Αυστρία Βιέννη - Τόση ομορφιά!!!

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Kanel την βοηθεια σου παρακαλω :), σβήσε μου τα τελευταία επισυναπτομεν αρχεία τα βαλα κατα λαθος για να εξηγω και να βαζω και την εικονα. Αν μπορεις αν οχι οκ εγω θα τις ξαναβαλω και παρακατω.
Έγινε :)
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Ααααα kanel !! Εισαι φοβερη σευχαριστω και παλι
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στη σκέψη τι θα αντικρίζαμε μέσα σε αυτή την γοτθική εκκλησία και νιώθοντας μαγνητισμένη από μία περίεργη έλξη μπήκαμε μέσα στον Άγιο Στέφανο. Θαμπωθήκαμε από τα λιλά μοβ χρώματα του τις πανέμορφες καμπύλες του και τα αγάλματα που στεκόταν γύρο, γύρο στην εκκλησιά και την γέμιζαν ζωντάνια. Τι υπέροχα τον έχουν φωτισμένο. Μέσα είχε πάρα πολύ κόσμο που έψαλε αρμονικά και πολλούς τουρίστες που κοντοστεκόταν όπως εμάς για να πάρουν μία φωτογραφία.
20150308_102153.jpg
20150308_102455.jpg


Επικρατούσε τόση ηρεμία που ντρεπόσουν να βάλεις φλας στην φωτογραφική μη χαλάσεις όλη αυτή την αρμονία του κόσμου που έψελνε με τόση αγάπη και τόση προσήλωση.

Βγαίνοντας από την εκκλησία παρατηρούσα γύρο μου και έβλεπα με θαυμασμό την απίστευτη λεπτομέρεια σε κάθε σημείου του Αγίου Στεφάνου.Πόση δουλειά έχουν κάνει αναρωτήθηκα :rolleyes-80:.Αξίζουν πολλούς επαίνους όλα αυτά!!
Ακριβώς απέναντι είναι το κτίριο με τους καθρέφτες " Teehaus Haass & Hass". Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν το παρατήρησα στην αρχή :p χα χα!! Εεεε τι να κάνω ήταν πίσω μου χα χα!! Με είχε μαγέψει τόσο πολύ ο Άγιος Στέφανος που δεν έβλεπα τίποτα άλλο γύρο μου. Παρόλα αυτά μία φώτο την έβγαλα :D.

DSCN0341.JPG


Περπατούσαμε ανέμελοι και με σχετικά γρήγορα ρυθμό γιατί ο στόχος μας ήταν το μουσείο φυσικής ιστορίας. Παρατηρήσαμε ότι κόσμος ήταν χαλαρός και με μια άνεση. Δεν θα έχουν κρίση εδώ είπαμε και γελάσαμε ξέροντας ότι κανείς δεν καταλάβαινε τι λέμε:p. Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η αλήθεια είναι ωραίο να χάνεσαι σε ένα μέρος μέσα σε όμορφο κόσμο και να απολαμβάνεις αυτό το " είμαι μακριά από όλους και από όλα". Όχι βέβαια να κοροϊδεύεις κόσμο και να γελάς εις βάρος του.
Σε δέκα λεπτάκια και πολλά λέω είμαστε απέξω από το διάσιμο καφέ " Sacher ". Το χαζέψαμε λιγάκι, αλλά όταν ξεπρόβαλε μπροστά μας το αξιοθαύμαστο κτίριο της όπερας προτιμήσαμε να πάρουμε κάτι στο χέρι και να χαζέψουμε το κτίριο της όπερας από όλες του της μεριές. Προχωρώντας ανεβήκαμε κάτι σκαλιά και φτάσαμε εκεί που " φυλάνε " την συλλογή με τις πεταλουδίτσες!! Δεν μπήκαμε παρόλο που λατρεύω τις πεταλούδες, αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα και προτιμήσαμε να αφιερώσουμε το χρόνο μας σε κάτι καλύτερο. Η διαδρομή ήταν όλο εκπλήξης... δείτε και μόνοι σας...;)
DSCN0053.JPG


DSCN0336.JPG

DSCN0340.JPG


DSCN0055.JPG
DSCN0059.JPG


DSCN0068.JPG
DSCN0070.JPG
DSCN0072.JPG


Και αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που αλλού θες να πας και αλλού βρίσκεσαι χα χα :haha:. Μέχρι να φτάσουμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας αφήστετα!!!! Αποφάσισα ότι " ααα δεν περνάμε και από τα χειμερινά ανάκτορα ( Hofburg)" :haha: . Τι να πει ο καημένος ο άντρας μου. Ευτυχώς τον τάιζα, τον πότιζα του έπαιρνα καφεδάκια και ακολουθούσε χα χα :haha:. Μου έλεγε όλοι στα ταξίδια ξεκουράζονται, εμείς πάλι πτώματα θα γυρίσουμε και θα θέλουμε και 2 μέρες άδεια ακόμα να ξεκουραστούμε χα χα :haha:.

Ο δρόμος πολύ σύντομα και χωρίς να το καταλάβουμε χαζεύοντας τα όμορφα αξιοθέατα μας έβγαλε απέξω από τα χειμερινά ανάκτορα.Να και οι όμορφοι κήποι που για καλή μας τύχη είχαν ξεκινήσει να τους σκάβουν και να φυτεύουν όμορφα πολύχρωμα λουλουδάκια που σε κάνει να νιώθεις ότι η άνοιξη καραδοκεί εδώ απέξω να μπει μέσα στη ζωή μας και να μας γεμίσει μυρωδιές και να μας λούση με τον ήλιο της :rolleyes:.
DSCN0076.JPG


DSCN0089.JPG


DSCN0093.JPG
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Μια παρένθεση για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και αυτό είναι λίγο εκτός θέματος, λέω ότι γελάσαμε που δεν ήξερε κανείς τι λέγαμε και απλά νιώσαμε αυτό το ελεύθεροι!!! που είμαι σίγουροι ότι πολλοί από εσάς το έχετε νιώσεις.Γιαυτό και διευκρινίζω όχι εις βάρος του κόσμου εννοείτε κάτι που θεωρώ λάθος και έχω δει " αμόρφωτους " Έλληνες να προσβάλουν κόσμο και να γελάνε με χυδαιότητα. Όντως πάντως εκεί δεν πρέπει να έχουν κρίση και έχουν επίσης πολύ καλή οργάνωση.
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Το Hofburg είναι ένα μαγευτικό κτίριο που θέλεις να κάτσεις σε μία γωνιά και να το χαζεύεις με ηρεμία χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς. Αυτό και κάναμε, κάναμε τις βόλτες μας εκεί γύρο κάτσαμε στο παγκάκι να πάρουμε μία ανάσα να ευχαριστηθούμε, να δούμε τις πύλες,την πλατεία και την ομορφιά που είναι γύρο μας. Συνεχίσαμε με οδηγό μας την κορυφή του Rathaus (Δημαρχείο) που ξεπρόβαλε από μακριά σα να μας έλεγε " ελάτε και σε εμένα " χα χα :D.
DSCN0083.JPG
DSCN0088.JPG


Να 'μαστέ και εμείς!!! :haha: Όπως φαίνεται και στη φώτο είμαστε με ζεστά ρούχα ντυμένοι.Εγώ φοράω μακρύ σακάκι σκουφάκι,κασκόλ, γάντια και μπότες βολικές για περπάτημα. Την δεύτερη μέρα βέβαια μιας και είχε καλό καιρό έβαλα τα αθλητικά μου με γκέτες και είχα πάρει και north face μποτάκια αλλά ήταν καινούργια τάχα φορέσει ελάχιστα και δεν είχαν ανοίξει όσο θα έπρεπε για τόσο περπάτημα. Αυτά τα λέω γιατί γνωρίζω ότι πολλές κοπέλες όπως και εμένα προβληματίζεστε στο τι θα πάρετε.
DSCN0102.JPG

Καθώς πλησιάσαμε στο υπέροχο "Rathaus" είδαμε ένα τεράστιο κτίριο απέναντι που απόρησα στο τι είναι. Δεν είχα ενημερωθεί γι' αυτό o_O. Βλέπω και έγραφε "theater".Λέω του άντρα μου θέατρο είναι βρεεε!!! ( μη δείξω ότι μου ξέφυγε κάτι στον οδηγό χα χα). Μου λέει αλήθεια!! Δε το κατάλαβα!!! Ξεκαρδηστάκαμε στα γέλοια μου έδωσε ένα φιλί για να με παρηγόρηση και άνοιξα τον οδηγό μου να δω τι μου ξέφυγε. Ήταν το Burgtheater πολύ όμορφο και πολύ εντυπωσιακό.
Εδώ θα κάνω μία υποσημείωση ότι εγώ είχα τον οδηγό TOP 10. Αυτούς παίρνω σε κάθε ταξίδι είναι πολύ κατατοπιστική και λένε σχεδόν τα πάντα. Έχουν χάρτη που βοηθάει πάρα πολύ για το που βρίσκετε το καθετί και έχει και χάρτη του μετρό.
Γύρο από το Δημαρχείο είχαν πίστες με πατινάζ που έκανε πάρα πολύς κόσμος. Όπως εμείς έχουμε την θάλασσα έτσι και εκεί έχουν το πατινάζ. Δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε. Είπαμε μη σπάσουμε κανένα χέρι, πόδι και είμαστε και μακριά :haha:. Αφήστε που σίγουρα θα κάναμε ντόμινο τους υπολοίπους. Γύρο γύρο είχε ξύλινα κουτουκιάρικα σπιτάκια που έδινα σοκολάτες ροφήματα κτλ. Πήραμε νεράκι 3,5 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι. Ναι είναι λιγάκι ακριβό και επίσης έχει με ανθρακικό η χωρίς. Εμείς παίρναμε χωρίς "νο γκας" έτσι το ζητάτε και πήγαμε και πήραμε από τα σούπερ μάρκετ SPAR στη επιστροφή μεγάλα μπουκάλια και βρήκαμε την
ησυχία
μας.
Ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο είχε ένα σαν ανσασερ στρογγυλό που ανέβαζε τον κόσμο πολύ ψηλά και με φόρααα φζουυννν τον κατέβαζε κάτωωω!! Πλάκα κάνω χα χα μπορείτε να μπείτε εκείιι σε ανεβάζει αργάαα αργάαα και σε κατεβάζει πάλι αργά! Πήγαμε κοντά για να μπούμε αλλά γινόταν πανικός από κόσμο έτσι το αφήσαμε. Προτιμήσαμε να πάμε μια βόλτα γύρο από το παγοδρόμιο να δούμε τις πίστες και τα μικρά πιτσιρίκια που προσπαθούσαν αγκαλιά με τους πιγκουίνους και να κάνουν πατινάζ.
DSCN0099.JPG
DSCN0104.JPG
DSCN0110.JPG
DSCN0101.JPG

Νομίζω εδώ θα μπορούσα και εγώ να κάνω.. δυο βήματα χα χα :haha:.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.038
Likes
41.041
Είχα αρκετό κόσμο και όχι μόνο τουρίστες, είδαμε εκεί και τους πρώτους Έλληνες. Το φαγητό μας ήταν πίτσα!!! χαχα έχουμε ξεχαστεί από την Ρώμη χαχα:haha:. Φάγαμε 3 κομμάτια πίτσα τεράστια και 2 μικρές coca coles και δώσαμε 12 ευρώ. Μια χαρά. Αυτό το μαγαζάκι είχε και μαγειρευτό φαγητό ήταν seiservice έπαιρνες το δίσκο σου το φαγητό σου και καθόσουν όπου ήθελες. Ήταν συμπαθητικό σε βολικό σημείο καλό και οικονομικό φαγητό. Της 3 φορές φάγαμε εκεί.
Μια δυο ερωτήσεις, αν γνωρίζεις:
1) Έχεις καμιά άλλη πρόταση για φαγητό; Κατά προτίμηση τοπική κουζίνα, όχι ιταλικό;
2)Τα μουσεία είχαν μεγάλες ουρές; Χρειαζόταν να κλείσει κάποιος εισιτήριο εκ των προτέρων;
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Μια δυο ερωτήσεις, αν γνωρίζεις:
1) Έχεις καμιά άλλη πρόταση για φαγητό; Κατά προτίμηση τοπική κουζίνα, όχι ιταλικό;
2)Τα μουσεία είχαν μεγάλες ουρές; Χρειαζόταν να κλείσει κάποιος εισιτήριο εκ των προτέρων;
ελα paefstra αν θυμαμαι θα πας και εσυ συντομα στη Βιέννη. Λοιπον εγω πήγα και στο eistein θα το αναφερω και παρακατω στην ιστορια δες εδω : https://www.google.com/url?sa=t&rct...7ijfhJ3WnfsImP44e83WjmA&bvm=bv.88528373,d.d24
πολυ ωραιο φαγητο, μου το προτειναν αποδω καποια παιδια. Πολυ ωραια σνιτσελ και ωραιο περιβαλλον.
Σχετικα με τα μουσεια εμεις δεν κλεισαμε πουθενα, στο μουσειο φυσικης ιστοριας αργισαμε κιολας να παμε. Βγαζεις εισητηρια και μπαινεις μεσα χωρις καμια καθυστεριση. Στα θερινα ανακτορα πολυ κανενα προβλημα βγαλαμε εισητηριο και για ζοωλογικο στα 22 ευρω το ατομο. Μπηκαμε πολυ γρηγορα. Ειχε μια σχετικη ουρα αλλα ουτε 5 λεπτα δεν περιμεναμε.
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Για τα θερινά ανάκτορα κλείσε για καλό και για κακό γιατί εγώ καλοκαίρι που πήγα γινόταν της τρελής.Είχε τεράστια ουρά.
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Για τα θερινά ανάκτορα κλείσε για καλό και για κακό γιατί εγώ καλοκαίρι που πήγα γινόταν της τρελής.Είχε τεράστια ουρά.
καλοκαιρι ισως παντως εγω τωρα που πηγα ηταν οκ, αα επισης μπορει και το ιδιο το ξενοδοχειο να σου κλεισει αν θες μια μερα νωριτερα. Παντως εμας ειχε πολλα γκρουπ αλλα οπως ειπα πολυ γρηγορα προχωρησε η ουρα.
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Μείναμε αρκετή ωρίτσα χαζεύοντας τον κόσμο στο παγοδρόμιο και βολτάροντας στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου. Αφού ξεκουραστήκαμε και χαλαρώσαμε πήραμε τον δρόμο προς το μουσείο φυσικής ιστορίας περνώντας πρώτα από την βουλή. Το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς υψώνετε μπροστά από το όμορφο άσπρο κτίριο με επιβλητικό τρόπο που σε κάνει να νιώθεις όμορφα συναισθήματα για την Ελλαδίτσα μας. Απ 'ότι διάβασα ο αρχιτέκτονας ήθελε να το κάνει να μοιάζει στην αρχαία Ελλάδα. Καλά τα έχει καταφέρει...:rolleyes:

DSCN0113.JPG

DSCN0115.JPG


Και ναίιιι!!! Επιτέλους φτασαμέεεε!!! Μπροστά μας ξεπροβάλλουν τα δύο μουσεία το " Kunsthistorisches Museum " (Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης) και το " Naturhstorisches Museum " ( Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ). Ανάμεσά τους είναι το άγαλμα της Maria Theresia σε μία γλυκούλα πλατεία μέσα σε πράσινους ομορφοκουρεμένους θάμνους.
Εμείς είχαμε αποφασίσει να μπούμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας που έχει μέσα πετρώματα, δεινοσαύρους κ.α. Το επέλεξα αυτό γιατί δεν έχουμε πάει σε κάτι αντίστοιχο. Γενικώς προσπαθώ σε κάθε μας ταξίδι να πηγαίνουμε σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχα σε κάποιο άλλο μέρος.
Μπαίνοντας μέσα στο μουσείο έμεινα με το στόμα ανοιχτό! :shock: Όχι μόνο από τα πόσα πετρώματα,δεινοσαύρους και όλες τις αλυσίδες ζώων που ήταν απίστευτα πολλά και αναλυτικά αλλά από το γιγάντιο κτίριο που δεν το χώραγε το μάτι μου. Για να βοηθήσω όσους δεν έχουν πάει. Μπήκαμε από δεξιά, και δεξιά έχει ένα κισσέ με έναν άνθρωπο που σου βγάζει τα εισιτήρια. Δώσαμε 20 ευρώ για 2 άτομα και κάτσαμε δυόμιση, τρεις ώρες με στάση στο δωμάτιο των δεινοσαύρων γιατί τα πόδια μου τα είχαν παίξει λιγάκι:D. Φωτογραφίες δεν επιτρέπονται σε κάποια σημεία. Εγώ ευγενικά και γλυκά... έβαλα τον άντρα μου να ρωτήσει χα χα, ρώτησε τον φύλακα μπορεί η κοπέλα να πάρει φωτογραφίες, χαμόγελο εγώ!!:D Πάω κοντά για να ακούσω την απάντηση. Μου λέει ένας χοντρούλης συμπαθητικός κυριούλης. " Βγάλε αλλά εγώ δεν σε είδα " και γέλασε. Έτσι τράβηξα κάποιες φώτο χωρίς φλας για να μην προκαλώ κιόλας αλλά σε κάποια σημεία που το είχα παντού όχι φωτογραφίες δεν τράβηξα. Είπα να το σεβαστώ ;).
DSCN0119.JPG



DSCN0126.JPG


Εδώ λοιπόν είναι η τεράστια συλλογή με τα πετρώματα και πολύτιμους λίθους!!! Χιλιάδεςςς!!! Εμένα μου άρεσαν τα μωβ " αμέθυστος! Στα επόμενα δωμάτια είχε κοσμήματα που γίνονται από τους πολύτιμους λίθους που σαν γυναίκα με μαγέψαμε αρκετά θα έλεγα που σκεφτόμουν καλά είναι αληθινά!! Έτσι χύμα τα έχουν χα χα:haha:.

DSCN0130.JPG

DSCN0132.JPG


Περάσαμε από δωμάτια με τις αλυσίδες από διάφορα ζώα, θάλασσας και στεριάς την ιστορία της γης. Με εντυπωσίασε που είχε σε διάφορα σημεία κάτι σαν παιχνίδι έτσι ώστε να μην βαρεθείς και για τα μικρά και μεγάλα παιδιά να τους κινήσει το ενδιαφέρον. Τι εννοώ είχε π.χ. κιάλια που έβλεπες μέσα και είχε μικροοργανισμούς, είχε ένα σαν τιμόνι που το γύριζες και έδειχνε πως δημιουργείτε ενέργεια, το ρεύμα και άλλα τέτοια που έβλεπες τα πιτσιρίκια να το διασκεδάζουν και εμείς μαζί τους.
DSCN0135.JPG


Στα δωμάτια με τους δεινόσαυρος είχε έναν δεινόσαυρο σαν αληθινόο!!! Έκανε τις κινήσεις του δεινοσαύρου με μεγάλη επιτυχία. Εγώ δεν τον είχα πάρει χαμπάρι γιατί δεν κινητέ συνέχεια και εκεί που χαλάρωνα έπιασε και κουνούσε τα μάτια του, ψάρωσα!! Λέω από την κούραση δε βλέπω καλά χα χα:haha:.Ο άντρας μου το είχε δει από ποιο πριν και έπιασε και γέλαγε. Ε! σε λίγα λεπτάκια έπιασε και έκανε κινήσεις. Ήταν εντυπωσιακό και πολύ αστείο που περνούσαν πολύ όπως εμένα αμέρημνα και ξαφνηκά αυτός κατέβαζε το κεφάλι και πάθενες σοκ!
DSCN0141.JPG


Τι εντυπωσικόοο!!!

DSCN0144.JPG


Στον τελευταίο όροφο έχει καφετέρεια για να πάρεις μια ανάσα και να απολάυσεις αυτό το όμορφο κτίριο.
DSCN0148.JPG
DSCN0127.JPG

DSCN0151.JPG


Εμείς προτιμήσαμε να βγούμε έξω να παρατηρήσουμε λίγο ακόμα τα όμορφα κτίρια να βγούμε φωτογραφία με το ελεφαντάκι :D και να πάμε να φάμε στο μαγαζάκι που μας είχατε προτείνει από εδώ. Eistein https://www.google.com/url?sa=t&rct...Zdn0_O-f5rT-g-r4r-PgxzQ&bvm=bv.88528373,d.d24.
Πολύ ωραίο φαγητό με καλές τιμές και τέλειο περιβάλλον. Μπήκαμε μέσα κάτσαμε κοντά στον Eistein μπας και μας δώσει έτσι καμιά ιδέα και βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Αυτός μας έβγαλε την γλώσσα!! :confused: τι ήθελα να μας πει με αυτόο!!;;o_O χα χα :haha:.

DSCN0152.JPG

Δώσαμε 22 ευρώ για αυτά που βλέπεται. Υπόψιν τίποτα δεν είχε στα Αγγλικά!! Είδα εκεί σνίτσελ του είπαμε με πατάτες και μας έδειξε ένα γεύμα που τάχει όλα λέει. Το σνίτσελ μμμμ μούρλια!! Η πατατοσαλάτα ... ήταν μέτρια βασικά είχε κρεμμύδι που εγώ δεν το τρώω το έφαγε ο άντρας μου :D και και αυτό το πράσινο είναι γλιστρίδα το έφαγα. Είχε και μια σος ωραία και αυτή και 2 αναψυκτικά. Περιβάλλον υπέροχο ξύλινα καθίσματα με καγκελάκια ένα δέντρο στη μέση του μαγαζιού και πόλυ καθαρό.

DSCN0155.JPG


20150308_155338.jpg


Φάγαμε γεμίσαμε τα κοιλιδάκια μας ξεκουράσαμε τα πατουσάκια μας :D και συνεχίσαμε πιο χαλαρά την επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο να κάνουμε ένα μπανάκι στην ωραία μας μπανιερίτσα με θέα στη Βιέννη χα χα :p και να βγούμε βόλτα να δούμε καλύτερα την Βιέννη φωτισμένη και λαμπερή!
Στο δρόμο για την επιστοφή συναντήσαμε μία εκκλησία την Votivkirche.Λες και είχε βγει από άλλο παραμύθι. Μου θύμησε λίγο την Σαγκραδα Φαμίλια της Βαρκελώνης. Πολύ εντυπωσιακή!!! Είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκκλησία, ξεχωρίζει από μακρία με τις δύο όμορφες κορυφές της που ανυψώνονται στον ουρανό και σε τραβάνε την προσοχή με έναν περίεργο τρόπο :rolleyes:.
DSCN0164.JPG


DSCN0167.JPG


Κοντοσταθήκαμε να την βγάλουμε φωτογραφία να πάρουμε λίγο από την ομορφιά της και επόμενη στάση η Graben. Αχχχ!!! Έρωτας η Graben :rolleyes:. Τι ομορφιά! Τι ωραίος πεζόδρομος, μαγαζιά, καφετέριες, με τα τραπεζάκια τους έξω με τις σόμπες κόσμος να κάνεις βόλτες με τα παιδάκια τους τα σκυλάκια τους!!! Αχχχ!! Τέλειααα!!! Ήξερα ότι τις επόμενες μέρες θα ήταν η στάνταρ βόλτα μας ;). Πριν φτάσουμε βέβαια συναντήσαμε το διάσιμο ρολόι Anker Uhr που η ιστορία λέει ότι κάθε ημέρα 12 ζευγάρια φιγούρες, που κάθε ένα συμβολίζει την ιστορία της Βιέννης, κάνει ένα βήμα μπρωστά την ώρα. Να πω την αλήθεια εμείς από σπόντα το παρατηρήσαμε :D. Φαίνεται! δεν λέω αλλά είναι σε άσχετο λίγο σημείο. Ίσως βέβαια έφταιγε και η κούρασή μας.
DSCN0170.JPG

DSCN0171.JPG
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Πήραμε και σοκολατάκια από το δρόμο, εεε, τόσο δρόμο άξιζαν τα λίγα παραπάνω ευρώ δεν πειράζει! Λίγο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο τσουπππ, να και ένα ωραίο ζαχαροπλαστείοοο!!! Είπαμε να κρατήσαμε τα σοκολατάκια για το βράδυ και να γευτούμε τα γλυκάκια μιας και θέλαμε κάτι γλυκό για τονώσει (και καλά όχι ότι μας είχε πιάσει αυτό το "τα θέλω όλααα" χα χα). Αν παρατηρήσετε την φώτο θα δείτε και το κατάστημα που πήραμε τα γλυκάκια που ήταν γευστικότατα!!! Πολύ ευγενικές οι κοπέλες και τιμές γύρο στα 3,4 ευρώ.
DSCN0176.JPG


Ααααα!!! Φάγαμε και το γλυκό!!! ωραίοοο;;;;!!! Πολύ ωραίοοο!!! Ξεκουραστήκαμε αρκετά και βγήκαμε την βραδινή μας βολτούλα χωρίς κανένα άγχος φόβου. Κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και πιστεύω για πολλούς από εδώ. Στην Βιέννη μέρα, νύχτα δεν φοβήθηκα καθόλου!!! Συναντήσαμε ελάχιστους " τύπους " που έτσι μου φάνηκαν κάπως, και μετρημένους ζητιάνους και διάφορους τέτοιους. Παντού υπήρχε μία ηρεμία και ασφάλεια και μία καθαριότητα τουλάχιστον εκεί που γυρίζαμε εμείς. Επίσης παρατήρησα ότι σέβονται πολύ τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και τους τυφλούς. Τα φανάρια έχουν και ήχο για να τους βοηθάει αλλά και σε πολλά σημεία συνάντησα ότι είχαν σκαλιστά γράμματα για να την εξυπηρέτησή τους. Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς!! :).
Περάσαμε τα φανάρια και τους και πήγαμε βόλτα στη granben αποφασισμένοι ότι θα φάμε αυτά τα πασίγνωστα λουκάνικα. Εγώ επέμενα κιόλας ότι πρέπει να τα δοκιμάσουμε παρόλο που εγώ δεν είμαι πολύ του hot dog. Βρήκαμε μια καντηνούλα και πήραμε δύο Hot dog με τυρί μουστάρδα και κέτσαπ και ευτυχώςςς νερά, χα χα :haha:. Γιατί γελάωω;;; με το που τα είδα εγώ έτσι στρουμπουλά με τα συγχωρήσεως τα φοβήθηκε το μάτι μου χα χα. Λέω δεν μου φαίνονται σαν τα δικά μας:D. Τρώω την πρώτη μπουκια... αμάνννν λύσαααα!!! χα χα :haha:. Σε όλο το δρόμο έλεγα την λέξη λύσααα!!! Ο άντρας μου είχε πεθάνει στο γέλιο γιατί εγώ επέμενα για όλο αυτό. Εκείνος βέβαια το έφαγε μια χαρά και έφαγε και το δικό μου και μου έλεγε " να πως ζεσταίνονται εδώ χα χα". Με τόσο αλάτι όχι ζεσταίνεσαι σου πάει η πίεση 20 χα χα:haha:. Το ζήσαμε και αυτό πάντως, τα λουκάνικα κόστιζαν 3,5 ευρω το ένα hot dog και τα νεράκια 3 ευρώ το ένα. Εμένα όπως καταλάβατε δεν μου άρεσαν :confused: αλλά γούστα είναι αυτά.
Περπατήσαμε μέσα στον κόσμο χαζέψαμε τα μαγαζιά και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας για άλλη μια νύχτα την υπέροχη θέα από το δωμάτιο μας τρώγοντας σοκολατάκια του μότσαρ για να απαλύνω την γεύση του λουκάνικου :confused: :haha:. Δείτε τι ωραία βιτρίνααα!! Είχα ήδη ξεκινήσει να στολίζουν πασχαλιάτικα.

DSCN0177.JPG
DSCN0178.JPG

Εδώ να συμπληρώσω ότι ήταν η μέρα την γυναίκας!!! Ναιιι!!! περνόντας τον δρόμο για το ξενοδοχείο είχε ένα μαγαζάκι που πουλούσε βολβους, λουλούδια κ.α. Από νωρίς πείραζα τον άντρα μου ότι είναι η μέρα της γυναίκαςςς!! Τι θα μου κάνεις που είμαστε εδώωω μαζίιι!!! Εεε δεν θα πω πολλάα... Το επόμενο πρωί ήταν η πρώτη μου φωτογραφία.


DSCN0186.JPG


Κάνε μικρά πράγματα με ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ!

 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.705
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom