και το τραίνο Regionale Veloc το οποίο κάνει την απόσταση σε 3 1/2 ώρες και είναι αυτό μάλλον που κοστίζει 30 ευρώ το πήγαινε έλα από ότι έχω ακούσει και από 2 φίλες που μου είπαν ότι το χρησιμοποιήσαν αλλά από ότι είδα δεν μπορείς να κλήσεις μέσω internet εισιτήρια για το συγκεκριμένο τραίνο.
2.Αν κλείσω τα εισιτήρια προσφοράς μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και για κάποια άλλη ώρα της ίδιας ημέρας πέραν από αυτήν που έκλεισα σε περίπτωση που δεν προλάβω το τραίνο;
3. Επίσης αν τα κλείσω, μετά πως αποδεικνύω ότι τα έκλεισα πάνω στο τραίνο;Εκτυπώνω κάποιο χαρτί μόλις τα κλείσω;
1. όντως αυτό δεν το κλείνεις μεσω σαιτ. 30.5 έχουν τα άλλα 2, αυτό είναι πιο φτηνό γύρω στα 15 Ε. αυτό το κλείνεις επιτόπου δεν χρειάζεται θέση. αυξάνεις τις πιθανότητες να κανεις ορθιος ένα τμημα της διαδρομής ιδίως στις ώρες αιχμής. εκτός αν πάρεις 1η θέση (γυρω στα 22) ή βρεις να κρατησεις θεση εκεί (γυρω στα 2-3 επιπλέον).
2. για την ταριφα ΜΙΝΙ βλέπω ότι αν το ακυρώσεις εντελώς παίρνεις πισω 50%. μπορείς να το αλλάξεις ως 24 ωρες πριν στα εκδοτήρια, μονο για τραίνο με μεταγενεστερη αναχωρηση κ πληρωνοντας τη διαφορά από την τιμή βασης (30.5 Ε)
3. επιλέγεις ticketless, δηλαδή σου στέλνουν μειλ με την απόδειξη, την εκτυπώνεις κ με αυτή επιβιβαζεσαι. βεβαια το σαιτ εχει προβληματα ασυμβατοτητας με καρτες μη ιταλικές τα οποία ακόμα δεν έχουν λήξει. δοκίμασε με διαφορετικές πιστωτικές-χρεωστικές κ καλή τύχη.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.208
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
2.Για το πήγαινε οπότε δεν είναι και πολύ σοφή λύση νομίζω να κλείσει από το internet κάποιος εισιτήρια τραίνου αν προηγείται αεροπορικό ταξίδι γιατί μια ενδεχόμενη καθυστέρηση του αεροπλάνου θα τον κάνει να χάσει το τραίνο που είχε κλείσει εισιτήρια.Για το έλα ίσως είναι καλή επιλογή.

*Τώρα κοίταξα στο site για τις κρατήσεις εισιτηρίων αυτό που είπες.Ότι μόνο με Ιταλική κάρτα μπορείς να κλήσεις εισιτήριο μέσω internet.Οπότε αν τις επόμενες εβδομάδες διορθωθεί το πρόβλημα καλώς αλλιώς βγάζω επί τόπου.
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Dust...έψαξες την περίοδο που θες στο booking?
Μέσα στα κανάλια, θέλει η αλήθεια είναι αρκετό ψάξιμο και τύχη να βρεις την τιμή που ζητάς, όπερ 50 ευρώ το δίκλινο το βράδυ και να είναι βιώσιμο.
Ρίξε μια ματιά στο σεστιέρε του Canareggio, είναι πιο οικονομικά από το κέντρο ή το Dorsoduro...
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
εκλεισα σημερα εισιτηρια για βενετια 14-17/2 και πλεον ψαχνω ξενοδοχειο.εχει κανεις να προτεινει κατι στην τιμη των 70-80??τι περιοχη προτεινετε?να μεινω κοντα στο σταθμο για ναν μην κουβαλαω βαλιτσες και ψαχνομαι η να παω καπου πιο κεντρικα?αξιζει να παρω την venice card για τις συγκοινωνιες και τα μουσεια?
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αφού θα μείνεις πέντε μέρες αν κατάλαβα καλά, να την πάρεις την κάρτα, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα χρησιμοποιείς αρκετά τα καραβάκια και θα πας και στο Λίντο και γενικώς θα κάνεις διαδρομές. Διαφορετικά, εκ πείρας θα σου πω, εμείς όλο ποδαράτο το κάναμε. Αξίζει δηλαδή να περπατάς διασχίζοντας τις γέφυρες και τα σεστιέρε...
Όσον αφορά τη διαμονή, επειδή εμείς μείναμε σχετικά κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, δεν θα στο προτείνω, καθώς και τίποτα δεν έλεγε ως ξενοδοχείο και ήταν μέσα στη βαβούρα.
Όπως έγραψα και στον φίλο πιο πάνω, ψάξε στο Dorsoduro για διαμονή ή στο Canareggio...
Όταν λες κοντά στον σταθμό, ποιόν σταθμό εννοείς;
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Παιδιά όχι Μέστρε, είναι όντως κρίμα..Εφόσον πας Βενετία, πρέπει να μείνεις μέσα, να νιώσεις λίγο λιμνοθάλασσα, να τη δεις μετά τις 20.00 που φεύγουν οι τουρίστες και αδειάζει, ερημώνει. Αλλιώς θα σου φανεί σα λούνα πάρκ ή θεματικό πάρκο. Χαρακτηριστική είναι η all time classic φράση ενός τουρίστα που ρώτησε "Τι ώρα κλείνει η Βενετία;" γιατί πίστευε ότι δεν είναι πραγματική πόλη...

Στο Lido και να μην πας δεν πειράζει, την εποχή που θα είσαι Βενετία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι είναι η ακμή του. Αν έχεις χρόνο Murano-Burano αξίζουν να τα δεις αλλά θα σου φάνε σχεδόν μια μέρα. Αξίζει όμως.

Στη Βενετία θα δυσκολευτείς όντως να βρεις τα ξενοδοχεία, και φυσικά μη βασιστείς σε οδούς...Ζήτα οπωσδήποτε να σου στείλουν περιγραφή πώς φτάνεις στο ξενοδοχείο. Αν προσέξεις στο χάρτη η Βενετία είναι κάπως στρόγγυλη ενώ το Canal Grande πάει φιδωτά. Αυτό σημαίνει ότι το βαπορέτο 1 που πάει πάνω κάτω το κανάλι χρειάζεται μία ώρα από το σταθμό των τρένων μέχρι το St Marco, ενώ αν το πας με τα πόδια είναι 15 λεπτά. Γι'αυτό δε συμφέρει να ρωτάς με βάση αποκλειστικά τις στάσεις του βαπορέττο, μπορεί να καταλήξεις να κάνεις κύκλους

Για ωραία μπαράκια θα πας την κοπέλα σου κάτω από τη γέφυρα Ριάλτο, στη ψαραγορά. Επίσης και Campo Santa Margarita αλλά για πιο φοιτητοκατάσταση. Ένα πολύ ωραίο είναι το Paradiso Perduto αλλά είναι κάπως δύσκολο να το βρεις..Αν σου αρέσουν όμως οι ξαφνικοί αυτοσχεδιασμοί jazz και το γεγονός ότι μπορείς να παίξεις κι εσύ πιάνο αν θέλεις, να το ψάξεις. Στο Harry's Bar δε θα ενθουσιαστείς, μικρό και σκοτείνο και πανάκριβο, αλλά το bellini του τα σπάει. Α! Φυσικά να ζητάς να σου φτιάξουν εκείνη την ώρα το bellini όπου πας, γιατί αλλιώς σου βγάζουν ένα έτοιμο άθλιο μείγμα. Και εννοείται θα δοκιμάσεις spritz al aperol και κρασιά prosecco.

Να αποφύγεις τα εστιατόρια - τουριστοπαγίδες γύρω από την πλατεία Σαν Μάρκο.

Δες εδώ

Eat like a local in Venice | Travel | The Guardian

Να περάσεις τέλεια, αν θέλεις κάτι άλλο εδώ είμαστε!
 
  • Like
Reactions: GTS

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
buttered_suitcase, twinkie σας ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες.οταν λες μεσα τι εννοεις?συγνωμη αλλα τωρα εχω αρχισει να διαβαζω τον οδηγω που πηρα και δεν εχω ακομα καλη εικονα της πολης.θα φτασουμε 14/2 μεσημερι και φευγουμε 17/2 απογευμα οποτε ουσιαστικα 3 μερες ολοκληρες και κατι.λεω την τελευταια να επισκευτο το burano.απο μουσεια εκτος san marco, παλατι αξιζει κατι αλλο?διαβασα οτι αξιζει η πινακοθηκη.
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αξίζει οπωσδήποτε το Guggenheim κατ'εμέ. Έχει μέρος της συλλογής μοντέρνας τέχνης της Peggy Guggenheim και στεγάζεται στο πανέμορφο βενετσιάνικο παλάτσο της επι του Canal Grande. Ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Βενετίας, που στους κήπους του τον 16ο νομίζω αιώνα τριγυρνούσαν δύο τίγρεις ως κατοικίδια.. Εκεί κοντά είναι και το Campo Santa Margarita που σου λέω.


Accademia Galleries επίσης.. Ρωτήστε για το νοσοκομείο της Βενετίας (Ospedale) στο Campo SS Giovanni e Paulo. Θα ξαφνιαστείτε με το πόσο όμορφο είναι και παραδίπλα θα βρείτε πολύ καλές μικρές τρατορίες.


Επίσης αξίζει να δείτε και το San Marco από μέσα, αρκεί να πάτε νωρίς και να μην έχει τεράστια ουρά. Αν είναι να περιμένετε ώρες αφήστε το δεν πειράζει..


Πιείτε ένα καφέ στην πλατεία San Marco αν έχει καλό καιρό και έχει έξω ορχηστρούλες. Είναι τουριστικό, με χάλια καφέ που κοστίζει περίπου 10 ευρώ/άτομο, αλλά η μουσική είναι καλή και το σκηνικό όμορφο. Αν σε ενοχλεί να σε βγάζουν φωτογραφίες οι λοιποί τουρίστες και δε θέλεις να δώσεις 10 ευρώ, απλώς στάσου παραπέρα για να ακούσεις.


Τώρα τα λέω όπως μου έρχονται...έχω χρόνια να πάω και αρκετά τα έχω ξεχάσει. Αν θέλεις να σου πω κάτι συγκεκριμένο, ρώτησε για να με διευκολύνεις..

Συγνώμη, δεν είχα προσέξει την ερώτησή σου. Μέσα εννοώ οτιδήποτε αναφέρεται ως Βενετία, δηλαδή οτιδήποτε περιλαμβάνεται σε αυτό το χάρτη (το "νέο" κομμάτι της Βενετίας είναι το Μέστρε το οποίο είναι μια άσχημη πόλη)

Untitled Document

Εσύ θα πάρεις το βαπορέτο από το σημείο 2. Μην προτιμήσεις για διαμονή κάτι εκεί κοντά, δεν είναι όμορφα. Επίσης μην επιδιώκεις να μείνεις Arsenale (τέρμα δεξιά), θα είναι μακρυά για το βράδυ. Ούτε Giudecca (το νησί μετά το Canale dela Giudecca) τόσο πολύ. Βασικά Giudecca θα έμενα προσωπικά γιατί έχει φτηνότερη διαμονή, αλλά για να περάσεις από την απέναντι όχθη πρέπει να πάρεις βαπορέτο οπωσδήποτε. Το βράδυ το βαπορέτο περνάει ανά 40 λεπτά, επομένως ίσως βρεθείς να περιμένεις τόση ώρα για να περάσεις 2 λεπτά απέναντι. Λέγανε ότι θα χτίσουν γέφυρα πεζών, ίσως έγινε ήδη.

Οποιοδήποτε σημείο γύρω από τον κύκλο που τριγυρίζει το Canal Grande και το St Marco είναι μια χαρά για αερά Βενετίας.

Επαναλαμβάνω, αν βρεις καλό ξενοδοχείο Giudecca μη σε παρασύρω εγώ! Από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Βενετίας βρίσκονται εκεί (Cipriani) και επίσης μερικά φτηνά και αξιοπρεπέστερα των φτηνών της απέναντι όχθης.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
γεια σας παιδια.εκλεια κι εγω βενετια στις 27/2 για τρεις γεματες μερες.εχω κλεισει στο μεστρε βεβαια εχω χρονο να το ψαξω κι αλλο και να το ακυρωσω το μεστρε.διαβασα ολες τις αποψεις ομως ρε παιδια ειναι πολυ πιο οικονομικα εκει.καποιος ειπε οτι ειναι παρακμιακα.δεν ξερω αν οντως ειναι αλλα ολη τη μερα στη βενετια θα ειμαι.για εναν υπνο δεν με χαλαει.

και επειδη δεν υπαρχει μεγαλη οικονομικη ανεση ειναι ενας συμβιβασμος.απλα ξαναλεω μονο για τον υπνο θα πηγαινουμε μεστρε.

αν καποιος εχει κανενα δικο του τοπ10 για βενετια θα χαρω να το δω.αν και εχω διαβασει τρελα!

υπ οψιν δεν ειμαι ο ταξιδιωτης των μουσειων αλλα της εικονας και της φωτογραφιας.:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.466
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom