Βραζιλία Βορειοανατολική Βραζιλία - ειδικά για go2dbeach

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Η Βραζιλία είναι μια αχανής χώρα με διαφορετικό χρώμα, κουλτούρα και έθιμα σε κάθε περιοχή. Η βορειοανατολική έχει τις πιο συγκλονιστικές παραλίες με ατελείωτους σχηματισμούς από άμμο, με αμμόλοφους και λιμνούλες ενδιάμεσα που ξεκινούν από ζούγκλα και καταλήγουν στον ωκεανό. Κάτι σαν μια έρημο που καταλήγει όμως σε θάλασσα. Κάποια μέρη είναι τουριστικά, εύκολα προσβάσιμα και έχουν όλες τις ανέσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως δεν έχει τουριστική υποδομή. Μην περιμένεις ξενοδοχεία πολυτελείας όπως στην Ασία, σπάνιο φαινόμενο στην Ν. Αμερική γενικά. Επίσης στο μεγαλύτερο μέρος της ΒΑ Βραζιλίας μιλούν μόνο βραζιλιάνικα!!! Έχουν όμως διάθεση να σε βοηθήσουν κ να σε γνωρίσουν. Πήγα το 2006, το οργάνωσα μόνη, βρήκα τα μέρη διαβάζοντας το lonely planet, έκλεισα τα αεροπορικά και ξενοδοχείο για τις 2 πρώτες μέρες στο Ρίο, τίποτα άλλο. Α!! πήρα και μια φίλη μαζί που όμως δεν μιλούσε τίποτα κ δεν είχε διάθεση να βοηθήσει σε τίποτα, μου έκανε και κριτική για την οργάνωση - λες και ήμουν ταξιδιωτικός πράκτορας! Μου ήταν πιο πολύ βάρος, γι αυτό τώρα σκέφτομαι αν είναι καλύτερα μόνη, ή να πάρω κάποιον άσχετο πάλι μαζί, ίσα για να έχω παρέα.
Τέλος πάντων δεν αξίζει να πας με ταξιδιωτικό γραφείο γιατί θα δώσεις κοντά στα 4000 Ευρώ το άτομο για υπηρεσίες που δε θα σου κοστίσουν εκεί ούτε 800 Ευρώ, είναι απόλυτα ασφαλές ταξίδι. Τα αεροπορικά πρέπει να κανονίσεις νωρίς για να τα βρεις φθηνά. Θα χαρώ να σου δώσω ότι πληροφορίες θέλεις.

Υ.Γ.: Σε όποιο γνωστό γραφείο πήγα για να μου βγάλουν εισιτήρια για Βραζιλία, μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν, ότι ήταν γεμάτες οι πτήσεις και ότι δεν θα μπορούσα να βρω και πουθενά αλλού. Με παρότρυναν να μπω σε κάποιο απο τα γκρουπ τους, να πάω κάπου αλλού. Εγώ όμως βρήκα την ίδια μέρα και με διαφορετικούς συνδυασμούς πτήσεων. Συμπέρασμα: φρόντισε ή από το internet ή απο κάποιο μικρό γραφείο που να τους εμπιστεύεσαι.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.974
Likes
9.405
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κατ'αρχην σε ευχαριστω παρα πολυ που εκανες τον κοπο να γραψεις λιγες πληροφοριες , αλλα κυριως γιατι μου επιβεβαιωσες αυτα που υποψιαζομουν. Οτι μπορω να παω μονη χωρις γραφειο , ειναι ασφαλες ταξιδι και οι καλες παραλιες ειναι βορεια.:D
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Πολύ καλές οι πληροφορίες. Δώσε και
πιο λεπτομερή περιγραφή (πόλεις, δρομολογια, κόστη κλπ)
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Αυτό το ταξίδι το έκανα τέλος Αυγούστου 2006 μια εποχή που είναι σχεδόν χειμώνας για το Ρίο με θερμοκρασίες από 18-25 βαθμούς κελσίου και όσο πας Βόρεια η θερμοκρασίες είναι σχεδόν ίδιες όλους τους μήνες. Υγρασία και ζέστη γενικά. Μου κόστισε 2500 Ευρώ περίπου με αεροπορικά Αθήνα- Μαδρίτη-Ριο, Ρίο - Μαδρίτη - Αθήνα, και εσωτερικές πτήσεις, Ρίο - Σάο Λούις, Σάο Λούις - Φορταλέζα, Φορταλέζα - Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, Σαλβαδόρ - Ρίο. Εκτός από το Ρίο που μείναμε σε ξενοδοχείο πάνω στην Κόπα Καμπάνα, πολύ ωραίο 4*, πεντακάθαρο με τρομερό πρωϊνό κ ωραία θέα, όλη την παραλία, σε όλα τα άλλα μέρη μείναμε σε πανσιόν που τις βρίσκαμε από το αεροδρόμιο. Το ξενοδοχείο για 5 νύχτες, 2 στην αρχή και 3 στο τέλος κόστισε 450 Ευρώ το δίκλινο, σύνολο. Οι πανσιόν κόστισαν από 20 έως 30 δολλάρια το δίκλινο, την ημέρα. Το φαγητό από 8 έως 20 δολλάρια το άτομο, εκτός από μια churascarria που είχε μπουφέ και ήταν πανάκριβη στην κοπακαμπάνα που πληρώσαμε 50 δολλάρια το άτομο. Στη Βορειοανατολική Βραζιλία το Σάο Λούις είναι must , είναι στην τελευταία επαρχία που συνορεύει με τον Αμαζόνιο, είναι το κέντρο της reggae της Βραζιλίας, αποικιακό, πρώην αποικία Γάλλων, με πλακόστρωτα και μπάντες να παίζουν παντού μουσική τα βράδια. Πολλά κλαμπ reggae, και κόσμο να χορεύει στους δρόμους. Δεν έχει θάλασσα για μπάνιο βέβαια λόγω μόλυνσης, αλλά το χρώμα και η διασκέδαση είναι φοβερά. Από εκεί μπορεί να κανονίσει κάποιος εκδρομή στο lencois maranhenses, μοναδικής ομορφιάς τοπίο, όπου οι αμμόλοφοι απο άσπρη ψιλή άμμο σχηματίζουν λίμνες που μπορείς να κολυμπήσεις. Καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση και φαίνονται και απο το αεροπλάνο, σαν μεγάλα άσπρα σεντόνια που καταλήγουν στον Ατλαντικό. Το ένα κ μοναδικό τουριστικό γραφείο που υπάρχει κ που δεν μιλάνε αγγλικά, κάνει αυτές τις εκδρομές. Κανένα πρόβλημα όμως!! Είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν κ να συννενοηθούν. Αυτά για αρχή.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.974
Likes
9.405
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οπως λεει ο vagantos μια πιο λεπτομερης περιγραφη θα μας αρεσε - αν ηταν ταξιδιωτικη ιστορια ακομα καλυτερα μια και ταξιδεψες οπως μου αρεσει κι εμενα , τελειως ανεξαρτητα.
Να μας πεις πως μετακινηθηκες , αεροπλανα , λεωφορεια κλπ..Αν με τα ισπανικα μου θα επιβιωσω αφου πολλες λεξεις ειναι παρεμφερεις με τα πορτογαλικα απο οσο ξερω.
Ε, αντε κανε μας και περιγραφη του δρομολογιου απο ποιες πολεις περασατε , ονοματα παραλιων κλπ..

Ποσταραμε ταυτοχρονα σχεδον και δεν ειχα δει την απαντηση σου!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.974
Likes
9.405
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πωπω ζημια που επαθα τωραααα reggae , αμμολοφοι!!
Να υποθεσω οτι δεν ειναι περιοχη που δεχεται πολυ τουρισμο ετσι?
Στο τελος λες 'αυτα για αρχη' , αρα να υποθεσω οτι εχουμε και συνεχεια?:clap::clap:
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Λοιπόν και εγώ Ισπανικά ξέρω, είχα να τα μιλήσω 10 χρόνια βέβαια. Έγινε μεγάλος χαβαλές με τα Βραζιλιάνικα!! Οι άνθρωποι μόνο στο Ρίο , Σάο παουλο κ Μπραζίλια μιλάνε αγγλικά, και μόνο όπου υπάρχει σχέση με τουρισμό, δηλ. ξενοδοχεία κλπ. Οι ξεναγοί στις εσωτερικές εκδρομές μας μιλούσαν μόνο Βραζιλιάνικα άντε και κάποια Ισπανικά με προφορά Βραζιλιάνικη. Δεν χρησιμοποιούσαμε αγγλομαθείς γιατί κόστιζαν 3πλάσια. Επίσης είναι έτσι η προφορά τους, που μόνο όταν μπεις στο νόημα, θα τα λατρέψεις και θα συνεννοηθείς. Δεν διαβάζονται όπως γράφονται. π.χ. το R διαβάζεται σαν χ. το νόμισμά τους που γράφεται real, και στον πληθυντικό reais προφέρεται χεάις, κ άλλα πολλά που έχουν πλάκα.
Κάτι άλλο τώρα σε σχέση με την ασφάλεια: Είσαι απόλυτα ασφαλής εάν δεν προκαλείς με επίδειξη πλούτου και επίδειξη του τύπου: έρχομαι από τη Δύση και το δείχνω. Η απλότητα στην εμφάνιση κ στη συμπεριφορά εκτιμάται καθώς κ η έλλειψη κοσμημάτων, ακριβών ρολογιών και εμφανούς κάμερας, τσάντας, πορτοφολιού αποτελεί κανόνα. Ταξίδεψα 20 μέρες, έκανα κλάμπινγκ, γύρισα ξημερώματα στο κατάλυμα. Δεν μου έλειψε τίποτα από τα πράγματά μου, αλλά χρησιμοποίησα στοιχειώδη λογική. Για τα λεφτά χρησιμοποίησα ένα moneybelt πολύ λεπτό που μπαίνει μέσα από τα ρούχα. Επίσης καλό είναι να μην κουβαλάς διαβατήριο αλλά φωτοτυπία, κ τα απολύτως απαραίτητα χρήματα. Τα άλλα στο χρηματοκιβώτιο. Στο Σαλβαδόρ είναι λίγο πιο επικίνδυνα, αλλά τηρώντας τους κανόνες είσαι οκ. Α! αν βέβαια τύχει να έρθει κάποιος να σε κλέψει εννοείται ότι δεν αντιστέκεσαι, γι αυτό φροντίζεις εκ των προτέρων να μην έχεις σημαντικά χαρτιά ή κάρτες όταν κυκλοφορείς ειδικά βράδυ. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να θυμηθώ να σου πω αν θα πας. Αν σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο μπορείς να με ρωτήσεις. Θα με διευκολύνεις να θυμηθώ.
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Ξαναγυρνώ στο Σάο Λούις. Δεν είναι τουριστικός προορισμός, ούτε έχει καταλύμματα πολυτελείας. Έχει πανσιόν αποικιακές, με ανεμιστήρες και εσωτερικές αυλές. Με μαύρους γκρουμ που το βράδυ μου έφτιαχναν καφενζίνιο, πολύ γλυκό μικρό καφεδάκι και καθόμασταν στα σκαλάκια στο πλακόστρωτο και μιλούσαμε με τις ώρες. Αυθόρμητα και αυτοσχέδια πάρτυ ρέγκε στους δρόμους αλλά και πάρτι με αφρικάνικες μουσικές με κρουστά. Κάθε βράδυ. Ευρωπαίοι ελάχιστοι μετρημένοι στα δάχτυλα, και ως επί το πλείστον καλοί τουρίστες. Σ' όλη τη ΒΑ Βραζιλία Έλληνας ούτε για δείγμα - από την άποψη ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ταξιδιωτική κουλτούρα. Ακόμα και η φίλη μου περίμενε εξωτικό ξενοδοχείο και χλιδές και δεν πίστευε ότι αυτό που θα μέναμε στο Σάο Λούις ήταν πανσιόν. Το πέρασε για κρεοπωλείο!!!:haha::haha:
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Επίσης έχει φεστιβάλ στο Σάο Λούις, απο μέσα Ιουνίου έως μέσα Αυγούστου με γιορτές παντού στην πόλη. Τον Νοέμβριο φεστιβάλ ρέγκε και φυσικά έχει κ καρναβάλι!
 

stellaer

Member
Μηνύματα
46
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
γεια χαρα,

με παρεπεμψε στο θεμα η φιλη go2dbeach..
λοιπον εχω κανονισει ταξιδακι για βραζιλια τον αυγουστο.
θα επισκεφτουμε σαο παολο, ριο, σαλβαντορ και μορο ντε σαο παολο (νησακι στη μπαια).
ερωτηση 1: απο αποψη καιρου, μπανιο στη θαλασσα κανεις??
ερωτηση 2: σχετικα με ριο, που θεωρεις οτι ειναι καλυτερα να μεινεις ιπανεμα η κοπα?
ερωτηση 3: moneybelt, υποθετω εννοεις την λεπτη που μπαινει κατω απο την μπλουζα? σε τι ειδους καταστηματα θα βρω?
ερωτηση 4: για φωτογραφιες εννοεις οτι ειναι επικυνδινο να βγαζουμε?

αυτα νομιζω προς το παρον..

:)
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Πάντα έχει ζέστη και μπάνιο μπορείς να κάνεις άνετα όλες τις εποχές. Στο Ρίο είναι καλύτερα να μένεις Κόπα προς τη μεριά που αρχίζει για να μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια και στην Ιπανέμα. Είναι πολύ κοντά, πηγαινοερχόμασταν για πλάκα μεταξύ των δύο παραλιών. Στην Ιπανέμα έχει μαγαζιά για ψώνια απο βραζιλιάνους σχεδιαστές και όχι αμιγώς τουριστικά, απίθανα καφέ με φοβερά γλυκά σοκολατένια και με φρούτα. Ωραίο κόσμο έχει και στις δύο. Η Κόπα πιο δημοφιλής και μεγάλη και η Ιπανέμα πιο κοσμοπολίτικη. moneybelt λεπτό θα βρεις στον Δημητριάδη με τα είδη κάμπινγκ, βουνού κλπ΄.
Μπορείς να βγάζεις ανετότατα φωτογραφίες, αλλά αν πας στις φαβέλες ή βράδυ οπουδήποτε να έχεις το νου σου. Μην επιδεικνύεσαι! Μη μοστράρεις τσαντάκια, χρυσαφικά, μηχανές σα να είσαι στην Ελλάδα. Δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Το μέρος με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα είναι το Σάο Πάουλο.
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Επείσης το Σαλβαδόρ είναι σούπερ!! Να πας το βράδυ πελουρίνιο που χορεύουν και παίζουν μουσική στο δρόμο, θα τρελαθείς. Μην απομακρυνθείς όμως από τα κεντρικά σημεία γιατί έχει εγκληματικότητα στα στενά. Όταν είσαι σε μέρος με πολύ κόσμο πρόσεχε τα πράγματά σου και στις παραλίες να παίρνεις μόνο την πετσέτα σου. Συνήθως έχει ντουλαπάκια που κλειδώνουν σε κάποιες παραλίες για τα πολύτιμα αντικείμενα. Μην ανησυχείς, θα συνηθίσεις να λειτουργείς έτσι μετά τις 2 πρώτες μέρες και θα περάσεις τέλεια. Οι βραζιλιάνοι είναι ωραίος λαός, ωραία ποτά, μουσική, χορός. Στο Σαλβαδόρ μιλάνε ελάχιστα αγγλικά, ίσως και καθόλου. Στο Ρίο κάτι γίνεται! Ζηλεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!:roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.274
Μηνύματα
885.888
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom