Γερμανία Γερμανια -Ελλαδα οδικως

Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Πόντος Τουρκια
Ταξίδι-Όνειρο
να γυρίσω όλον τον κόσμο
χιλια ευχαριστω!
Η αληθεια ειναι πως εχω αρκετες αποριες...
1. Ποσο σου κοστισε συνολικα το ταξιδι, βενζινες, διοδια κλπ
2. Ποσες ωρες διαρκει το ταξιδι, να μου πεις βεβαια εξαρταται και απο τις στασεις, αλλα ετσι γενικα να εχουμε μια εικονα.
3. Απο που μπορουμε να προμηθευτουμε την πρασινη καρτα.
4. Αν γινεται ελεχγος στις αποσκευες.
5. Αν ειναι καλη ωρα να ξεκινησουμε το ταξιδι απογευμα.
6. Γενικα η διαδρομη ειναι ευκολη γιατι θα υπαρχει μονο ενας οδηγος και μια συνοδηγος.
Και γενικα οτι συμβουλες και πληροφοριες εχεις μας ειναι απαραιτητες μιας και θα ειναι το πρωτο μας μακρινο ταξιδι!
Ευχαριστωωωωωω
Γεια σου. Λοιπον να αρχίσω να απαντάω εγω κατέβηκα απο Μόναχο για Καβάλα και έκανα περίπου 1800 χλμ.
1. Το αμάξι ηταν πετρέλαιο και είχαμε μια κατανάλωση των 8,5 λιτρων ανα 100 χλμ.Για βενζινη με 3 φουλαρίσματα πιστευω οτι καλύπτεις αυτήν την απόσταση.Διόδια εχει πολλά . Στα Σκοπια 2 φορές απο 1,5 ευρω=3 ,στην Σερβία δώσαμε στο σύνολο 16 ευρω .Στην Ουγγαρία μπορεις να πάρεις μεσω ίντερνετ την Βινιέτα για ενα μήνα που κάνει 18 ευρώ,όπως και στην Αυστρία και εκει κάνει νομίζω 18 για ένα μήνα (υπαρχουν σελιδες στο ίντερνετ για αυτο).Στο σύνολο λέω καμια 200 Ευρω καύσιμα και 60 ευρω για τα διόδια.φαγητό έχει καθοδόν αλλά δεν ειναι τπτ σπουδαίο! ?
2. Διάρκεια περίπου να υπολογίσετε 100 χλμ την ώρα με τις στάσεις μαζί.Δλδ 18 ώρες επί 100 =1800.Σύγουρα ειναι πιο καλά να σταματάτε σε μεγάλα βενζινάδικα και για φαγητό(rest area).
3. Την πράσινη κάρτα την παίρνεις απο τον ασφαλιστή σου ή εταιρεία μεσω ίντερνετ κιόλας αλλα θέλει χρόνο έτσι.(καμια βδομάδα ίσως).
4. Ελεγχο εμάς δεν μας έκαναν και μάλλον δεν γίνετε συχνά.Ειδικα Ουγγαρία και Αυστρία λογω Ε.Ε. στην Σερβια λόγω φιλίας και στα Σκόπια λόγω τουρισμού.
5. Για απόγευμα θα το απέφευγα αν ξεκινάς απο Ελλάδα.για να είσαι μέρα στην Σερβία και στα Σκόπια τουλάχιστον.
6.Ο δρόμος ειναι γενικα καλός εκτός απο τα Σκόπια που για να φτάσεις στο VELES (πρώην Τιτο Βέλες) ειναι 2 λωρίδες κυκλοφορίας αλλα με πολλές στροφές.Επίσης στο Νις κοντα για καμια 80 χλμ γίνονται έργα και πας με 60.
Να τονίσω οτι ειναι καλό για την ασφάλεια σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας φανερά όταν φεύγετε απο το όχημα.Βασικά οτι μπορεί να δώσει στόχο σε επίδοξους.Ειναι κουραστικό και μπορεί ανάλογα με την κίνηση να χρειαστείτε να κάνετε και μία στάση 3-4 ώρες για ύπνο.Επίσης δεν λες απο που ξεκινάς.
Χαίρομαι αν βοήθησα έστω και λίγο.Ειμαι διαθέσιμος για άλλες απορίες.

Πόσα πιάνεις στις αουτμπάν;
Λοιπον γεια και απο μενα .τωρα για το ποσο πιανεις στις autobahn ειναι σχετικο.
1. αν δεν εχει οριοπας οσο θελεις.(ποσο πιανει το αυτοκινητο σου? Παντα καπιος θα ειναι απο πισω!!!
2.Οπου εχει οριο, το πολυ +(5 - 7 )χλμ αλλιως εχεις φωτογραφια .Επισης τελευταια σε παρακολουθουν με συμβατικα αυτοκινητα και ελεγχουν και την αποσταση σου με τον μπροστινο.(αν δεις καποιο Ι.Χ. να κολαει απο πισω σου και να μην σε προσπερναει για 1 χλμ μαλλον σε βιντεοσκοπει για να βγαλει την μεση ωριαια ταχυτητα σου.(δλδ για 10 με 15 χλμ).μετα σε σταματανε και πεφτει το προστιμο.
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
32
Likes
11
και εγώ σου είπα δεν λέμε ότι ακούμε αλλα ότι έχουμε δει και ζησει - τωρα αν τα μεταφέρεις από νταλικέρη τι να σου πω-ψαράς κυνηγός νταλικέρης?κατάλαβες?
ρε φίλε πρώτον αυτό κάνουμε όλοι, δηλαδή μεταφέρουμε αυτά που ξέρουμε έιτε δια ζώσης είτε από νετ/γνωστούς κλπ. απλά εγώ είπα ότι αυτά μου τα είπαν για να τα αξιολογήσει όπως θέλει. τέλος ναι τους νταλικιέρηδες σε αυτά τους ακούω γιατι κάνουν 2-4 φορές το μήνα αυτο το ταξίδι όλή τους τη ζωή, υποστηρίζουν τα ίδια 20 επαγγελματίες που τους ξέρω και λάιβ, χώρια ότι από κάποια μερη εχω περάσει κι εγώ αλλά υπό άλλες συνθήκες και μια ιδέα την έχω. κατάλαβες;
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
χιλια ευχαριστω ολους σας για τις χρησιμες πληροφοριες, αλλα τελικα αποφασισαμε να παμε μεσω Ανκονας λιγο πιο ακριβα αλλα πιο ξεκουραστα!Του χρονου ισως πρωτα ο Θεος θα το δοκιμασουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.521
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom