Βora Bora: Πρώτο μήνυμα

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Όλοι οι φανατικοί φίλοι της πολυνησίας μόλις αποκτήσαμε τον δικό μας χώρο στο αγαπημένο μας forum. Ξεκινώ τη συζήτηση αντιγράφοντας ένα μικρο μέρος ενός ενδιαφέροντος άρθρου που βρήκα στο protothema.gr, στην ενότητα για τα ταξίδια.

ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Αν τα ψάξει κανείς στο χάρτη, θα τα βρει με πολλή δυσκολία. Πρόκειται για μια συστάδα από μικροσκοπικά νησάκια, θα λέγαμε σχεδόν «αθέατα» στην υδρόγειο σφαίρα, που βρίσκονται νοτιονατολικά του Ειρηνικού Ωκεανού, ανάμεσα στην Αυστραλία και την ανατολική ακτή της Αμερικής.
170 ηφαιστειογενή και κοραλλιογενή νησιά, 170 πινελιές στο χάρτη, χωρισμένα σε πέντε αρχιπελάγη, καλύπτουν μία επιφάνεια στο μέγεθος της Ευρώπη. Η Γαλλική Πολυνησία, ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, χρωμάτων και γεύσεων, αποτελεί έναν ελίτ προορισμό, που απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς ταξιδευτές, σε όσους που δεν διστάζουν να διασχίσουν δυο ωκεανούς για να «αγγίξουν»… το όνειρο!
http://www.protothema.gr/content-travel.php?id=5347#Οι καρτποσταλικής ομορφιάς λευκές παραλίες, οι κρυστάλλινες λιμνοθάλασσες, τα καταγάλανα νερά με τα πολύχρωμα ψάρια, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι τα φοινικόδεντρα, τα πολυτελέστατα resorts με τα ξύλινα bangalows πάνω στο νερό, οι χαμογελαστοί άνθρωποι καθώς και οι μοναδικές δραστηριότητες που προσφέρονται, συνθέτουν το παζλ ενός από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο.
Και αν η Γαλλική Πολυνησία δεν σας λέει ακόμα κάτι σαν όνομα, είναι σίγουρο ότι οι λέξεις Ταϊτή, Bora-Bora και Μουρέα, μέλη του συμπλέγματος νησιών “The Society Ιslands” (κοινωνά νησιά) - τα μεγαλύτερα και πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Πολυνησίας με υποδομές που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες- θα σας βάλουν κατευθείαν στο κλίμα.
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο και να δείτε πανέμορφες φωτογραφίες από τον αγαπημένο μας προορισμό πατήστε εδώ:

http://www.protothema.gr/content-travel.php?id=5347

Σας καλωσορίζω με την ευχή όλοι μας να βρεθούμε σύντομα στον επίγειο παράδεισο.:clap::clap::clap::clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επειδη το αρθρο αναφερεται μονο στα Ταιτη-Μπορα-Μουρεα , αντιγραφω εδω ενα κομματι που εχω γραψει στην αναζητηση πληροφοριων του σαιτ για να εχουμε πληρη εικονα της Γαλλικης Πολυνησιας και να μην την μπερδευουμε με τη Μπορα μπορα που ειναι μονο ενα νησι της :D.

Η Γαλλικη Πολυνησια αποτελειται απο 118 νησια που απαρτιζουν 5 αρχιπελαγη :

Αρχιπελαγοs Gambier :Πολυ κοντα στα νησια Tuamotu ωστε συχνα να θεωρουνται ως ενα αρχιπελαγος .Tα νησια με μεγαλυτερο το Mangareva λεγονται και τα ξεχασμενα νησια αφου σπανια δεχονται επισκεπτες και αποτελουν την περιφερεια μιας λιμνοθαλασσας πλατους 15 km οπου φιλοξενουνται οι καλυτερες καλλιεργειες μαργαριταριων.
Εδω εκαναν οι Γαλλοι τις περιφημες πυρινικες δοκιμες τους προκαλωντας ανεπανορθωτη ζημια στον υποθαλασσιο κοσμο. Το θαλασσιο περιβαλλον βρηκε εδω τον πιο απιθανο εχθρο , τον ανθρωπο!
Κι ομως ο πανεμορφος κοσμος που υπαρχει κατω απο την επιφανεια της θαλασσας αποτελει ζωντανο βαρομετρο του ποσο ευαλωτοι ειμαστε απεναντι στη φυση και πως η αποφαση να την προστατεψουμε θα ειναι τελικα η τελευταια μας λυση .

Αρχιπελαγος Austral: Ο Κριστιαν Φλετσερ μαζι με τους αλλους στασιαστες του Bounty , βρηκαν καταφυγιο στο νησι Tubuai κι εκαναν δυο αποτυχημενες προσπαθειες να γινουν αποδεκτοι απο τους κατοικους του παραδεισου .Σημερα μεγαλες φυτειες καφε και εξωτικων φρουτων προμηθευουν την Pappeete με αφθονα προιοντα..Στα νησια Raivavae , Rurutu , Rapa , Rimatara και κυριως στο Tubuai που ενωνεται με τακτικες πτησεις με την Papeete μπορει κανεις να κανει ποδηλατο στον ησυχο παραλιακο δρομο που αγκαλιαζει το νησι , εκδρομες με 4x4, snorkeling διπλα σε φαλαινες humpback , να επισκεφτει τα γιγαντια αγαλματα tiki οπως αυτα των νησιων του Πασχα.Η απλα να αφησει τα χναρια του σε καποια απο τις απατητες λευκες παραλιες .

Αρχιπελαγος Marquesas: Ψηλα ηφαιστιογενη νησια και τα πιο απομακρυσμενα απο ολες τις ηπειρους..Τα μεγαλυτερα που διαθετουν και αεροδρομιο ειναι τα Nuku-hiva, Ua-pu , Hiva-oa και Ua-huka.
Εδω ο Gaugin βρηκε τον μεγαλυτερο ανταγωνιστη του στη ζωγραφικη...τη φυση. Πανεμορφα παρθενα τοπια , εκπληκτικοι καταραχτες , βλαστηση φιαγμενη απο πρασινο βελουδο να καλυπτει αποκρυμνους βραχους που πεφτουν κατακορυφα σε ηρεμους ορμους.
Εδω διαλεξε να ζησει τα τελευταια του χρονια και να ταφει ο Paul Gaugin και ο Jackues Brel.
Εδω εμπνευστηκε το βιβλιο του ‘In the south seas’ o R.L.Stevenson.
Εδω γυριστηκε το Survivor Marquesas των ΗΠΑ.


Αρχιπελαγος Societe: Tahiti , Moorea , Bora-bora , Tetiaroa , Huahine ,Raiatea ,
Tahaa , Maupiti
Το πιο γνωστο-τουριστικο συγκροτημα νησιων και το πιο ακριβο!

Αρχιπελαγος Tuamotu:Τεσσερις μονο λεξεις , Rangiroa , Manihi , Tikehau , Fakarava
Απλα το αγαπημενο μου!
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Καλά τα λέμε εδώ και μπράβο που είχατε την ιδέα και την πρωτοβουλία να ανοίξετε τα γκρουπς. Δεν θα ήταν όμως καλλίτερο αν μαζεύαμε πληροφορίες και φτιάχναμε μια ενότητα για την Γαλλική Πολυνησία? Ζωή τι λές? Και να την αναβάζαμε δεόντως στο δέον μέρος.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Stella ηδη εχω ξεκινησει μια ενοτητα που αφορα τη Γαλλικη Πολυνησια στην αναζητηση πληροφοριων του σαιτ και απο κει ειναι και το αποσπασμα που παραθετω πιο πανω.
Το εκανα για να εχουμε μια γενικη εικονα των νησιων και απο κει και περα εδω θα συζηταμε τα δικα μας οι γειτονες :D (χοροι tamure , συγκομιδη μαργαριταριων ,polynesian tatoo , επιδιορθωσεις κανο , ενοικιαση καλυβας :haha::haha:).

Οι βασικες πληροφοριες θα καταγραφονται εκει που ανηκουν δηλαδη στην αναζητηση πληροφοριων γιατι μπορει πολυ συντομα καποιος απο μας να τις χρειαστει-αμην και πότε!
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
ok thanks
καλή συνέχεια
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
μπραβο παιδια που εχετε ασχοληθει με αυτον τον προορισμο ας βρουμε οσο πιο πολλα μπορουμε
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ελπιζω οτι συντομα θα εχουμε μια ταξιδιωτικη ιστορια απο πρωτο χερι Efi μολις με το καλο επιστρεψεις:clap:
 

taxidologion

Member
Μηνύματα
18
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
#
Ταξίδι-Όνειρο
#
Αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα για τη Γαλλική Πολυνησία, ευχαρίστως να απαντήσω στο φόρουμ. Ήμουν σε Papeete, Bora Bora και Maupiti πριν 14 μήνες.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οχι φιλε taxidologion..τι να σε ρωτησουμε..:lol::lol: Απλα κοβουμε τις φλεβες μας εδω μεσα!!Ειναι το ταξιδι ονειρο της πλειοψηφιας του φορουμ! Θελουμε ενα πληρες αρθρο!Θελουμε ολες τις λεπτομερειες του ταξιδιου!Αν ειναι πραγματι ο παραδεισος που ολοι εδω ονειρευομαστε να δουμε! Και φωτογραφιες αν μπορεις να ανεβασεις :clap:. Εγω θελω να μαθω για το Maupiti! Να υποθεσουμε οτι ηταν γαμηλιο ταξιδι? Ποσες μερες εμεινες?
Ξεκινα να μας τα πεις ΟΛΑ και στην πορεια θα κανουμε ερωτησεις!!
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
αμαν μου ρχονται απανωτα εγκεφαλικα.ποιο νοσοκομειο εφημερευει?δεν τα λενε ετσι αποτομα αυτα.για ξεκινηστε με εισητηρια ,διαμονη και αξιοθεατα και μετα βλεπουμε
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Αγαπητέ taxidologion, οι go2dbeach και αθηνά123 τα λένε μια χαρά. Ξεκίνα εσύ να μας λες και θα σε ρωτήσουμε κι εμείς για το ταξίδι αυτό που αποτελεί όνειρο για πολλούς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom