Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
244
Likes
210
Ευτυχως παιδια που μου το ειπατε αυτο! Μεγαλη βλακεια πηγα να κανω. Ωραια τωρα ποσo εφικτο ειναι να ειμαστε εγκαιρως στο σταθμο των τρενων Bergamo στις 14.07 εφοσον φτανουμε στις 12.55? Στο site γραφει οτι τα λεωφορεια κανουν 10-15 λεπτα να φτασουν στο σταθμο των τρενων, αλλα ξεκινουν καθε 30 λεπτα και λογικα θα ειναι καθε και μιση και καθε ακριβως. Μηπως να κλεισω το τρενο των 15.07 και να 'χουμε την ψυχουλα μας ησυχη? Μα για μια ωρα νωριτερα στη Βενετια δε σωνομαστε!
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
κλείσε 1507, με ησυχία θα φτάσεις, να φας ένα πανίνι και να πιείς ένα καφέ δίπλα στον σταθμό, με την ησυχία σου
 

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
25
Παιδιά επειδή είχα πάει Bergamo, έχει σταθμό τρένων και είναι 1 ώρα μόλις η διαδρομή για Βενετία κ έχει κ πολύ συχνά δρομολόγια. Είναι στη μέση ακιβώς από Μιλάνο κ Βενετία. Και μιας κ θα πάτε εκεί, μην παραλείψετε, να πάτε μια επίσκεψη στο παλιό Μπέργκαμο (περιοχη alto) με τα μεσαιωνικά κάστρα. Είναι πολύ όμορφη περιοχή, τη γυρνάς μέσα σε 2 ωρίτσες, έχει εκπληκτική πίτσα και πολύ ωραία καφέ με απίστευτη θέα στο καταπράσινο δάσος ή στα κάστρα.
 

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
25
Επίσης, δεν είναι ανάγκη να κλείσετε εισιτήρια για το τρένο. Εκείνη τη στιγμή που φτάνεις στο σταθμό βγάζεις και εισιτήριο. Δεν γίνεται κανένας πανικός. Μου το είπε ιταλός κ το χρησιμοποίησα έτσι όταν ήμουν Μιλάνο. Τη μία φορά το πήρα κ πήγα Μπέργκαμο και την επόμενη Βενετία. Ααααχ, τέλεια θα περάσετε, καλό ταξίδι κ γράψτε εντυπώσεις!
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
πως γίνεται μια απόσταση 255 χλμ να γίνεται μέσα σε 1 ώρα με το τρένο; Η trenitalia το δίνει το λιγότερο 3 ωρες
 

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
25
πως γίνεται μια απόσταση 255 χλμ να γίνεται μέσα σε 1 ώρα με το τρένο; Η trenitalia το δίνει το λιγότερο 3 ωρες
Δίνει νομίζω και Μιλάνο-Βενετία 2,5 ώρες. Το Μπέργκαμο είναι ενδιάμεσος σταθμός. Δεν θυμάμαι ακριβώς αν ήταν 1 ώρα ή 1,5 από Μπέργκαμο, αλλά σίγουρα δεν ήταν 3 ή 3,5 ώρες. Ισως παίζουν διαφορετικοί τύποι τρένων.
 

rebellos

Member
Μηνύματα
163
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Bergamot Βενετία απευθείας δεν παει από ότι ξέρω και με ενδιάμεσο κάνει περίπου τρεις, ίσως και τέσσερις ώρες! Εγώ νοικιάσει αυτοκίνητο και ησυχάσα και πήγα και σιρμιονε που είναι καταπληκτικό!
 

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
25
Μπέργκαμο Βενετία σίγουρα έχει,αλλά τώρα που το σκέφτομαι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για τις ώρες που κάνει κ μάλλον έχει δίκιο ο ThanasisU2, γιατί στο πήγαινε από Μιλάνο κατεβήκαμε Μπέργκαμο για να πάμε alta cita και μετά ξαναπήραμε από Μπέργκαμο τρένο για Βενετία. Οταν γυρνούσαμε όμως από Βενετία, πήγαμε κατευθείαν Μιλάνο. Σ΄αυτή τη δεύτερη διαδρομή είχαμε κάνει 2,5 ώρες. Προφανώς, είναι όμως διαφορετικές γραμμές.
 

Wspr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Rio de Janeiro
Γεια!εχει 2 γραμμες:μια με το γρηγορο μιλανο βενετια(ακριβουτσικο) και την παλια μπεργκαμο-μπρεσια,μπρεσια τερμα σταθμου(σαντα λουσια).δεν χρειαζεται να βγαλεις απο πριν εισητηριο.


Υστ.το μπεργκαμο ειναι σουπερ για μια μερα,πραγματικα αξιζει!μην το χασετε!
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
244
Likes
210
Γεια σας!! Να ρωτησω κατι ακομα.. Φτανουμε Μπεργκαμο στη 12.55 και υπαρχουν οι εξης επιλογες:
- με τρενο Μπεργαμο-Μπρεσια-Βενετια με 67 ευρω (τα 2 ατομα) και φτανουμε στις 18.30
- να νοικιασουμε αυτοκινητο απο το αεροδρομιο στο Μπεργκαμο και να το επιστρεψουμε καποιες ωρες μετα στο αεροδρομιο Τρεβιζο στη Βενετια, με τιμη 40 ευρω (αλλα μαλλον εχει και επιπλεον φορους). Το θετικο σε αυτη την επιλογη ειναι οτι θα φτασουμε πιο γρηγορα και ξεκουραστα και βγαινει και φθηνοτερα! Απ'την αλλη, το ξενοδοχειο μας ειναι στην περιοχη Μεστρε αλλα δε μας δινει επιλογη να το παραδωσουμε στο σταθμο των τρενων εκει, πρεπει αναγκαστικα η παραδοση να γινει στο αεροδρομιο. (ολα αυτα με την εταιρεια hertz οπου εχουμε εκπτωση λογω της ryanair)
Ξερει καποιος ποσες ωρες ειναι οδικως Μπεργκαμο-Βενετια? Ποια ειναι η γνωμη σας, να νοικιασουμε αυτοκινητο να φτασουμε νωριτερα ή πολυς κοπος για το τιποτα? Να σημειωσω σε αυτο το σημειο οτι στη Βενετια θα "βιαζομαστε" γιατι καποιος θελει οπωσδηποτε να παμε και Μιλανο να δουμε αγωνα Μιλαν-Κατανια.. αρα θα εχουμε 2 μερες στη μια πολη και 2 στην αλλη.. και δεν ηθελα ποτε να κανω ταξιδι-αστραπη αλλα... :(
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom