Γαλλική Πολυνησία και Μαλδίβες

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Λοιπόν παιδιά έκανα αυτό το θέμα για να εκφράσω μια απορία που πολύ θα ήθελα οι γνώστες των εξωτικών προορισμών να μου την λύσουν. Βλέπω ότι πολλοί θέλουν σαν τρελλοί να πάνε στην Γαλλική Πολυνησία. Και εμένα θα μου άρεσε πολύ να πάω εκεί. Πρόκειται για ένα ταξίδι που κοστίζει 3.500 ευρώ και πάνω ενώ ένα αντίστοιχο στις Μαλδίβες κοστίζει 2000 ευρώ. Τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο μέρη και κάποιος έχει όνειρο ζωής την Γαλλική Πολυνησία ενώ μπορεί να πάει στις πολύ παρόμοιες Μαλδίβες με πολύ μικρότερο budget; Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, αυτοί οι δύο προορισμοί είναι πολύ παρόμοιοι. Διαφέρει τόσο πολύ η bora-bora και αν ναι, σε τι; :shark:
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Η αρκετά βάσιμη άποψη του Βαγγέλη για τις Μαλβίδες δίνει κάποιες απαντήσεις επί του θέματος. ;) Και εμένα η Μαλβίδες μου κάνουν για πολύ "φτιαχτό" προορισμό. Επίσης η Γαλλική Πολυνησία είναι και τέρμα θεού, που αποτελεί ψυχολογικό παράγοντα για κάποιους! :cool:
 
Μηνύματα
28
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Thailand...
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα μπόρα
Προσωπικά θα διαφωνίσω...με τον βαγγέλη όχι γιατί έχει κάποιο άδικο σε αυτά που λέει αλλά γιατί βλέπει και επιβάλλει ουσιαστικά, στον εαυτό του, να πάει ή να μην πάει κάπου...το θέμα λειτουργεί παρόμοια με το να αρέσει σε κάποιους αυτό ή το άλλο και σε κάποιους όχι.... Οι μαλδίβες για μένα ήταν πολύ καλύτερες και ομορφότερες απο κοντά παρά απο τις χιλιάδες φωτο...που υπάρχουν σκόρπιες στο ίντερνετ. Η μέγιστη διαφορά όμως μεταξύ των μαλδίβων και των Μπόρα μπόρα είναι για μένα η τοποθεσία που βρίσκονται...είναι μέγιστη διαφορά ο ινδικός με τον ειρηνικό....Μπορεί οπτικά να λέμε ότι έχουν ομοιότητες αλλά τα βουνά στη μέση της θάλασσας δεν τα βλέπεις στις μαλδίβες... Πάντως έχω τάξει στον εαυτό μου να πάω και στα Μπορα οπότε θα μιλάω εκ του ασφαλούς...:) Οι μαλδίβες μπορεί να είναι γεμάτες <<γκαρσόνια>> αλλά για μένα που είχα ανάγκη την απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση έμοιαζε με παράδεισο...το θέμα είναι πως το βλέπει κανείς...για παράδειγμα αν κάποιος θέλει δράση στα ταξίδια του πάει σε μέρη όπως Υεμένη ή στην ινδονησία.... Το να πάει κάποιος στα μπόρα μπόρα ή στη χαβάη ή στο νησί του πάσχα είναι πέρα για πέρα αντισυμβατικό και εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα. Οι μαλδίβες είναι μόλις 8 ώρες μακριά απο την ελλάδα με το αεροπλάνο και ο ειρηνικός πολλές παραπάνω ώρες... Αυτή πάνω κάτω είναι η άποψη μου... Το πάν είναι να φεύγουμε...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγω νομιζω οτι οι ομοιοτητες αναμεσα στα δυο μερη τελειωνουν σε μια φωτογραφια με παραλια και φοινικες που θα μπορουσε να ειναι τραβηγμενη στο ενα ή στο αλλο μερος.
Απο κει και περα ομως οι διαφορες ειναι πολλες.

Πρωτα απ'ολα το να πας στις Μαλδιβες σημαινει οτι θα βρεθεις σε ενα νησακι που το γυρνας σε λιγα λεπτα με τα ποδια και φιλοξενει ενα ξενοδοχειο οπου εκει αρχιζουν και τελειωνουν οι εναλλακτικες σου. Ειναι οπως λεει ο Ταξιδιωτης για πληρη χαλαρωση. Η Μπορα μπορα εχει περιμετρο γυρω στα 30 χιλιομετρα για να οδηγησεις , χωματοδρομους με χωριουδακια , βουνα και επιλογες για τρεκιν , σαφαρι με 4*4, φαγητο σε διαφορα μαγαζια και ανακατεμα στις αγορες με ντοπιους. Και φυσικα η Πολυνησιακη κουλτουρα με ντοπιες γκαλερι , τα τραγουδια και τους χορους ειναι πανταχου παρουσα στην Μπορα μπορα.

Συνοψιζοντας λοιπον Τανια , οι διαφορες ειναι το μεγεθος των νησιων , η επαφη με ντοπιους και οι δραστηριοτητες στην ξηρα οπου και στα τρια υπερτερει η Μπορα. Αν λοιπον αυτο που θελεις ειναι να χαλαρωσεις 5 μερουλες σε 5αστερο ριζορτ , καλυτερα να πας στις Μαλδιβες.

Μπορει να μην εχω παει , αλλα εχω την εντυπωση οτι σε καποιο απο τα motu της Μπορα μπορα θα νιωσεις σα να εισαι στις Μαλδιβες.Αλλα στις Μαλδιβες αποκλειεται να νιωσεις οτι εισαι στη Μπορα μπορα. Χωρις αυτο να σημαινει οτι υποτιμω τις Μαλδιβες. Προσωπικα αν μπορουσα θα πηγαινα και στα δυο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.888
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom