Βora Bora: Πρώτο μήνυμα

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
συμφωνω με τα κοριτσια φυσικα.μονο αγαπητε βιασου παρακαλω γιατι απο μερα σε μερα θα κλεισω το πληρες προγραμμα της εκδρομης. θελω τα φωτα σου!!!!!!!!!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οσοι δεν το εχετε παρει χαμπαρι , ο συμφορουμιτης taxidologion εχει ανεβασει ολιγες φωτο στην γκαλερι μας με αρκετα σχολια-πληροφοριες απο κατω..σπευσατε :)
 

taxidologion

Member
Μηνύματα
18
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
#
Ταξίδι-Όνειρο
#
Maupiti

Βρέθηκα στη Γαλλική Πολυνησία, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που διήρκεσε συνολικά ένα μήνα και περιελάμβανε επίσης δύο από τα νησιά Κουκ (Ραροτόγκα, Αϊτοτάκι) και τη Νουμέα (Νέα Καληδονία). Εκεί, όπως θα φαντάζεται ο καθένας ίσως, μελανησίες, πολυνησίες, μικρονησίες... και βάλε συνθέτουν μια πανσπερμία νησιών (από το μέγεθος της Θάσου ας πούμε για παράδειγμα μέχρι και ακατοίκητες νησίδες με περιφέρεια 500 μέτρων) στη μέση του πουθενά, με τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους.

Στη Γαλλική Πολυνησία, έμεινα μόνο 7 μέρες, και περιορίστηκα σε τρία νησιά του αρχιπελάγους της 'εταιρίας': Papeete (2), Bora-Bora (3) και Maupiti (2). Έφτασα στην Ταϊτή προερχόμενος από τη Ραροτόγκα (νησί-πρωτεύουσα των Κουκ), με πτήση περίπου 3 ωρών. Δεν ξέρω τί λεπτομέρειες να γράψω. Δεν θέλω να ενθουσιάσω ούτε να απογοητεύσω με προσωπικές εντυπώσεις. Ο παράδεισος είναι παντού και... εκεί φυσικά!

Το Maupiti είναι θα έλεγα ισάξιο σε χάρες και φυσικές ομορφιές με τη Bora Bora. Διαφέρει σε αυτά: δέχεται πολύ-πολύ λιγότερους τουρίστους, επομένως είναι ήσυχο. έχει πιο 'αγνούς' ντόπιους. έχει 10-12 pension με 70-100 bungalows συνολικά όλο το νησί. δεν υπάρχουν εστιατόρια ή μπαρ (ξεχάστε τη γνωστή νυχτερινή διασκέδαση). φαγητό/ποτά σερβίρονται εκεί όπου μένεις.

Γενικά, τα νησιά του Ειρηνικού δεν έχουν καμία σχέση ας πούμε με την Ταϋλάνδη (νυχτερινή ζωή). Προσφέρονται για ήρεμες, χαλαρές διακοπές. Είναι πολύ-πολύ ασφαλή, με χαρούμενο και φιλικό κόσμο, δεν ενέχουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία (σε ελάχιστα μόνο νησιά απαιτείται να πάρει κάποιος μερικές μικρές προφυλάξεις).

Το μόνο πρόβλημα είναι... τα χρήματα! Χρειάζονται αρκετά έως πολλά -από αυτά που συνήθως δεν περισσεύουν- για να πραγματοποιήσει κάποιος ένα ταξίδι τουρισμού/αναψυχής σε αυτά τα μέρη. Υπολογίστε αεροπορικό εισιτήριο μετ' επιστροφής όχι κάτω από 1.400 ευρώ το άτομο, στη καλύτερη περίπτωση. Το ελάχιστο ημερήσιο κόστος στη Γαλλική Πολυνησία μπορεί να ξεκινά από 80 ευρώ το άτομο -όχι παρακάτω. Εκτός κι αν κοιμάται κάποιος στην παραλία χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι (δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ), αγοράζει μόνο φρούτα από πλανόδιους αγρότες για να χορτάσει και γενικώς δεν ξοδεύει...

Όχι, δεν βρισκόμουν εκεί σε γαμήλιο ταξίδι.



Οχι φιλε taxidologion..τι να σε ρωτησουμε..:lol::lol: Απλα κοβουμε τις φλεβες μας εδω μεσα!!Ειναι το ταξιδι ονειρο της πλειοψηφιας του φορουμ! Θελουμε ενα πληρες αρθρο!Θελουμε ολες τις λεπτομερειες του ταξιδιου!Αν ειναι πραγματι ο παραδεισος που ολοι εδω ονειρευομαστε να δουμε! Και φωτογραφιες αν μπορεις να ανεβασεις :clap:. Εγω θελω να μαθω για το Maupiti! Να υποθεσουμε οτι ηταν γαμηλιο ταξιδι? Ποσες μερες εμεινες?
Ξεκινα να μας τα πεις ΟΛΑ και στην πορεια θα κανουμε ερωτησεις!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ καλες οι πληροφοριες που μας δινεις εδω , αλλα και αυτες που αναφερεις ανα φωτογραφια. Χαζεψα με τις φωτο απο το ονειρο μου , το one foot του Aitutaki. Αν μου ζητουσαν να επιλεξω μια μονο ημερισια εκδρομη στη ζωη μου , αυτην θα επελεγα.

Ερωτηση λοιπον..οπως σχολιαζεις και σε καποια φωτο , πολλοι συγκρινουν τη λιμνοθαλασσα του Aitutaki με αυτην της Μπορα μπορα. Καποιοι λενε οτι τα Κουκ ειναι πολυ καλυτερα.
Εσυ που τις ειδες απο κοντα τι λες? Που θα επελεγες να ξαναπας αν μπορουσες? Και φυσικα το ερωτημα που μας καιει ολους :lol: ειναι τα νησια Κουκ αρκετα πιο οικονομικα απο τη Γαλλικη πολυνησια? Απο διαφορα που εχω διαβασει και συζητησει αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
παιδια τι ειναι το one foot aitutaki?
Το Aitutaki ειναι ενα απο τα νησια Κουκ και βρισκεται 220χλμ. βορεια της Ραροτονγκα , ειναι μια πραγματικη οαση στον ωκεανο. Αποτελειται απο το κυριως νησι και μια μεγαλη λιμνοθαλασσα τριγυρισμενη απο μικροτερα νησακια. Το τελευταιο νησακι της λιμνοθαλασσας Αιτουτακι εχει σχημα πατουσας οταν το βλεπεις απο ψηλα και γι΄αυτο το λενε 'one foot island'.
Ο θρυλος λεει οτι καποτε επιτεθηκε μια φυλη στο Αιτουτακι και ενας νησιωτης με το γιο του το εσκασαν με ενα κανο και βγηκαν στο συγκεκριμενο νησι (one foot). Πηρε αγκαλια το αγορι , το εκρυψε και κωπηλατησε μονος μεχρι τη Ραροτονγκα για να ζητησει βοηθεια. Οι κακοι τον ακολουθησαν αλλα οταν βγηκαν στο νησακι ειδαν μονο ενα ζευγος πατημασιες στην αμμο (only one foot) και συμπεραναν οτι δεν ειχε βγει εκει με το γιο του ο κυνηγημενος...αφησαν λοιπον το νησι που μολις ειχαν βαπτισει one foot island και το αγορι γλιτωσε..
 

Attachments

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τι έγινε ρε παιδιά; Τι καινούργια μέλη είναι αυτά; Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν!!! Που είναι τα πιεσόμετρα. Άντε και στα δικά μας οι υπόλοιποι!!!
 

taxidologion

Member
Μηνύματα
18
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
#
Ταξίδι-Όνειρο
#
Ας προσπαθήσω να συγκρίνω το Αίτο'ταάκι των Νησιών Κουκ με τη (Μ)πόρα (Μ)πόρα ή το Μαο'πιτί της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ως εικόνα: Το Αίτο'ταάκι είναι πολύ μικρότερο -ιδίως συγκρινόμενο με τη (Μ)πόρα (Μ)πόρα. Δεν έχει 'βουνά' παρά μόνο χαμηλούς λοφίσκους. Η λιμνοθάλασσά του και οι αμμουδιές του είναι εξίσου 'πανέμορφες', ιδιαίτερα στα μικρά νησάκια που περιστοιχίζουν το 'κύριο' νησί, όπως το φημισμένο 'one foot' (πραγματικά μαγευτικό!).

Σημειώνω ότι, σε ένα διπλανό από το 'one foot' νησάκι (δεν θυμάμαι το όνομά του) το Σεπτέμβριο του 2006 γυρίστηκαν επεισόδια του αμερικανικού 'survivor'. Ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία η επιλογή των αμερικανών. Αμέσως μετά την προβολή της σειράς, αυξήθηκε κατά 80% η επισκεψιμότητα αμερικανών (και όχι μόνο) τουριστών στο νησί. Όπως μου έλεγε ένας ντόπιος, αυτό είναι καλό για την οικονομία του νησιού, αλλά απ' την άλλη φοβούνται για την αλλοίωση του τοπίου από την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή τουριστικών θερέτρων, του τύπου bungalows μέσα στη θάλασσα, όπως συνέβη πριν δύο δεκαετίες στη δημοφιλή και κορεσμένη πια (Μ)πόρα (Μ)πόρα.

Προφανώς, η ανάπτυξη του τουρισμού, το ενδιαφέρον των πρακτορείων για πακέτα (έστω και ολιγοήμερων) διακοπών στο νησί, θα αυξήσει τις τιμές. Ενδεικτικά, όταν έκανα το 'Aitutaki day tour' (στις 5/4/2007) με την Air Rarotonga πλήρωσα 399 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (επίσημο νόμισμα των Κουκ). Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, βλέπω ότι έχουν πάει την τιμή στα 500 περίπου δολάρια.

Ωστόσο, το κόστος γενικά, συγκρινόμενο με της Γαλλικής Πολυνησίας είναι σημαντικά μικρότερο. Στα Κουκ (είτε στη Ρααρο'τόνγκα είτε στο Αίτο'ταάκι είτε στο Ατιού, που είναι οι πλέον δημοφιλείς -με την σειρά που τις αναφέρω, κυρίως λόγω της σχετικά μικρής απόστασης μεταξύ τους και των υποδομών που έχουν αναπτύξει- τουριστικοί προορισμοί), μπορεί κανείς να βρει καλό δωμάτιο ακόμη και με 25 ευρώ. Στη Γαλλική Πολυνησία με αυτή την τιμή δεν βρίσκεις θέση ούτε σε... παγκάκι! Το φαγητό είναι επίσης σημαντικά φθηνότερο, όπως και όλα τα άλλα συνήθη έξοδα.

Στα Κουκ αισθάνεσαι πιο 'αυτόνομος'. Είδα πολλούς, κυρίως στη Ρααρο'τόνγκα, να μένουν σε ανετότατα 'διαμερίσματα' (με υπνοδωμάτιο, κουζίνα, τουαλέτα, μπαλκόνι) σε τιμές που ξεκινούν από 30 ευρώ και που διαθέτουν ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, τοστιέρα ακόμη και φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο! Να βγαίνουν στην αγορά (μικρά σούπερ-μάρκετ), να ψωνίζουν φτηνά και μαγειρεύουν έστω και απλά φαγητά. Έτσι περιορίζουν σημαντικά τα έξοδά τους. Μπορείς να νοικιάζεις 'σκούτερ' με 40 ευρώ για μία βδομάδα ή αυτοκίνητο/τζιπάκι, ακριβότερα βέβαια, αλλά δεν χρειάζεται. Τα νησιά είναι πολύ μικρά και δεν υπάρχουν μεγάλες διαδρομές.

Στη Γαλλική Πολυνησία, αν δεν γνωρίζεις -έστω και στοιχειωδώς γαλλικά- θα αισθάνεσαι 'περιορισμένος' επικοινωνιακά. Βέβαια, όλοι όσοι εμπλέκονται στη προσφορά υπηρεσιών στο τουρισμό, παντού σήμερα σε όλον τον κόσμο, μιλούν και καταλαβαίνουν αγγλικά. Μπορείς να συνεννοηθείς. Όχι όμως και με τους ντόπιους, τους απλούς κατοίκους, που συνήθως θα έχουν να σουν πουν περισσότερα. Στα Κουκ όλοι μιλούν αγγλικά (επίσημη γλώσσα).

Συνοψίζοντας: Τα νησιά Κουκ, ως ταξιδιωτικός προορισμός, είναι πολύ φθηνότερα και λιγότερο 'τουριστικά'. Και εδώ μπορεί να βρει κανείς, μάλιστα σε πιο 'αυθεντική' εκδοχή, αυτό που λέμε ειδυλλιακό-εξωτικό-τροπικό περιβάλλον. Εκτός και αν υπάρχει η 'εμμονή-φαντασίωση' να μείνει κανείς σε ένα 'πολυτελές' bungalow μέσα στη θάλλασα: τότε επιλέγει (Μ)πόρα (Μ)πόρα ή κάποιο αντίστοιχό του σε κάποια άλλα νησιά του Ειρηνικού -όχι όμως στα Κουκ (επί του παρόντος τουλάχιστον).

Και κάτι ακόμη σημαντικό: Το αεροπορικό εισιτήριο, που είναι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους για ένα ταξίδι προς τα εκεί. Υπάρχουν δύο επιλογές: ή πας από δυτικά μέσω ΗΠΑ (από Λος Άντζελες) ή από ανατολικά μέσω πολλών επιλογών ενδιαμέσων στάσεων, ανάλογα με την αεροπορική εταιρία που θα επιλέξει κανείς. Πήγα με την Emirates (Αθήνα-Ντουμπάι-Σιγκαπούρη-Μπρισμέιν-Όκλαντ) με τιμή εισιτηρίου μετ' επιστροφής (Όκλαντ-Σίδνεϋ-Μπαγκόγκ-Ντουμπάι-Αθήνα) 1.195 ευρώ (κατ' άτομο εννοείται!). Και από Όκλαντ για τη Ρααρο'τόνγκα με την Pacific Blue (τιμή εισιτηρίου μετ' επιστροφής κατ' άτομο 350 ευρώ). Στη Γαλλική Πολυνησία (Παπε'έτέ) πήγα από τη Ρααρο'τόνγκα, με πτήση της Air Tahiti-Αir Rarotonga (τιμή εισιτηρίου μετ' επιστροφής 735 δολάρια Νέας Ζηλανδίας). Η πτήση αυτή που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2007, γίνεται με τη συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιριών στο πλαίσιο της θέλησης των αντίστοιχων δύο κυβερνήσεων να συνδέσουν τις δύο αυτές περιοχές μεταξύ τους και να προσφέρουν στους τουρίστες την επιλογή να τις επισκεφτούν...

Αν ψάξει κάποιος εντατικά στο διαδίκτυο (θέλει χρόνο βέβαια και αρκετή επιδεξιότητα να ξέρεις πού-να-βρίσκεις-τί, να το αξιολογείς και να το διασταυρώνεις) μπορεί να πάρει απαντήσεις για όλα. Ιδίως σε 'κρυμμένες' πληροφορίες από fora, blogs, κλπ. κι όχι μόνο από τις 10-20 πρώτες εμφανίσεις στο google, που βγάζουν τα μεγάλα πρακτορεία ταξιδίων με προσφορές συνήθως ακριβών πακέτων ή τα γνωστά 'hotel booking'.


Πολυ καλες οι πληροφοριες που μας δινεις εδω , αλλα και αυτες που αναφερεις ανα φωτογραφια. Χαζεψα με τις φωτο απο το ονειρο μου , το one foot του Aitutaki. Αν μου ζητουσαν να επιλεξω μια μονο ημερισια εκδρομη στη ζωη μου , αυτην θα επελεγα.

Ερωτηση λοιπον..οπως σχολιαζεις και σε καποια φωτο , πολλοι συγκρινουν τη λιμνοθαλασσα του Aitutaki με αυτην της Μπορα μπορα. Καποιοι λενε οτι τα Κουκ ειναι πολυ καλυτερα.
Εσυ που τις ειδες απο κοντα τι λες? Που θα επελεγες να ξαναπας αν μπορουσες? Και φυσικα το ερωτημα που μας καιει ολους :lol: ειναι τα νησια Κουκ αρκετα πιο οικονομικα απο τη Γαλλικη πολυνησια? Απο διαφορα που εχω διαβασει και συζητησει αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει.
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
θυσαυρος οι πληροφοριες σας.η τιμη του εισιτηριου απιστευτη.ποση ωρα ειναι η πτησεις?να ξερω τι να περιμενω.
 

taxidologion

Member
Μηνύματα
18
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
#
Ταξίδι-Όνειρο
#
Αν θυμάμαι καλά:

Αθήνα-Ντουμπάι: 4 ώρες
Ντουμπάι-Σιγκαπούρη: 7,5 ώρες
Σιγκαπούρη-Μπρισμπέιν: 8 ώρες
Μπρισμπέιν-Όκλαντ: 3 ώρες περίπου
Όκλαντ-Ραροτόνγκα: 3,5 ώρες
Ραροτόνγκα-Ταϊτή (Παπεετέ): 2,5 ώρες περίπου

Πρέπει να δείτε αν θα πάτε στον τελικό προορισμό (Κουκ ή Ταϊτή) μέσω Λος Άντζελες ή μέσω διαδρομής από ανατολικά. Θα πρέπει να τσεκάρετε και συγκρίνετε τουλάχιστον 10-15 αεροπορικές εταιρίες για διαθέσιμα δρομολόγια και τιμές. Η Emirates μπορεί να μην είναι η φθηνότερη επιλογή για να φτάσετε Όκλαντ. Απ' την άλλη ίσως βρείτε κάποιο φθηνό εισιτήριο για ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο (ιστοσελίδες αεροπορικών εταριών και άλλων ειδικών μηχανών αναζήτησης που δίνουν συνδυασμένες πτήσεις/τιμές). Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, μην περιμένετε να βρείτε ο,τιδήποτε χαμηλότερο σε τιμή από τα 1.500-1.600 ευρώ για να πάτε από Αθήνα στη μέση του Ειρηνικού.

θυσαυρος οι πληροφοριες σας.η τιμη του εισιτηριου απιστευτη.ποση ωρα ειναι η πτησεις?να ξερω τι να περιμενω.
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
καλη τιμη για την ακρη του κοσμου.δεν ειναι υπερβολικη.πολλες ωρες ομως οι πτησεις.τα αεροπλανα για κουκ και μπορα μπορα ειναι μικρα ή κανονικα?
 

taxidologion

Member
Μηνύματα
18
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
#
Ταξίδι-Όνειρο
#
Για νησιά Κουκ (Ραροτόνγκα) από το Όκλαντ:
Μπορείτε να πάτε είτε με την Pacific Blue (εταιρία χαμηλού κόστους) είτε με την Air New Zealand. Η πρώτη έχει 2 ή 3 πτήσεις την εβδομάδα, με 'κανονικό' αεροσκάφος (Boeing 737-800) και (καλύτερη) τιμή γύρω στα 280 ευρώ μετ' επιστροφής το άτομο συμπεριλαμβανομένων φόρων. Η πτήση είναι άνετη (διάρκεια περίπου 4 ώρες). Συνιστώ να πάρετε μαζί σας για το ταξίδι κάποια snacks και νερό από το αεροδρόμιο του Όκλαντ, για να μην χρειαστεί να πληρώσετε για σάντουιτς, καφέ ή ποτά που προσφέρουν μέσα στο αεροπλάνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να γευματίσετε σχετικά φτηνά στο αεροδρόμιο του Όκλαντ (στο πρώτο όροφο προσφέρουν κάποια πιάτα -ακόμη και μεξικάνικης ή ινδικής κουζίνας, αν προτιμάτε), νωρίς το απόγευμα πριν την πτήση που αναχωρεί γύρω στις 7 και κάτι. Η δεύτερη εταιρία, πετά κάθε μέρα για Ραροτόνγκα, με μεγαλύτερο αεροσκάφος (boeing 767-300) αλλά έχει ακριβότερο εισιτήριο (στη καλύτερη περίπτωση γύρω στα 380 ευρώ). Στη διάρκεια της πτήσης σερβίρεται γεύμα και ποτό-καφές, δωρεάν.

Για νησιά Κουκ (Ραροτόνγκα) από την Ταϊτή (Παπετέ):
Εκτελεί δρομολόγιο δύο φορές την βδομάδα (Τρίτη και Σάββατο) η Air Tahiti σε σύμπραξη με την Air Rarotonga. Το αεροσκάφος είναι ATR72, άνετο, χωρίς πρόβλημα, για την 2 ωρών και 40 λεπτών περίπου πτήση. Και η τιμή γύρω στα 400 ευρώ το άτομο μετ' επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων φόρων.

Για την Ταϊτή (Παπετέ) από Λος Άντζελες:
Εκτελούν δρομολόγια, τόσο η Air France όσο και η Air Tahiti Nui. Δεν ξέρω τιμές. Μπορείτε να δείτε στις ιστοσελίδες των εταιριών. Κι εδώ τα αεροσκάφη είναι 'κανονικά'. Η πτήση διαρκεί νομίζω γύρω στις 8 ώρες.

Κοίταξα, με αφορμή το μήνυμά σας, την τιμή του εισιτηρίου από Αθήνα για Όκλαντ της Emirates. Αυξήθηκε κατά πολύ συγκριτικά με αυτό που πλήρωσα εγώ πέρσι το Μάρτιο (1.150 ευρώ). Σήμερα μάλλον δεν θα βρείτε τιμή χαμηλότερη από 1.750 ευρώ! Οπότε πρέπει να δείτε και την περίπτωση μέσω άλλης οδού, εάν δεν θέλετε να πάτε στα Κουκ και προτιμήσετε τη Γαλλική Πολυνησία. Έψαξα λίγο και είδα ότι η Air Tahiti Nui προσφέρει τιμή 1.600 ευρώ, για πτήση μετ' επιστροφής από Παρίσι για Παπετέ, μέσω Λος Άντζελες. Διαρκεί γύρω στις 23 ώρες συνολικά και είναι καλή περίπτωση.

Μη σας απασχολούν τα αεροπλάνα. Είναι εντάξει. Και συνήθως τα... μεγαλύτερα παθαίνουν βλάβες. Ο καιρός στον Ειρηνικό είναι σε γενικές γραμμές καλός για τις πτήσεις...



καλη τιμη για την ακρη του κοσμου.δεν ειναι υπερβολικη.πολλες ωρες ομως οι πτησεις.τα αεροπλανα για κουκ και μπορα μπορα ειναι μικρα ή κανονικα?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.431
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom